Lekki biszkopt, puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki
Z Majeczką w kuchniZostały mi mocno dojrzałe banany, na które nie miałam pomysłu, więc stwierdziłam, że najlepiej będzie przerobić je na ciasto. Wyszukałam taki przepis na puszystego murzynka i
FitKotprzesiać, drożdże zasypać łyżką cukru, wlać letnie mleko(nie muszą rosnąć), jajko utrzeć na pulchną masę, margarynę rozpuścić, wszystkie produkty połączyć , wyrobić ciasto na gładką masę, tak aby odchodziło od ręki, rozłożyć owoce, posypać kruszonką( jeśli dodacie krupczatkę kruszonka będzie bardziej miękka), włożyć do pieca, piec w temp. 180 stopni
Kuchnia Beatydodatkiem cukru z wanilią. Gdy się rozgotuje czekamy aż ostygnie i miksujemy z jajkami. Dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim, wykładamy masę jaglaną. Na wierzch możemy dodać jeszcze owoców. Pieczemy w 180 st. C, najpierw 15 minut od dołu, a następnie z góry i dołu przez kolejne 15 minut. Podawać z miodem. Na koniec
KucharzycaPonad miesiąc temu podzieliłam się z Wami przepisem na szybki pyszny placek owsiano-jogurtowy z malinami i rabarbarem . W zeszłym tygodniu dostałam od sąsiadki swojskie śliwki
Anioszek w kuchnikolejne 25 minut w temp 180 stopni, po tym czasie sprawdzany stopień wypieczenia wierzchu tarty (jeżeli stopień przypieczenia wierzchu nam odpowiada to wyjmujemy ciasto z piekarnika, jeżeli zaś lubimy bardziej przypieczony serek i owoce to zostawiamy je w piekarniku jeszcze na parę minut). Po czym tartę wyjmujemy, studzimy i podajemy
Miód i pieprzpowrotem do słoja i dodajemy miód. Zakręcamy i zostawiamy jeszcze na 6 tygodni, już nie na słońcu, raczej w ciemnym i ciepłym miejscu. Owoce już nie będą potrzebne, można je wykorzystać np. do ciasta. Po 6 tygodniach nalewkę filtrujemy i butelkujemy. Zostawiamy do dojrzewania na 6 miesięcy. Smacznego
Marder&Marder Manufactureowocami żeby cukier się rozpuścił. Potrwa to około tygodnia. Po tym czasie syrop z owoców zlewamy i dodajemy do alkoholu. Same owoce już nie będą potrzebne. Można je wykorzystać np. do ciasta. Alkohol filtrujemy, butelkujemy i zostawiamy do dojrzewania w chłodnym i ciemnym miejscu na 6 miesięcy. Smacznego
Marder&Marder ManufactureBrownie to jedno z moich ulubionych ciast. Robi się je bardzo szybko i jeszcze szybciej znika. Ta czekoladowa bomba to na pewno "kobieta", bo rozumie
ChilliJemyowocami żeby cukier się rozpuścił. Potrwa to około tygodnia. Po tym czasie syrop z owoców zlewamy i dodajemy do alkoholu. Same owoce już nie będą potrzebne. Można je wykorzystać np. do ciasta. Alkohol filtrujemy, butelkujemy i zostawiamy do dojrzewania w chłodnym i ciemnym miejscu na 6 miesięcy. Smacznego
Marder&Marder ManufactureSkładniki zaczyn: 5 dkg drożdży 3/4 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru ciasto: 60 dkg mąki, pół na pół zwykła i graham Młynomag 4 jaja 10 dkg
czarrna od kuchnismakuje strasznie ;) ). Wracając do sernika, to był bardzo dobry pomysł, słomki zmiękły pod wpływem masy serowej i takie leciutkie, świetnie komponowały się z ciastem. Sam sernik zaś zachwycił nas swoją delikatnością i aromatem owoców leśnych, dlatego polecam go Wam :) Składniki: 300 ml śmietany 30% 220 g. serka twarogowego 100 g. mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka 2 łyżki
Cynamonowe szczęścieCzekoladowe ciasto last minute, idealne dla niespodziewanych gości. Delikatne, puszyste i wilgotne, z chrupiącą czekoladową skorupką na zewnątrz. Po upieczeniu oprószyłam je cukrem pudrem i podałam
cool and mintyPyszne pączki, które za sprawą nadzienia stają się wręcz doskonałe! Cały ich urok polega na tym, że są okrągłe, pomimo, że na olej trafiają z łyżki
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 500 g sera na sernik 1 jogurt naturalny 1 puszka mleczka kokosowego light 3 łyżki żelatyny 2-3 szklanki czarnych porzeczek 1 galaretka biszkopty Przygotowania
czarrna od kuchni