ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:994/1556)

placuszki jogurtowe 1444

uzyskania jednolitej i gładkiej masy rozgrzewamy patelnie i nakładamy po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka placki smażymy na niezbyt dużym ogniu do czasu aż urosną i będą ładnie zarumienione ok. 2,5 min. gdy placki podrosną wkładamy w każdego placka po 2 owoce przewracamy placki na drugą stronę i smażymy aż się zarumienią przez około

zobacz ich smak
naleśniki z brzoskwiniami, babanem i bitą smietaną 104

rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, po chwili wlewamy na rozgrzany olej ciasto naleśnikowe w niewielkiej ilości, tak aby pokryło cała powierzchnię patelni smażymy naleśniki z dwóch stron, obracając przy pomocy drewnianej łopatki do lekkiego zarumienienia brzoskwinie i banany kroimy w talarki mieszamy owoce w misce razem z niewielką ilością soku z brzoskwiń ubijamy śmietankę na sztywną i puszystą

zobacz ich smak
Mini tarty ze śliwkami. 157

cukier płatki migdałów      Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Ciasto dzielimy na 6 równych części i układamy je na wyłożonej papierem blasze. Brzegi zakładamy do środka, tworząc około 5 mm rant. Śliwki myjemy, osuszamy, przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Owoce ciasno układamy na przygotowanych spodach (skórką do dołu), posypujemy cukrem (ja użyłam

Rozpustne gotowanie
Konfitury z Wiśni 186

wiśni robi się łatwo a jest naprawdę pyszna. Można ją wykorzystać do ciast lub kanapek. Składniki: 2 kg wiśni 1 kg cukru 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Wiśnie opłukać i wydrylować. Przełożyć do garnka z grubym dnem lub na patelnię. Smażyć kilka godzin aż owoce  wchłoną cały sok . Dodać cynamon i cukier, wszystko wymieszać.  Gdy cukier się rozpuści

Mama Gotuje
Sernik na zimno z brzoskwiniami + film 246

kremówki i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na spodzie herbatnikowym układamy pokrojone brzoskwinie, na owoce wylewamy masę serową i dokładnie rozprowadzamy. Pozostałą śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Na masę serową przekładamy ubitą kremówkę i dokładnie ją rozprowadzamy. Ćwiartkami brzoskwiń dekorujemy wierzch sernika. Ciasto wstawiamy na 4 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Pancakes czyli pankejki + film 200

oleju szczypta soli dodatki : bita śmietana i konfitury, syrop klonowy, cukier puder i owoce przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta

Smakowite Dania
Omlet czekoladowy 133

pełnoziarnistej 2 jajka 1 łyżeczka ciemnego kakao szczypta soli + ulubione dodatki: serek, nutella, owoce, dżem Rozgrzewamy patelnię. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.  Dodajemy po jednym żółtka nadal miksując. Wsypujemy mąkę i kakao, miksujemy tylko do połączenia składników. Ciasto wylewamy na patelnię posmarowaną masłem i smażymy pod przykryciem na małym ogniu

Chocolate Muffin Blog
Suflet z kaszy kuskus z owocami. 187

napęczniał. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszać z kuskusem. Dodać owoce, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą kuskus. Masę przełożyć do formy .Piec w temp.180stop.25 minut. Suflet jest wyśmienity na gorąco, podobnie zimny. Zimny w 100% zastąpi ciasto, można kroić

Kulinarny karnet Christophera
Sernik na zimno z galaretkami i jeżynami 221

Sernik na zimno z galaretkami to idealne ciasto na letnie południe, do tego proste w przygotowaniu, bo nie trzeba go piec. Przypadnie  do smaku tez dzieciom,  bo jest kolorowe dzięki galaretkom. Sernik na wierzchu można wzbogacić dodając sezonowe owoce. U mnie pojawiły się jeżyny, których moc mam za domem. Ale równie dobrze sprawdzą się każde inne owoce. Zapraszam

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jabłecznik pod chmurką - po mojemu. 177

jabłkami -(Pan robaczek nie byłby zadowolony ;)Zapewne to przez brak świeżych/sezonowych owoców i warzyw. Już mi się tęskni za wiosną , ale póki ich nie mamy, trzeba wykorzystać to co jest.Wracając do jabłuszek.... na tapecie mamy ostatnimi czasy - placki, chipsy, jabłka w cieście ,ciasto w jabłkach yyy pieczone są jabłka i z jabłek szarlotka i placek i babka

Farmażony
Rolada pomarańczowa 255

słodyczy jemy a różne zawirowania nie sprzyjały spotkaniom ze znajomymi więc i żadne ciasto do kawy nie było potrzebne.... Ale rolada z kremem chodziła za mną od dawna. Chodziła aż wychodziła a ponieważ mamy sezon na pomarańcze to wykorzystałam właśnie te pachnące i pyszne owoce. Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodoba i chociaż lista opis przygotowania jest długi

Smaczna Pyza
C - Lepsza odsłona owsianych otrąb 153

podzielić na mniejsze porcje, na każdą wyłożyć łyżkę serka homo, udekorować owocami, zaparzyć pyszną kawkę i bez wyrzutów sumienia delektować się dietetycznym deserkiem:)Jego dodatkową zaletą  jest różnorodność, którą zapewniają dowolnie wybrane owocowe dodatki i smaki serka homogenizowanego, jak również  wzbogacanie samego ciasta łyżeczką cynamonu, przyprawy do piernika bądź kropelką dowolnego aromatu do ciast

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 168

chłodne miejsce do zastygnięcia. Na koniec ułożyć na zastygniętym serku owoce i zalać tężejącą, schłodzoną galaretką. Po raz drugi odstawić do zastygnięcia galaretki. Przed podaniem udekorować sernik śmietaną ubitą na sztywno z dwiema łyżkami cukru pudru. Smacznego! Moją drugą propozycją, na ósmy tydzień roku, jest ciasto, które towarzyszy mi od trzech lat na każdym wyjeździe wakacyjnym. Jak już kiedyś

Przepysznik - BLW i nie tylko
NALEŚNIKI Z PIECZONYMI JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I SOSEM WANILIOWYM 139

Naleśniki z pieczonymi jabłkami, żurawiną i sosem waniliowym to pyszna, lekko słodka przekąska lub podwieczorek.  Podajemy je na ciepło, podpieczone na maśle, z owocami i cukrem pudrem.  SKŁADNIKI :   500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto dokładnie mieszamy, aż powstanie gładkie, lekko rzadkie ciasto. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej z odrobiną oleju. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na kawałki. Przekładamy je do garnka z żurawiną, dodajemy nasionka wanilii, cukier, 1 łyżkę masła i prużymy wszystko na małym ogniu aż jabłka zmiękną, a powstałe płyny odparują. Na naleśniki nakładamy porcję jabłek

Kulinarne Fantazje Marioli