ciasta z serem - 3000 przepisów (strona:81/200)

Naleśniki z serem i jabłkami 282

wody3 jajkasól, cukier do smakuolejek pomarańczowyFarsz:350 g białego seracynamoncukier2 jabłka starte na dużych oczkach Sposób przygotowania:1. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, odstawiamy na 15 minut by odpoczęło, po czym smażymy cienkie naleśniki.2. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy jabłka tarte na dużych oczkach oraz cukier i cynamon do smaku.3. Farszem smarujemy naleśniki, składamy na koperty

Kuchnia domowa Ani
Drożdżówki z serem (ricotta) 1109

jakiegoś wyraźnego smaku, dodałam więc skórkę i sok z jednej cytryny. Aha, całość zwieńcza cytrynowy lukier. Gorąco polecam! Drożdżówki z serem (ricotta) Składniki na 12 sporawych drożdżówek( zwiekszyłam minimalnie ilość mąki i innych składników): Ciasto: 200 g maki manitoba( z dużą zawartością glutenu, dzięki czemu ciasto ładnie trzyma formę) 200 g mąki ( luksusowej) 155 ml mleka 25 g świeżych drożdży

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno z truskawkami 469

nieco podjedzone. ;) Nie powinno to jednak wpłynąć na efekt końcowy. Sernik jest kremowy i delikatny. Galaretka również nie jest mocno usztywniona żelatyną. Może nawet bardziej przypomina bardzo gęsty mus. Ciasto bardzo wszystkim smakowało, więc z pełną odpowiedzialnością gorąco polecam. Składniki na kwadratową tortownicę 24x24: Spód 320 g ciastek typu Oreo (mogą być też Neo, Orito, itp.) 60 g miękkiego masła(...)smaku (u mnie chyba 1 łyżka) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g śmietany kremówki 36% (mocno schłodzonej) 6 łyżeczek żelatyny + 3 łyżki zimnej przegotowanej wody ok. 1 kg truskawek Ser wymieszać z mlekiem i ekstraktem waniliowym, żeby nie było grudek. Odstawić na bok. Truskawki umyć, osączyć i odszypułkować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut. Część truskawek przeciąć

Pełny talerz
Lasagne z groszkowych naleśników, z warzywami w sosie porowym pod serową kołderką 138

zielonej barwie,  grillowane warzywa, świeże pachnące zioła, a wszystko to pod kołderką  cudownego zapieczonego na złoto sera oraz   sosu porowego na bazie beszamelu.  Składniki: (naczynie żaroodporne o średnicy około 20-22 cm/ na 4-5 porcji) Ciasto groszkowe: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody sól i pieprz do smaku 4 łyżki groszku gotowanego(...)sera 1/2 brokuła 4 łyżki śmietany 36% szczypta kolendry szczypta tymianku kilka kropel oleju sezamowego Sos porowy: 20 g pora garść posiekanego szczypiorku 2 liście laurowe 3 szczypty ziela angielskiego 400 ml mleka 1 łyżka masła 3 łyżki mąki Dekoracja: gałązka bazylii pomidorek koktajlowy opcjonalnie posiekany szczypiorek, bądź groszek Ponadto potrzebne będą: naczynie żaroodporne bądź brytfanna  Przygotowanie: Ciasto groszkowe

KreatywnePiny
Tort Wenus 161

brzoskwiniowyGalaretki rozpuścić (w 5 szklankach wody) i mocno schłodzić. Ser zmielić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ser, zmiksować. Nie przerywając miksowania wlewać stopniowo tężejącą galaretkę. W razie potrzeby masę schłodzić, aby zaczęła gęstnieć. Jasny biszkopt przeciąć na dwa blaty. Każdy krążek ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym (ja o tym zapomniałam). Ciasto przekładać w tortownicy tężejącą masą. Na wierzch też wylać

