ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:999/1556)

Owsiane naleśniki typu pancake z musem z mango [ENG] 138

eggs 2 szklanki jogurtu naturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2  teaspoon grape seed  oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki owsiane do uzyskania grudkowatego proszku. Przygotuj mus z mango (obierz mango, wrzuć do pojemnika, zblenduj(...)łyżce ciasta na jednego placka smażąc jednocześnie po ok. 4 placki placki przez około 1 - 2 minuty każdy (pęcherze powietrza oraz zrumieniony spód oznaczają idealny moment). Odwróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez około 1 minutę. Na każdego placka nałóż niewielką ilość musu, układając je w 4 poziomową wieżę. Na wierzch nałóż większą ilość musu oraz owoce. PREPARATION

Better Life By Auntie Ju
Keks z bakaliami 130

Ciasto na puszysty keks z bakaliami zawsze pięknie wyrasta. Pamiętajcie aby bakalie przed dodaniem do ciasta przesypać lekko mąką – dzięki temu nie opadną na dno podczas pieczenia i równomiernie rozłożą się w całym keksie. Ja nie wyobrażam sobie Wielkanocny bez tego wypieku, a keksu nie wyobrażam sobie bez miękkiej skórki pomarańczowej.  Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki 250 gram(...)masła szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 300 gram mieszanych bakalii (rodzynki/żurawina, migdały,  orzechy, daktyle, kandyzowane owoce, skórka pomarańczowa, jagody goi)  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia trawa cytrynowa Przygotowanie: Bakalie mieszamy z łyżka maki w pojemniczki, wcześniej siekając je na mniejsze kawałki.  Miękkie masło ucieramy na kremową masę z cukrem, szczyptą soli i cukrem

Życie zaczyna się w kuchni
Czekoladowy sernik z pomarańczą i granatem / Chocolate cheesecake with orange and pomegranate 113

Ostatnio moje ulubione połączenie czekoladowe ciasto, kremowy ser i pomarańcze. Sernik niezbyt słodki za to orzeźwiający i lekki.SKŁADNIKICiasto:20 dkg pełnoziarnistych herbatników czekoladowych1 łyżka brązowego

Magiczna kuchnia Darii
Pancakes 238

rozgrzanej patelni bez tłuszczu lub na odrobinie oleju lub masła, nakładać łyżką porcje ciasta na patelnię i odwracać kiedy na powierzchni utworzą się pęcherzyki powietrza a spód będzie rumiany. Smażyć do zezłocenia drugiej strony. Podawać wg upodobań - z miodem, syropem klonowym, cukrem pudrem, sosami, świeżymi owocami lub dżemem. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto z jeżynami 253

Proste i szybkie ciasto z jeżynami, które pokocha cała rodzina. Bardzo często robię je w sezonie gdy jeżyny pojawiają się w moim ogrodzie. Samo ciasto ma

Blog kulinarny S9.PL
Rogaliki z 3 składników 113

posypania Masło siekamy z mąką. Dodajemy serek i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki okrągły placek. Za pomocą radełka dzielimy na 12 trójkątów (kroimy jak pizzę). Na szerszym końcu każdego kawałeczka układamy po pół łyżeczki nadzienia lub owoc (ja zrobiłam je z truskawkami). Zwijamy do środka formując rogalik. Rogaliki układamy na blasze wyłożonej

Mienta blog
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 189

kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto podziel na 8-10 części i z każdej uformuj okrągły placuszek. 4. Maliny wymieszaj z przekrojonymi na pół jeżynami i cukrem. 5. Na środek każdego placuszka układaj ok. 1 czubatej łyżki owoców i zawiń w pierożek. 6. Układaj na blasze do pieczenia wyłożonej papierem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini tarty z jagodami i jeżynami. 104

piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni, piec 15 minut. Następnie zdjąć z ciasta papier do pieczenia i groch i piec jeszcze 5 minut. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Wyjąć wystudzone spody do mini tart z foremek i na każdym rozsmarować łyżeczkę konfitury. Przygotowanie wierzchu tarty: Owoce wypłukać na sicie pod bieżącą wodą i pozostawić do wysuszenia. Za pomocą miksera ubić

Codziennik Kuchenny
Przepis #153 Truskawkowy Czekokrem 88

Witajcie, na warzywniakach i targach można jeszcze spotkać resztki truskawek. Sezon na te owoce kończy się zdecydowanie za szybko... plusem jest to, że można je przechować w postaci dżemów, konfitur czy mrożonek na jesienno-zimową porę. Truskawki idealnie sprawdzają się do robienia koktajli czy ciast, ale równie dobrze można je w ykorzystać do zrobienia domowego czekokremu. Co prawda najlepiej

Health-Fit-Life
Lekko różowy sernik z truskawkową pianką 139

budynie, mąkę oraz wiórki. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy sernik do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w plasteki. Przekładamy owoce do garnka, dolewamy wodę i na małym gazie zagotowujemy. Gotujemy przez 5 minut

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Owsiane placuszki z sosem truskawowo-rabarbarowym 152

smakują mi właśnie wiosną lub latem, kiedy mogę je podać ze świeżymi owocami lub sosem owocowym. W pozostałą część roku ratuję się swoimi przetworami np. domowym dżemem.  Nie używam do nich białej mąki, głównie owsianej, dzięki czemu są bardziej pożywne. Lubię dodatek jogurtu do ciasta, który sprawia, że nasze pancakes mają delikatny smak. Podałam je w towarzystwie sosu

Fabryka pomysłów
Naleśnik z pieca - dutch baby! 148

Gorące patelnie ostrożnie wyjmij z pieca, dodaj łyżeczkę masła i wylej ciasto. Wstaw do piekarnika na 15-20 minut. Naleśnik w tym czasie spektakularnie urośnie, pieczemy na złoty kolor. Po otworzeniu drzwiczek, od razu opada i tak ma być!  Naleśnik podajemy najlepiej z owocami. Ja robię do niego zazwyczaj gorący sos malinowy. Mrożone maliny umieszczam w rondelku dodaje

SMYKWKUCHNI
Korzenne ciasto bananowe z jabłkami 173

Dzisiaj kolejny pomysł na ciasto piernikowe. Tym razem proste, z dodatkiem bananów i jabłek. Chyba idealne na ostatnią chwilę Korzenne ciasto bananowe z jabłkami należy do

Fitkot
Powidła z aronii i jabłek 195

powidła zawierają również jabłka i są doskonałe do pieczenia ciast typu pleśniak lub do ciasteczek. Składniki: – 1,2 kg aronii – 800 g jabłek pokrojonych, obranych ze skóry i bez gniazd nasiennych – 300 g cukru – 2 łyżki octu – 2 szklanki wody   Wykonanie: – Owoce układać w garnku warstwami na przemian z cukrem

To co kocham
Murzynek fasolowy z wiórkami kokosowymi 151

kawą zbożową, sodą i cynamonem. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra, dół). Kiedy murzynek ostygnie polać go polewą czekoladową (jeśli jej używamy, ale nie koniecznie). Przy podawaniu możemy ozdobić każdy kawałek owocami sezonowymi.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł

Ugotowane pozamiatane