proszek do pieczenia i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i i mieszamy z ciastem. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta z jabłkiem. Smażymy do uzyskania złocistego koloru na średnim ogniu. Podajemy z jogurtem i ulubionymi owocami i odrobiną startej czekolady
Kuchnia w oparachprzygotowania nadzienia. Nadzienie : Brzoskwinie obrać (można też je sparzyć i ściągnąć skórkę), wyjąć pestkę i pokroić w grube plastry. Do pokrojonych owoców wsypać cukier i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie całość wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formę z ciastem wyjąć z lodówki. Wyłożyć na nie nadzienie brzoskwiniowe i wyrównać. Drugą część ciasta rozwałkować i za pomocą noża lub radełka wyciąć
My simple kitchenzwiększy trzykrotnie objętość, a cukier zostanie całkowicie rozpuszczony. Cały czas ubijając powoli stróżką wlewać olej. Następnie dodać ekstrakt z pomarańczy oraz skórkę z owoców. Dodać przesiane mąki z proszkiem, wymieszać rózgą, tylko do połączenia. Ciasto przelać do formy. Piec około 40 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i ostudzić na kratce. Polać lukrem. Składniki
moj przepis naBardzo rzadko się widujemy, ponieważ mieszka za granicą. Najczęściej spotykamy się w okresie letnim, kiedy w sklepach jest pełno świeżych owoców jagodowych i trwa sezon na truskawki. Żeby uczcić nasze spotkanie, postanowiłam przygotować w tym roku wyjątkowe ciasto, które smakuje i prezentuje się fantastycznie! Na pewno zaskoczę siostrę kolorem ciasta z dodatkiem szpinaku. Ciasto jest pyszne, orzeźwiające, delikatnie cytrynowe
Mała Cukierenkasukcesu pierogów mojej teściowej. Ciasto jest miekkie i bardzo smaczne a farsz nieco odmieniony nutą róży i chrupiącymi migdałami. SKŁADNIKI: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej Szklanka wody 2jajka M ¼ łyżeczki soli Nadzienie: truskawki płatki migdałów konfitura z owoców róży WYKONANIE: Truskawki myjemy, osuszamy i odszypułkowujemy. Jesli sa duże przekrawamy na pół. Płatki migdałow rumienimy na suchej patelni. Z mąki(...)wody, jajek i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy na około 15 minut przykryte czystą ściereczką. Cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka i nakładamy na środek każdego truskawkę, kilka płatków migdałów oraz trochę konfitury z róży. Kółka zginamy na pól i formujemy pieroga. Najlepiej gotują się pierogi mrożone, dlatego warto umieścić je na talerzu posypanym mąką w zamrażalce. Gdy stwardnieją można
Pyry na Gazciągu ostatniego miesiąca robiłam je już czterokrotnie. Za każdym razem jednak coś zmieniam. I nie chodzi tu tylko o owoce. Tym razem zamieniłam kakao na Nutellę. Zrezygnowałam też z galaretki. Zastąpiłam ją musem malinowym i żelatyną. Ciasto nabiera też innego smaku w zależności od użytych herbatników. W tym przypadku są to herbatniki Petit-Beurre z „Jutrzenki” ale wypróbowałam też
Wiem co jemczasie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę jabłka. Dusimy w garnku na małym ogniu przez ok. 10-15 minut (aż owoce puszczą sok). Na koniec dodajemy dowolną ilość cynamonu i ponownie mieszamy. Po wykonaniu wszystkich czynności rozwałkujemy ciasto na nie zbyt gruby placek. Formujemy naczyniem koła i dodajemy po ok. łyżeczce farszu (zależności od wielkości kół). Dokładnie zlepiamy
Truskawkowa Fiestaponownie miksujemy tylko tyle , żeby powstała jednolita masa. Jajko ubijamy, mieszamy z mascarpone, budyniem, solą i proszkiem do pieczenia. Ser dodajemy do owoców i całość miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Masę przelewamy na przestudzone ciasto, wierzch posypujemy migdałami prażonymi z cukrem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C., w tej temperaturze pieczemy 5 min, następnie skręcamy
