ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:745/1556)

Ciasto drożdżowe z jagodami na mące kokosowej 163

Przykryć ściereczką i pozostawić do ponownego wyrośnięcia- około 1 godzinę. Ułożyć na małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i poukładać owoce. Ja specjalnie użyłam mrożonych (jak mrozić borówki--> przeczytaj ), bo łatwiej było mi je "wcisnąć" w ciasto, które jest dosyć twarde. Piec w temperaturze 180 stopni 35 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe cupcakes z owocami 163

Czekolada i  owoce, absolutnie przepyszne połączenie! Babeczki najlepiej podać z kremem, owoce w osobnym naczyniu, aby każdy mógł sobie sam nałożyć odpowiednią ilość. Świetne w smaku, delikatne ciasto, do tego ładnie wyglądający deser.  Inspiracja - Vanilla Cupcakes, Williams-Sonoma z książki "Kids parties". Składniki: (10 sztuk) 115 g mąki pszennej, 3 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka proszku(...)posiekać nożem i dodać do ciasta, wymieszać. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami i wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babeczki przez 17-20 minut - do tzw. suchego patyczka. Studzić na kratce. Wystudzone dekorować kremem i owocami. Krem czekoladowy: 70 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżeczek czubatych śmietany 18%, 4 łyżki cukru pudru

Plate of Joy
Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów 180

ciasta odmrozić na wpół, tak aby ciasto nie było zupełnie miękkie, ale dało się już rozwałkować. Wyjąć z opakowania, ułożyć jeden na drugim i rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia + po ok. 1 cm ekstra z każdej strony aby ciasto założyć podwójnie tworząc dookoła pogrubiony rand. Docisną go lekko. Wyłożyć papierem blaszkę i na wałku przenieść rozwałkowany spód ciasta. Ponakłuwać(...)same migdały a potem wraz z jajkiem, cukrem i skórką cytrynową. Rozłożyć powstałą masę równomiernie na cieście lekko dociskając. Jabłka pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda i pokroić je w kostkę ok. 1x1 cm Kostki jabłek wymieszać z wciąż zamrożonymi jeżynami lub owocami leśnymi. Owoce rozłożyć na masie marcepanowej. Posmarować przy pomocy pędzla owoce syropem z kandyzowanego imbiru

Sztuka gotowania w/g Samiry
100 przepisów na Sylwestra 1319

suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z cieciorki(...)Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami

Moja smaczna kuchnia
Wiśniowe Cudo 145

Wiśniowe Cudo Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni. Składniki: ·        2 galaretki wiśniowe ·        1 kg wiśni ·        Niepełna szklanka cukru ·        4 łyżki żelatyny ·        1 kg serka śmietankowego(...)łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie. 11.         Białą masą przykrywamy owoce. 12.         Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy. 13.         Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14.         Gotowe

Kulinarna Chwila
Delikatne kruche ciasto z rabarbarem 144

Uwielbiam kwaskowaty smak rabarbaru w połączeniu z delikatnym kruchym ciastem. Przepis na ciasto jest dość prosty, a zarazem uniwersalny, bo zawsze można zamiast rabarbaru dodać inne owoce, na które aktualnie jest sezon. Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 180g masła lub margaryny 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 - 600g rabarbaru  Dodatkowo(...)Cukier puder do posypania ciasta Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, do chwili, gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy po trochu roztopiony, prawie zimny tłuszcz i stale miksujemy, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jeszcze chwilę ucieramy. Gotową masę przelewamy do średniej wielkości blaszki (ok. 23x34cm), wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy równomiernie. Na wierzch

Smakowy Raj
Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy 194

serca wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Ciasto przełożyć do foremki, wyrównać. Foremkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Żelatynę zalać wodą, wymieszać i odstawić na około 10-15 minut, aby napęczniała. 6. Do rondelka przełożyć mrożone owoce, dodać cukier, wodę i postawić na małym(...)się zagotują, patrz FILM . 7. Gotujące się owoce zdjąć z ognia, przelać do miski, dodać napęczniałą żelatynę i zblendować mikserem na mus. Owocowy mus odstawić do ostygnięcia. Ma mieć temperaturę pokojową (należy uważać, aby mus nie zaczął tężeć, musi być płynny). 8. Ostygnięty biszkopt wyjąć z foremki (nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki) i wyrównać wierzch ( patrz Film ), odciąć

Mała Cukierenka
Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami 161

niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po godzinie jest już wyrośnięte. Rabarbar umyć, pokroić w 1 cm kawałki. Jagody przebrać. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. Wyłożyć na formę, wyrównać. Posypać połową cukru, wyłożyć owoce, posypać resztą cukru i cynamonem. Przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwójnie objętości. Ja zawsze wkładam do piekarnika rozgrzanego(...)więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po 45 minutach jest już wyrośnięte. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-45 min. do suchego patyczka (ostatnie 15 min pod folią aluminiową, aby rabarbar się nie spalił). Ciasto wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami

moj przepis na
Tarta z borówkami amerykańskimi 259

Krzaczki borówki amerykańskiej uginają się od owoców ! Trzeba coś z nimi zrobić... lody ukręcone, więc teraz pora na jakieś ciacho. Bardzo apetyczną fotkę znalazłam na blogu Najsmaczniejsze.pl i postanowiłam upiec tartę na kruchym spodzie z masą budyniowa. Rewelacja :-) Będę powtarzać ! Tarta z borówkami amerykańskimi Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej (1 1/2 szklanki) 150 g zimnego posiekanego

