ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:751/1556)

Mazurek z bakaliami w waflu 172

Tego mazurka każdy może przygotować w domu, niezależnie od tego czy ma piekarnik. Jego przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. Pamiętać jedynie trzeba o tym, aby wcześniej

PatiGotuje
Ciasto czekoladowo-gruszkowe na Walentynki 162

tegoroczne Walentynki. Czekoladowy biszkopt z mojego niezawodnego przepisu, przekładany masą budyniową na bazie syropu z gruszek. Możecie użyć też innych owoców, np. brzoskwiń lub ananasów, ja zdecydowałam się na gruszki. W masie nie ma mleka więc ciasto mogą jeść osoby uczulone na produkty mleczne. No i efektowne serduszka z galaretki na wierzchu. Koniecznie spróbujcie! Biszkopt czekoladowy (przepis TUTAJ-KLIK

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 150

domową. Łatwo ją zrobić susząc ekologiczne skórki pomarańczy a potem miksując. Tak zrobiona skórka jest również idealna do ciast, deserów, kompotów, dodatek do herbaty, itp. W zależności do czego używamy dodajemy zmieloną lub nie. Teraz zaczyna się najlepszy czas na owoce cytrusowe, więc bardzo polecam taką skórkę nie tylko z pomarańczy ale i cytryn. Użyłam mąki orkiszowej jasnej, mąki(...)żytniej razowej i zwykłej pszennej do ciast drożdżowych o zawartości białka 12%. Ciasto właściwe było dość ścisłe więc po 30 minutach nie było co odgazowywać :). Przetrzymałam dość długo i dopiero jak ciasto podwoiło objętość, odgazowałam, uformowałam w bochenek i pozostawiłam ponownie do już ostatecznego wyrośnięcia. Podziękowania dla Kuby za wybranie oryginalnego przepisu. Dziękuję również wszystkim piekącym ten chlebek w grudniowej

Leśny Zakątek
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 259

domową. Łatwo ją zrobić susząc ekologiczne skórki pomarańczy a potem miksując. Tak zrobiona skórka jest również idealna do ciast, deserów, kompotów, dodatek do herbaty, itp. W zależności do czego używamy dodajemy zmieloną lub nie. Teraz zaczyna się najlepszy czas na owoce cytrusowe, więc bardzo polecam taką skórkę nie tylko z pomarańczy ale i cytryn. Użyłam mąki orkiszowej jasnej, mąki(...)żytniej razowej i zwykłej pszennej do ciast drożdżowych o zawartości białka 12%. Ciasto właściwe było dość ścisłe więc po 30 minutach nie było co odgazowywać :). Przetrzymałam dość długo i dopiero jak ciasto podwoiło objętość, odgazowałam, uformowałam w bochenek i pozostawiłam ponownie do już ostatecznego wyrośnięcia. Podziękowania dla Kuby za wybranie oryginalnego przepisu. Dziękuję również wszystkim piekącym ten chlebek w grudniowej

Leśny Zakątek
Smocze carpaccio 191

się prosi do użycia, jako dekoracji ciast, napojów, deserów… i nie tylko. Gdy spróbujecie, na pewno wymyślicie dla niego jeszcze wiele innych zastosowań. Moją propozycją jest Smocze carpaccio.    Składniki: - 1 smoczy owoc- ½ cytryny- 2-3 łyżki wina ryżowego Mirin- listki melisy do przybrania- cukier demerara do posypania            Umyty owoc obieramy pozostawiając czerwoną, cienką otoczkę. Moim zdaniem(...)smak.Smocze carpaccio, to deser bardzo przyjemny w smaku, orzeźwiający, aromatyczny i przyciągający uwagę. Smak owocu, sam w sobie, nie jest zbyt wyrazisty, ba nawet trochę mdły. Dlatego proponuję właśnie dodatek soku z cytryny i mirinu, który idealnie się komponuje ze wszelkimi sałatkami i owocami. Deser smaczny, prosty, szybki i… egzotyczny. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Smocze carpaccio appeared first

mojewypiekiinietylko
Francuskie rożki z jabłkami 140

twardszą odmianę jabłek, rodzynkami i orzeszkami, ale równie dobrze, możemy zrobić je z budyniem, z białym serem, lub też z innymi owocami, które akurat mamy pod ręką. Z poniższego przepisu, wychodzi 6 rożków Składniki na rożki: opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko garść rodzynek 4 łyżki posiekanych orzeszków arachidowych 2 łyżeczki cukru kilka kropel soku z cytryny 1 jajko

NiePieprz.pl
Murzynek z wiśniami z patelni 235

Gwarantuję, że Wam też się uda i jest po prostu pyszny ! Polecam też murzynka z mikrofalówki: murzynek z wiśniami , murzynka z owocami , lub murzynka z kremem kokosowym. Murzynek według tego przepisu „gotował/smażył” się dłużej niż ciasto z patelni z porzeczkami, trwało to 30 minut z jednej strony i 10 minut po odwróceniu go.Murzynek z wiśniami jest bardzo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.91 187

dodawać  coś  od siebie i zmieniać  wg  własnych  upodobań :) Zazwyczaj crumble robiłam na zasadzie owoców zasypanych kruszonką i upieczonych, to  ma jeszcze maślany spód co zdecydowanie ułatwia krojenie i  konsumpcję . Ciasto przetrwało w lodówce prawie 5 dni a potem się skończyło.  Mocno schłodzone jest  wręcz  genialne!!! Crumble z jabłkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z kaszy jaglanej 221

miksujemy, aż ciasto będzie gładkie (ma być gęściejsze od tradycyjnego naleśnikowego). Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Olej dałam tylko przy smażeniu pierwszego, następne smażymy na suchej patelni. Naleśniki z kaszy jaglanej podajemy z ulubionym dżemem, owocami, musem jabłkowym, serem lub… z czym kto lubi. Najlepsze są świeże, podane zaraz po usmażeniu. Pomijając cukier

mojewypiekiinietylko
Pancakes ze skórką pomarańczową Helio. 182

mokre wlewamy do mąki i mieszamy aby nie było grudek. Patelnię z nie przywierającym dnem rozgrzewamy, na suchą patelnię wlewamy porcję ciasta i pieczemy z obydwu tron po kilka minut na złoty kolor. Polewamy syropem klonowym i dekorujemy owocami. Pancakes można podawać również ze śmietaną i cukrem waniliowym. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Testowanie Eterno. 190

dlatego stawiają  na jakość. Wszystkie przetwory są naturalne, nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, dodatków smakowych. Do produkcji wybierają owoce najlepszej jakości. Syrop, w którym znajdują się owoce powstaje w wyniku połączenia naturalnego soku owocowego z cukrem, a naturalnym konserwantem jest minimalny dodatek alkoholu. Dla zapewnienia trwałości konfitury są pasteryzowane domowym sposobem. Ich  konfitury to typowe smaki(...)serów oraz sporządzania sosów. Są również wspaniałym dodatkiem do sałatek owocowych, warzywnych i rybnych. Syropy z najlepszych polskich owoców oraz aromatycznych przypraw i ziół są wspaniałym dodatkiem do herbat i wszelkich napojów. Polecają do deserów: jako polewy do lodów, budyniów, ciast i innych przysmaków. Polecają również zestawy prezentowe, które dzięki zestawieniu wspaniałych, tradycyjnych przetworów ucieszą rodzinę i przyjaciół

Sama słodycz i szczypta chili
Kakaowe ciasto z rabarbarem 191

kawy. Serdecznie Wam polecam to kakaowe ciasto z rabarbarem, jest upieczone na bazie kruchego ciasta, w środku jako nadzienie mamy rabarbar, a na wierzchu przykryte jest bezową chmurką. Mówię Wam, słodka beza i kwaskowy rabarbar to przepyszny duet ! To kto jest chętny na kawałek ? 😍 Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z  reguły używamy(...)przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbarem  zapiekane pulpeciki wieprzowe  - też było pysznie. Ale tak naprawdę to wykorzystujemy głównie go do ciast czy kompotów. Otóż nic bardziej mylnego ! Rabarbar inaczej nazywany rzewieniem, jest rośliną, która należy do rodziny rdestowatych i jest warzywem, które pochodzi z rejonów Azji.   W Europie pojawił się w XVI w. dzięki

Kulinarne przygody Gatity
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM i TRUSKAWKAMI 157

kruszonką. Piekę je na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika, dzięki czemu jest cieniutkie i bardzo podzielne.  To jedno z tych ciast, które w sezonie wiosenno-letnim często pojawia się na moim stole. Robię je z różnymi owocami lub tak jak w tym przepisie z ich połączeniem. Można użyć samego rabarbaru lub jego część zastąpić truskawkami, malinami czy poziomkami(...)ciastem wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut lub dłużej, do widocznego zarumienienia. Wyjmujemy na blat, ale nie wyłączamy piekarnika. NADZIENIE : Rabarbar myjemy (nie obieramy), odcinamy liście, łodygi kroimy w 1 cm kawałki. Wkładamy do miski. Truskawki kroimy na ćwiartki, dodajemy do miski z rabarbarem. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy, tak, aby skrobia dokładnie pokryła owoce. Na koniec

cool and minty
Naleśniki z mąki kokosowej 115

gorące naleśniki przykrywam talerzem , dzięki czemu chłoną parującą wodę i zachowują delikatną konsystencję. No i oczywiście woda gazowana, która spulchnia ciasto. W ten sposób robię przepyszne, idealne kokosowe naleśniki, których smak podbijam delikatnym serkiem bananowym i musem z owoców. Niebo w gębie! Z podanych proporcji wyszło mi 6 naleśników (o średnicy 22 cm), czyli 3 porcje. Naleśniki z mąki(...)kokosowej 2018-03-22 14:20:36 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Ciasto na naleśniki około 125 ml wody gazowanej (w zależności od tego, ile wchłonie mąka) 3-4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 2 łyżki kakao niskotłuszczowego 250 g mleka 2% tłuszczu 75 g skrobi (mąki) ziemniaczanej 50 g mąki kokosowej 3 jajka M ziarenka wanilii lub ekstrakt waniliowy szczypta soli

Powiedz dietom nie