Praktyczna pl
Śląskie kołoczki (drożdżowe koperty z serem) czyli Niedzielne Śniadanie odc.56 226

tylko apetycznie puchł i pachniał.  To delikatny wypiek i posmakuje niejednemu łasuchowi. Śląskie kołoczki (drożdżowe koperty z serem) masa serowa: 250 g twarogu 80 g cukru 1 opakowanie cukru z wanilia lub kilka kropli ekstraktu waniliowego 40 g mąki pszennej ciasto: 50 g drożdży 45 g cukru 250 ml mleka 550 g maki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini Calzone ze Szpinakiem 200

może być mrożony)3 ząbki czosnkuok. 40 g masłasól, pieprz, gałka muszkatołowaok. 150 g mozzarelli (lub żółtego sera np. gouda, edamski ok. 100 g serka brie (opcjonalnie)jajko + odrobina mleka do posmarowaniatymianek do posypania (opcjonalnie)Mini Calzone ze Szpinakiem- Sposób przygotowania:Ciasto:Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej (nie gorącej, ani wrzącej!) wody wraz z cukrem i kopiatą(...)wyparowania ewentualnej wody.Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Studzimy. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1-1,5 cm i za pomocą dość dużej szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek lekko rozwałkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu i ok. pół łyżeczki startego sera (oraz niewielką ilość pokrojonego brie - opcjonalnie).Krążki składamy i starannie zlepiamy

Słodka Strona
Pizza z oliwkami na bazyliowym cieście 139

Taki eksperyment :) Ale za to jaki udany! Pizza przepyszna!Składniki:Ciasto:1,5 szklanki mąki0,5 szklanki ciepłej wody1 łyżeczka cukruszczypta soli30 g drożdży3 łyżki oleju1 łyżeczka suszonej bazyliiFarsz:150 g boczku wędzonego w plastrach1/3 puszki kukurydzy70 g zielonych oliwek (waga po odsączeniu z zalewy)1 cebula2 ząbki czosnkuser żółtykoncentrat pomidorowy(...)pizzyprzyprawa do pizzySposób przygotowania:1. Przygotowujemy składniki na wierzch pizzy: boczek kroimy na mniejsze kawałki, cebulę drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy, ser żółty kroimy w plasterki, czosnek i oliwki również kroimy w plasterki.2. Robimy ciasto. W połowie ciepłej wody rozrabiamy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przekładamy pozostałe składniki ciasta: mąkę, olej, resztę letniej

Kuchnia domowa Ani
Cytrusowe ciasto świąteczne 173

płatków migdałowych50 g cukru trzcinowegoPrzygotowanie:Pomarańcze sparzmy i ścieramy skórkę. Cytrusy obieramy i kroimy w krążki o grubości 0,5 cm. Serem mascarpone ucieramy ze skórką pomarańczową i cukrem. Na koniec dodajemy 50 g płatków migdałowych.Ciasto rozkładamy, boki ciasta zawijamy. Na środek ciasta rozkładamy masę serową i układamy na niej cytrusy. Wszystko posypujemy pozostałymi płatkami migdałowymi i posiekaną

Niezły Młynek
Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem 416

The post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Naleśniki z mięsem mielonym i trzema sosam 243

naleśników ) Farsz: 350g pieczarek, 500g mięsa mielonego, 1/2 świeżej czerwonej papryki, 1/2 świeżej żółtej papryki, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 150g startego sera żółtego ( ja użyłam red leicester ), sól, pieprz, suszona bazylia, olej. Ciasto na naleśniki: 1 jajko, 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 2 szklanki mleka,  szczypta soli, 2 łyżki oleju. Sos majonezowo czosnkowy: 2 łyżki

