Melchmus z wetami

Melchmus z wetami

Melchmus z wetami

Melchmus z wetami przepis na staropolski budyń z owocami Oryginalna receptura pochodzi z publikacji zatytułowanej: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów (ok. 1686 r.), natomiast autorem jej nowoczesnej interpretacji jest Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Nie jestem stałą bywalczynią restauracji, w Villa Intrata w Wilanowie, po raz pierwszy byłam w ubiegłym miesiącu podczas warsztatów kulinarnych z kurczakiem Zagrodowy. Przygotowywaliśmy wówczas dania, na które przepis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, deser, desery, kurczak pieczony, sałatka, ciasto, sałatki, zupa, shoarma, rosół, jabłka, wołowina, gruszka, cydr, potrawy z kurczaka, sałatka z kurczakiem, bez pieczenia, salatka ziemniaczana, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta z jabłkami, ciasto z gruszkami, ciasta z masa, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.