Moniki Smakołykidużych ilościach tak jak to u mnie bywa z truskawkami, czy malinami. Przerabiam tylko tyle ile zerwę z krzaków na działce. Część owoców mrożę, a część wkładam do słoików. Obie wersje wykorzystuję potem do ciast. Porzeczki zawierają dużo pektyn, więc nie ma potrzeby dodawania środków żelujących, zresztą ja od jakiegoś czasu unikam takich środków. Co mi tam wyszło? Taka(...)ilość, ale na jakość ;) To tak na marginesie :) Składniki: 1 kg czerwonej porzeczki 500 g cukru Wykonanie: Porzeczkę opłukałam, obrałam, znaczy się pozbyłam się ogonków, gałązek. Tak przygotowane owoce zmiksowałam w blenderze, przelałam d woka i smażyłam na malutkim płomieniu. W trakcie smażenia wsypałam cukier. Ze smażeniem porzeczek idzie szybko. W momencie, w którym porzeczki stały się gęste przełożyłam
Blondynka GotujeTRUSKAWKOWY NA ZIMNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA
zdrowo i aktywnieTRUSKAWKOWY NA ZIMNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z TRUSKAWKAMI-SZYBKIE I WILGOTNE KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI SERNIK BANANOWY Z TRUSKAWKAMI TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI GRYCZANKA Z OWOCAMI I TWAROGIEM KOKTAJL TRUSKAWKOWY NA BAZIE HERBATY BUDYŃ JAGLANY Z OWOCAMI OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI OWOCOWA JAGLANKA
Zdrowie i pysznie na talerzuwstępów, opowieści. Od razu przenosimy się do przepisów. Przeglądając zdjęcia mamy ochotę zjeść je wszystkie. Wiosna obfituje w ciasta radosne, lekkie, W lecie kuchnia pachnie truskawkami, malinami ,poziomkami aż w końcu jagodami. Jesienią nadal korzystamy z letnich owoców ale wprowadzamy już jabłka i dynię oraz śliwki. Zimą natomiast spiżarnie pełne są zapasów więc je wykorzystujemy. Dodajemy cynamon(...)przyprawy korzenne a ciasta podajemy z kubkiem kaka, mlekiem i miodem! Książka będzie towarzyszyć mi przez cały rok, zawiera ona hity z bloga Moje wypieki. Ja upiekłam tort iście w świątecznym klimacie. Nie znałam tego ciasta wcześniej mimo iż na blogu byłam nie raz. Może ciasto jest nieco pracochłonne i potrzebuje czasu ale efekt końcowy jest tego
Radość kipiąca uśmiechem.Zdecydowanie jestem zwolenniczką ciast owocowych. Nawet wytworne czekoladowe torty są dużo lepsze z dodatkiem choćby wiśni. Dlatego latem, gdy dostępność świeżych, słodkich owoców nie stanowi większych problemów, staram się dopuszczać się jak najczęściej takich wypieków jak dziś. A dziś przygotowałam dla Was nic innego jak Ucierane ciasto z nektarynkami i kruszonką, które idealnie nadaje się nie tylko do herbaty
Słodkie Przyjemnościsobie jakoś ten smętny, deszczowy dzień przygotowałam pyszne, czekoladowo serowe ciacho z owocami. Bo przecież nic tak nie poprawia humoru jak czekolada, prawda? Uwielbiam ten czas, kiedy świeże owoce są na wyciągnięcie ręki. W deserach smakują mi ogromnie i już wiem, że w tym roku prócz truskawek muszę zamrozić także maliny. Częstujcie się, zapraszam ;) Normal 0 21 false(...)jednym jajku. Do masy dodajemy podwójnie zmielony twaróg, a na końcu mąkę ziemniaczaną. Miksujemy i przekładamy na brownie. Widelcem mieszamy na kształt ósemki i posypujemy malinami, delikatnie je dociskając. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na ok 45 minut. Przestudzone polewamy białą czekoladą
Kuchnia w czekoladziebezowy, który robiłam. Skorzystałam z kilku różnych przepisów Dorotus, aby przygotować blaty bezowe o właściwej strukturze. Wyszły idealne. W połączeniu z masą i owocami smakowały rewelacyjnie. Nawet Dario, który do tej pory nie lubił ciast bezowych, stwierdził, że to mogę przygotowywać co tydzień. No to częstujcie się, proszę. Składniki: 3 blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli
W mojej kuchni