W kuchni u Moniki
PIEROGI Z DYNIĄ, BOROWIKAMI I SOSEM Z KURKUMĄ I CURRY 173

namawiam Was gorąco do jego spróbowania! Przygotowanie: ok. 1 godz. Na farsz i do podania: 250 g dyni (zważonej po obraniu) 40 g sera parmezan 4 borowiki (świeże lub suszone) 20 g masła   Na ciasto* : 150 g mąki + około 30 g do podsypania * 1 żółtko 1 łyżka oleju o neutralnym smaku Sól ciepła woda (około ½ szklanki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Leniwe z miętą 148

jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kilka listków świeżej mięty Sól 2 łyżki masła Bułka tarta Wykonanie: Ser biały mieszamy z jakiem, mąką ziemniaczaną, pszenną i przyprawami. Ugniatamy ciasto i mieszamy z drobno posiekaną miętą. Formujemy leniwe i gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie do czasu kiedy wypłyną na powierzchnię. Polewamy masełkiem, podsmażonym z bułką

Tradycyjna Kuchnia
Otrębowe kluski z serem 149

żytnich (lub pszennych) firmy Kupiec 1 łyżeczka fruktozy lub innego słodzidła jako dodatek przygotowałam prażone jabłko z cynamonem Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelce dodajemy jajko, otręby, fruktozę i mieszamy lepimy z ciasta wałeczki, które następnie kroimy na mniejsze kawałki wrzucamy wrzącej wody i zmniejszamy ogień, tak żeby woda tylko lekko bulgotała gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Serowe kocie oczka z konfiturą różaną 133

pieczenia, 1/2 słoiczka konfitury   " NASZE DOMOWE Płatki róż" . PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodaję kolejno pokruszony ser, jajko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieram. 2. Ciasto wykładam na stolnicę i zagniatam. Zawijam w folię spożywczą i wkładam na 2 godziny do lodówki.  3. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pizza z rukolą 131

wędlinę porwać na mniejsze kawałki. Ciasto cienko rozwałkować (podsypywać mąką żeby nie przywarło do blatu) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować sos (brzegi pizzy zostawiamy nieposmarowane) a następnie całość posypać serem. Równomiernie rozłożyć pozostałe składniki: wędlinę, pomidory i oliwki. Piec około 10 minut w temperaturze 250°C. Pizzę należy wkładać do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu

Bullio
Pizza z rukolą 272

wędlinę porwać na mniejsze kawałki. Ciasto cienko rozwałkować (podsypywać mąką żeby nie przywarło do blatu) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować sos (brzegi pizzy zostawiamy nieposmarowane) a następnie całość posypać serem. Równomiernie rozłożyć pozostałe składniki: wędlinę, pomidory i oliwki. Piec około 10 minut w temperaturze 250°C. Pizzę należy wkładać do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu

Bullio
karnawał w królestwie garów 139

sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron  daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois   zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka z ciasta filo ze szpinakiem   słodko słone poduszeczki z halloumi muffinki z serem i suszonymi pomidorami   chipsy ziemniaczane z serem mini tarty z porem i szynką mini tarty ze szpinakiem chorizo z pomidorkami koktajlowymi chorizo

królestwo garów
Naleśnikowa lazania ze szpinakiem i riccotą 204

ściereczką i odłożyć na 20-30 minut. Naleśniki smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (na jeden naleśnik przypada jedna chochla ciasta).  farsz szpinakowo-serowy  - 450 g mrożonego szpinaku - 250 g sera ricotta - 125 g sera mozzarella  - 2 duże lub 3 mniejsze ząbki czosnku - odrobina oliwy - sól i pieprz Czosnek drobno posiekać/przecisnąć przez

Kuchnia Ellie
Karnawał trwa ,bawmy się smacznie. 158

wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładać łyżką małe porcje ciasta. Smażyć naleśniczki

Kulinarny karnet Christophera
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 196

wody. Wodę solimy, kasza jest gotowa po ok. 12-15 minutach, aż wchłonie cały płyn. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Ser rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.  Ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2-3 łyżki oleju gorąca woda, taka jaką jesteśmy w stanie wytrzymać przy wyrabianiu Przesiej

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania