ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:729/1556)

Kostka malinowo-czekoladowa 146

dokładnie ubić. Dodawać kwaśną śmietanę na zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny(...)Wymieszać dokładnie do momentu jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce

Pieguskowa Kuchnia
Kostka malinowo-czekoladowa 144

dokładnie ubić. Dodawać kwaśną śmietanę na zmianę z suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Dno formy o wymiarach 23×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać o formy, wyrównać i piec w temperaturze 170 st. bez termoobiegu przez 25-30 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na kratkę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Mus malinowy : maliny(...)Wymieszać dokładnie do momentu jej rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać wystudzone puree malinowe i delikatnie wymieszać. Dodać świeże owoce malin i ponownie wymieszać. Całość musu malinowego wylać na wystudzone ciasto czekoladowe. Odstawić do lodówki do stężenia. Dodatkową galaretkę malinową przygotować według instrukcji na opakowaniu i tężejącą wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić w lodówce

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z rabarbarem 133

Sprawdzony przepis na puszyste ciasto. Świetnie się udaje nie tylko z rabarbarem, ale też z owocami sezonowymi (np. morelami).Składniki:2 i 3/4 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia6 jajek1 łyżka octu 1 i 1/2 szklanki cukru1 cukier waniliowy3/4 szklanki olejuolejek waniliowy4 łodygi rabarbaruSposób wykonania:1. Jajka, ocet, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch, aż jajka zaczną bieleć(...)Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy porcjami do masy jajecznej i miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy olej i olejek waniliowy.3. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (34x26cm).4. Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki, wykładamy na ciasto.5. Całość pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut (do suchego patyczka).6. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tom Yum Kung 122

papryczkami. Na talerzach, zupę posypać kolendrą. Oprócz Tom Yum Kung, przygotowaliśmy również Krathong Thong – siekany kurczak ze słodką kukurydzą, w chrupkiej złotej miseczce z ciasta. Na zakończenie spotkania, poznaliśmy podstawy carvingu, czyli rzeźbienia w owocach. Stworzyliśmy wspaniałe kwiaty ;) *krewetki surowe - szare, nie gotowane – różowe, **bulion z kurczaka lub wywaru z pancerzyków krewetek, ***można użyć pieczarki zdjęcia królestwo garów

królestwo garów
Tarta z kremem patissiere i leśnymi owocami 232

Wszystkie składniki wyrobić do uzyskania jednolitego ciasta. Zagnieść w kulę, a następnie szybciutko rozwałkować na okrągły placek (podsypując stolnicę odrobiną mąki) o średnicy większej niż średnica naszej formy. Ciasto ostrożnie przenieść do formy i powyklejać zarówno dno jak i boki. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ponakłuwać widelcem, po czym schować formę z ciastem do lodówki na minimum 30 minut(...)garnuszku do wystudzenia przykrywając folią spożywczą tak, by stykała się ona z kremem (unikniemy powstania kożucha). Wystudzony krem wyłożyć na upieczony kruchy spód. Na wierzch tarty ułożyć leśne owoce. Tartę schłodzić w lodówce, aż krem będzie się dobrze kroił. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Domowe knedle z truskawkami 166

łyżką cedzakową na półmisek i polać zrumienioną na maśle tartą bułką.  A co ja dzisiaj zjem ? Nigdy nawet nie próbowałam knedli z owocami, nie wiedziałam czego się spodziewać... Teraz wiem, należy zrobić trochę cieńsze ciasto i dawać większe truskawki :P Smacznego

MarciochaKucharzy
Ciasto galaretkowiec 479

Galaretkowiec jest bardzo efektownym ciastem, które docenią wszyscy goście. Dzięki temu że nie wymaga pieczenia oraz jest bardzo proste w przygotowaniu z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Jak sama nazwa wskazuje jego głównym składnikiem są galaretki, dlatego też jest bardzo tanie w wykonaniu oraz składniki znajdziemy, w każdym markecie czy też sklepiku osiedlowym.Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)kroimy w kostkę. Wystudzoną galaretkę dokładnie mieszamy z 2 opakowaniami jogurtu greckiego. Otrzymaną masę wylewamy do tortownicy i dodajemy pozostałe pokrojone galaretki oraz owoce. Tortownice warto wyłożyć folią spożywczą tak aby wyeliminować ew przecieki. Ciasto odstawiamy do lodówki aby całkowicie zgęstniało. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto krówka 359

godziny, aby ciasto lepiej się kroiło. Przepis inspirowany ciastem od Pieczarka Mysia Zobacz także: Włoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym to wysoki(...)bardzo puszysty i delika... Post Ciasto krówka pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kruche ciasto z jeżynami 144

duża szt proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki Składniki na kruszonkę margaryna, 50g mąka pszenna, 60g cukier, 90g Owoce jeżyny, 500g cukier puder, 3 łyżki  Przygotowanie           W dużej misce umieszczamy wszystkie składniki na ciasto. Początkowo siekamy nożem, później szybko wyrabiamy elastyczne ciasto. Owijamy ciasto w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. W osobnym naczyniu

