Kompot z karmelizowanym rabarbarem
Kompot z karmelizowanym rabarbarem
Kompot z rabarbaru... prosta sprawa - wystarczy zagotować owoce z wodą i gotowe! Mój powstał jako "odpad" przy pieczeniu ciasta z rabarbarem ;) 0,5 kg rabarbaru 1,5 l wody 4 łyżki cukru Rabarbar umyć i pokroić w 0,5 cm kawałki. Do rondla wsypać cukier i pogrzewać na średnim ogniu do zbrązowienia. Dodać rabarbar i wymieszać. Smażyć 2-3 min. Dodać wodę i zagotować. Gotować kilka minut aż rabarbar zmięknie. Zdjąć z ognia, ewent. dosłodzić do smaku i odstawić do ostygnięcia. Przecedzić przez gęste sito i przelać do... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków
Autor
Atlas Smaków
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, napój, proste ciasto
Inne przepisy z Atlas Smaków
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję