ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:760/1556)

Naleśniki bezglutenowe 149

patelni. Następnie za pomocą trzepaczki lub miksera mieszamy do czasu połączenia składników. Patelnię z odrobiną oleju rozgrzewamy, gdy będzie gorąca wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Naleśniki bezglutenowe podajemy z ulubionymi owocami, doskonałe są również z brzoskwiniami, miodem lub prażonymi migdałami. Łączny czas Czas pieczenia Czas przygotowania Liczba porcji Liczba kalorii w porcji

Naleśniki
Pierogi z czereśniami. 179

Pierogów z owocami nie może zabraknąć w sezonie czereśniowym.Polecam serdecznie!. Składniki : na ciasto pierogowe 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wrzącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Dwie szklanki mąki zalać wrzącą wodą ,odczekać , aż trochę przestygnie i dodać oliwę i sól .Wyrobić gładkie ciasto ,podsypać pozostałą mąką. Gotowe wyłożyć na blat i rozwałkować

Ladylaura.
ORZECHOWE GOFRY (bezglutenowe) 153

pół godziny. Ciasto wyraźnie zgęstnieje. W MIĘDZYCZASIE BIAŁKA ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i rozgrzej gofrownicę. Delikatnie połącz ubite białka z ciastem. SMAŻ W GOFROWNICY do uzyskania złoto- brązowego koloru, podawaj z owocami, dżemem lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Ciasto drożdżowe 129

sobą wszystkie składniki. Gdy uzyskamy jednolitą masę, miskę nakrywamy ściereczką i dostawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce, by ciasto wyrosło. Wrośnięte ciasto przekładamy do formy, a na wierzch wykładamy wiśnie lub inne owoce. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy, by jeszcze podrosło przez ok. 15 minut. Pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 20-25 minut

Kucharzyca
Naleśniki z dżemem i mascarpone 179

DAGOMA . Dżem zachwycił mnie swoim smakiem. Już dawno nie jadłam tak pysznego dżemu. Ma idealną konsystencję i słodkość. W słoiczku znajdziemy mnóstwo pysznych owoców, pokrojonych na mniejsze kawałki. Dżem brzoskwiniowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw przygotowywanych na słodko. Produkt jest wart polecania i zakupu.  Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA , niezbędnych do przygotowywania wielu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierogi ruskie najlepsze! 193

gdzie po jabłka szło się do ogrodu, po ziemniaki na pole, a wielki orzech wciąż rośnie za garażem i co roku daje tyle owoców, że można obdarować sąsiadów i znajomych. Składniki na ok.40 sztuk: Ciasto: 300 g mąki przennej plus do posypania 200 ml wrzącej wody 20 g masła 1 łyżeczka soli Farsz: 250 g twarogu (u mnie był

Smakuj życie!
Tarta z owocami leśnymi 186

zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10-13 minut na środkowym poziomie piekarnika. Owoce umyć i lekko osuszyć na ręczniku papierowym. Do miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Następnie wsypać proszek budyniowy i ponownie wymieszać, tak żeby

Passions hobbies life
Kompot z karmelizowanym rabarbarem 146

Kompot z rabarbaru... prosta sprawa - wystarczy zagotować owoce z wodą i gotowe! Mój powstał jako "odpad" przy pieczeniu ciasta z rabarbarem ;) 0,5 kg rabarbaru  1,5 l wody 4 łyżki cukru Rabarbar umyć i pokroić w 0,5 cm kawałki. Do rondla wsypać cukier i pogrzewać na średnim ogniu do zbrązowienia. Dodać rabarbar i wymieszać. Smażyć

Atlas Smaków
Jak mrozić maliny 191

małym strumieniem zimnej wody. Następnie bardzo dokładnie osuszamy i dopiero mrozimy. Suche owoce wykładamy na tacy mrozoodpornej, układamy JEDNĄ warstwę malin! Gdy owoce zamarzną przekładamy do woreczka lub pudełka. Mrożone maliny wykorzystujemy do ciast, deserów, galaretek, pierogów, owsianek, kisieli itp. Przechowujemy do 12 miesięcy

Atlas Smaków
Chlebek bananowy 146

sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Ciasto z musem porzeczkowym 236

wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto ze śliwkami 132

wlewamy olej, nie przerywając miksowania. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników.   Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy owoce.  Piec w temperaturze 170°C około 45-55 minut do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu, oprószyć cukrem pudrem. Blaszka

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto z musem porzeczkowym 175

wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone 152

Jako, że uwielbiamy pomarańcze to często one goszczą w naszym jadłospisie i często wykorzystujemy je do różnych wypieków. Kolejnymi słodkościami w których zagościł pomarańczowy owoc są tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone Składniki na ciasto: - 150 g mąki - 80 g masła - 35 g cukru pudru - 1/2 łyżki śmietany 18% Składniki na nadzienie pomarańczowe: - sok i miąższ z połowy pomarańczy

Kuchenne Wariacje
Kokosowe muffinki pełnoziarniste - dietetyczne, proste i szybkie :) 169

jagody/borówki Przygotowanie:  Wszystkie składniki, oprócz jagód przełóż do miski i zmiksuj na gładką masę. Piekarnik nagrzej na 180*C. Rozłóż ciasto do foremek na muffinki. Posyp jagodami lub ułóż inne ulubione owoce. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 minut

Zdrowie na języku :P