Gotowanie moimi oczami
Zjadłabym ciasto, ale piec nie umiem :( Najprostsze ciasto z jabłkami. 362

Każda kobieta będąca w związku się stara. Przynajmniej na początku. Obiad z czterech dań z kompotem, desery, kanapki do pracy i kolacja udekorowana jak na wystawę

ladykitchen
Ciasto na naleśniki 239

jadamy. Jedno jest pewne - najważniejsze jest ciasto! Ciasto powinno być puszyste, miękkie, delikatne, jednak na tyle trwałe żeby nie rwało się podczas smażenia. Dobrze jakby nie wymagało masy tłuszczu (chociaż to zależy w dużej mierze od patelni). Po usmażeniu naleśniki powinny ładnie zmięknąć i podczas jedzenia rozpływać się w ustach. Przepis na ciasto naleśnikowe, którym chciałabym się podzielić z wami(...)pudrem czy dowolnymi owocami, i do podawania na wytrwanie - z mięsem, z warzywami, zapiekane z serem czy z sosem. Wiele osób cukier dodaje zupełnie niepotrzebnie. Po pierwsze jest to niezdrowe dla organizmu, a po drugie po co? Podając naleśniki na słodko, właśnie tym słodkim nadzieniem gwarantujemy słodki smak, a podając na wytrawnie nie potrzebujemy słodkiego ciasta naleśnikowego. Ten przepis

Jedzeniomania
Krewetki w cieście 178

Krewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a goście lubiący owoce morza będą zachwyceni. Lista składników oraz przepis znajdują się poniżej… Składniki 14-18 sztuk świeżych krewetek 2 jajka 6 łyżek mąki 1/3 szklanki mleka olej do smażenia szczypta soli(...)Krewetki w cieście – przepis Krewetki obieramy z pancerzy i pozbawiamy jelita. Bardzo ważne zostawiamy ogonek. W misce mieszamy mąkę, sól, jajka i mleko tak aby powstało nam ciasto naleśnikowe. Jeśli wyjdzie zbyt gęsto dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie odrobinę mąki. Ciasto powinno być dość płynne. Obrane krewetki maczamy w cieście naleśnikowym, a następnie smażymy na głębokim tłuszczu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin 245

można by znaleźć jakiś sposób. No chyba, że już znaleźliście to dajcie znać Nadaje się znakomicie do ciast i wszelakich deserów, chociaż wpasowałaby się też świetnie do śniadania, jako uzupełnienie owsianki. W zależności od użytych owoców, będzie mniej lub bardziej gęsta, ponieważ każdy owoc zawiera inną ilość pektyny. Zbyt gęstą (nie lejącą) frużelinę, można można rozrzedzić dodając do niej(...)następnie możemy się nią zajadać Wystudzona powinna mieć konsystencję żelu. Zapach owoców jest w frużelinie niesamowicie intensywny. Polecam spróbować Frużelina malinowa Wykorzystanie mrożonych malin Maliny do deserów Sos malinowy Smacznego!!! Źródło przepisu: Moje Wypieki PS. Jeszcze w tym tygodniu, pyszne wykorzystanie frużeliny jako dodatek do ciasta. Zapowiedź jest już na Instagramie Zapisz

Relaxtime
Sernik straciatella na zimno 168

lodówki.  Udekorować np. startą czekoladą i owocami. Źródło:  My sweet world                                                               Smacznego:))   Przepis dodaję do akcji Ciasto na weekend na FB Razem ze mną sernik

Z miłości do słodkości
Ciasto Migdałowe Nigelli Lawson - dieta bezmleczna 192

  Nigella Lawson - ta dziewczyna potrafi ucztować. Lubię ją oglądać, zwłaszcza wstawki, kiedy Nigella wstaje w nocy, zakrada się do lodówki i wyjada jakieś "resztki" czy

Matka Żywicielka