Kulinarne przygody Gatity
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 172

słodkawo - wytrawny smak, który przełamuje czekolada oraz wieloowocowy dżem. Przepis idealny na letniego grilla lub piknik!    Przepis zainspirowany książką Kuchnia wegańska. Składniki na polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gęstego kremu. Składniki na 13 babeczek: 400ml cydru - około półtora(...)przez sito i dokładnie wymieszać z masą na ciasto. 6. Foremki na babeczki wypełnić całkowicie ciastem i piec około 20 minut w 180 stopniach góra - dół. 7. Podawać z wcześniej przygotowaną polewą. Smacznego!  Porady Jeżeli masa na ciasto jest zbyt gęsta, należy dodać więcej cydru.  Dżem o smaku owoców leśnych można zastąpić innym, identycznie jak morele - każde

Pland based fille
Kluseczki z twarogu i kaszy manny 155

tniemy na kluseczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy ok 2 min od wypłynięcia Podajemy z bułką tartą, śmietaną lub owocami. Artykuł Kluseczki z twarogu i kaszy manny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Powidła z moreli i "Ognisty bóg" 176

bazarze nareszcie można kupić morele w przystępnej cenie :) Bardzo lubię te owoce zarówno na surowo, jak i przetworzone. Dlatego postanowiłam "schować" trochę na zimę do naleśników, ciast i kanapek z serem. Składniki (na 7 słoików o pojemności 240 ml): 1,5 kg moreli (masa przed wypestkowaniem) 400 g cukru Morele dokładnie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Połówki owoców

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto ze śliwkami i jabłkami. Bez glutenu i bez mleka 140

śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, należy dodać mleka, jeśli natomiast jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki ryżowej). Na wierzchu ułożyłam owoce. Całość wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp 180  º C. Za pomocą patyczka sprawdzamy, czy ciasto się upiekło. Uwaga!!!! czas pieczenia w dużej mierze zależy od piekarnika. Mój jest najprostszy z możliwych, bez funkcji termoobiegu

nietadieta
ROLADA ZE ŚMIETANĄ I MALINAMI 180

Rolada... Pyszne ciasto, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Krem oczywiście można przygotować dowolny, kto jaki lubi :) Maliny można zastąpić galaretką, jagodami, bananami bądź innymi owocami :) Polecam. Biszkopt: * 4 jajka * 4 łyżki mąki * 4 łyżki cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 paczka cukru waniliowego Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem(...)smaku cukrem pudrem. Ciasto delikatnie rozwinąć, wysmarować śmietaną (jeden dłuższy brzeg ciasta pozostawić bez śmietany około 5-6cm od brzegu, uniknie się w ten sposób wypłynięcia śmietany przy zwijaniu). Wzdłuż drugiego dłuższego brzegu, gdzie mamy posmarowaną śmietanę, ułożyć wzdłuż owoce. Ostrożnie zwinąć roladę i odstawić do lodówki na około 2 godziny

Zrób to smacznie
Pierożki z jabłkami (bez jaj, mleka, cukru) 193

Idealne pierogi dla dzieci. Ciasto robimy tylko z mąki pszennej i gorącej wody. Farsz możemy zastąpić innymi owocami ale ja dziś polecam starte jabłko (bez cukru). Składniki (ok. 30 sztuk): szklanka mąki pszennej typ 500 lub 650 wrzątek ok. 100 ml 3 jabłka łyżka soli do gotowania Mąkę zalewam stopniowo gorącą wodą, nie wlewam od razu wszystkiego. Mieszam najpierw(...)nożem a następnie zagniatam ciasto ręką przez kilka minut.  Powinno być elastyczne i odchodzić od ręki. Konsystencję reguluję ilością wody lub dosypując mąki. Odstawiam na kwadrans. W tym czasie obieram jabłka.  Najlepsze są twarde i słodkie. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach. Z ciasta urywam małe kulki, wałkuję na posypanej mąką stolnicy. Na środek kładę łyżkę farszu

prawdziwe jedzenie
Ciasto jogurtowe z truskawkami 533

Bardzo tanie,proste i szybkie do zrobienia ciasto-a do tego bardzo wilgotne i puszyste,możne zrobić z różnymi owocami u mnie dziś z truskawkami,ale super sprawdzą się również wiśnie,śliwki czy jabłka-polecam gorąco Składniki: ok. 300g truskawek 2 szklanki mąki pszennej tortowej (ok. 300g) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru zwykłego (ok. 230g(...)opak. cukru wanilinowego 2 duże jajka 100 ml oleju 330 g jogurtu naturalnego, bardzo gęstego! 2 łyżki soku z cytryny cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną tortową przesiać przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier zwykły i waniliowy i ubić mikserem

Swojskie jedzonko