ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:559/1556)

Ciasto Leśne Runo 213

wspólnego świętowania :) Tegoroczne były wyjątkowe - bo okrągłe :) W związku z tą  scenerią  stwierdziłam, że zamiast tradycyjnego urodzinowego tortu zaproponuję ciasto, które swoim wyglądem niezmiernie kojarzy się z lasem.  Zielone jak mech, przystrojone czerwonymi owocami granatu kojarzącymi się z leśnymi borówkami. Mamo, Tato - jeszcze raz: Wszystkiego Najwspanialszego ! <3  Składniki:  Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego(...)osiągnie odpowiednią konsystencję dodajemy do niej serek mascarpone i delikatnie mieszamy.  Masę rozprowadzamy równomiernie na wierzchu ciasta, po czym posypujemy ją pokruszonym "mchem" - delikatnie wbijając go w śmietanę.  Wierzch posypujemy pestkami granatu.  Jeśli chcemy szybko wydobyć je z owocu warto przeciąć granat na pół i uderzać w niego tępą stroną noża nad miską. Pestki same będą

Taste Therapy
Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 186

był zbyt gęsty , jak widać ciasto wyszło idealnie.Polecam. 3 szkl. mąki tortowej 1 budyń waniliowy Cykoria  1 i 2/3 szkl.  drobnego cukru  4  jajka  1 szkl.oleju rzepakowego 300 g  jogurtu naturalnego greckiego lub naturalnego gęstego  3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Cykoria 3/4 kg owoców [ u mnie maliny] kisiel truskawkowy Cykoria UWAGA(...)Kisiel dajemy tylko do soczystych owoców jak rabarbar, truskawki, maliny, jagody, soczyste brzoskwinie itp. Do czarnej, czerwonej porzeczki, agrestu, borówki itp. kisiel jest zbędny. Drobne owoce trzeba trochę wcisnąć w ciasto, bo same nie wejdą w czasie pieczenia. KRUSZONKA: 50 g cukru pudru 50 g mąki tortowej 50 g miękkiego masła 1 płaska łyżka cukru waniliowego  Przygotować

Moje domowe kucharzenie
Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami 163

jest dość gęsta. Dodatki: 250 g wydrylowanych wiśni - świeżych lub mrożonych Na sernik z łatkami równomiernie wykładam wiśnie lekko wciskając je do masy.   W tym cieście sprawdzą się właściwie wszystkie owoce sezonowe, które są kwaskowe w smaku. Można wykorzystać także truskawki lub inne słodsze owoce, pamiętając jednak, by dodać mniej cukru do masy serowej i czekoladowej. Pieczenie(...)Temperatura - 170ºC Czas - 45-60 minut, do ścięcia masy twarogowej  Sernik jest pyszny, nieprzesadnie słodki, ale naprawdę MOCNO czekoladowy. Wiśnie dodają kwaskowatości, dzięki czemu równoważą słodycz ciasta.    To ciacho to idealne rozwiązanie na poniedziałkową chandrę i nie tylko. Wierzcie mi, po nim świat wydaje się piękniejszy, nawet gdy mieliście naprawdę parszywy dzień. Smacznego

Cooking Monster
Ciasto kruche z pianką i malinami 299

cukru pudru 5 żółtek Masa piankowa: 7 białek  1 szklanka cukru 3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru   3/4 szklanki oleju rzepakowego Owoce : 1 kg. malin WYKONANIE Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą na tarce zimną margarynę. Rozcieramy szybko z mąką, dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto

W kuchennym oknie Ewy
Pomarańczowiec 376

100g margaryny 3 łyżki kakao ciemnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka lub wody Sposób przygotowania: Ciasto- Pomarańcze obieramy, usuwamy albedo (białą skórkę) i gotujemy przez 10 minut. Następnie hartujemy w zimnej wodzie przez całą noc. Na drugi dzień owoce mielimy w maszynce do mięsa. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier kryształ, cały czas ubijając wrzucamy(...)sobą i dodajemy do ubitych jajek. Mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Kolejno dodajemy pomarańcze, a na końcu zmielone orzechy. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane i dobrze połączone ciasto przelewamy do jednej blaszki o wymiarach ok 30x40cm i pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku przez 50 minut lub przelewamy do 3 takich samych foremek i pieczemy każdy w temp

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka francuskie z kremem i owocami 110

domowy wyrób. Do tego wystarczy dodać ulubiony owoc i pyszny słodka przekąska gotowa. A wszystko oczywiście w pełni roślinne! Polecam Składniki (na około 14 małych ciastek albo 7 drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie 50 x 25 cm) Nadzienie: krem angielski według tego przepisu ulubione owoce: nektarynka, morela, gruszka, jagody (świeże lub mrożone) cukier puder(...)zależy co sobie wykroicie . Kwadrat składamy w trójkąt. Nacinamy dwa boki, ale ich nie odcinamy. Rozwijamy ciasto i przekładamy nadkrojone części jak pokazano na zdjęciach. Dociskamy lekko ciasto i nakłuwamy widelcem i układamy na blaszkach (u mnie potrzebne są dwie) wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Blaszki wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez

Lamarida.pl
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 166

kuli, ciasto wystudzić do zimnego ciasta wbijać po jednym jajku w trakcie wyrabiania mikserem blaszka z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na blaszce piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć(...)połowę krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac pokrojone owoce i wszystko połączyć krem rozsmarować na jednej części ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej roboty dżemik, jest w moich przepisach "zobacz TUTAJ" ), nakryć drugą częścią ciasta, schować do lodówki na 2 godziny przed podaniem karpatkę posypać cukrem pudrem - karpatka jest przepysznie pyszna

W Mojej Kuchni Lubię
Frużelina truskawkowa 188

kolejna po czereśniowej i brzoskwiniowej propozycja na przygotowanie owoców w żelu. Tak przygotowane owoce znakomicie nadają się jako dodatek do deserów, gofrów czy ciast. Tylko od Was zależy jak duże kawałki owoców zamkniecie w słoikach!     Składniki /4 małe słoiczki/: 1 kg truskawek 200 g cukru sok z 1/2 cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Pasja Smaku
Kruche ciasto z rabarbarem 87

zamrażarki.  Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy cukier i mieszamy.  Ciasto posypujemy delikatnie bułką tartą i wykładamy na niego pokrojone owoce. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach zamarznięte ciasto.  Piekarnik rozgrzewamy, pieczemy w 170-180st.C przez 1 h. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem

kulinarne odsłony pati
mazurek z masą krówkowo kukułkową 720

złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g masy krówkowej kukułka Helio migdały, suszone owoce malutkie kruche ciasteczka (jeśli nam zostanie nadmiar ciasta to możemy dodatkowo upiec) wykonanie: Wystudzony blat kruchego ciasta smarujemy równomiernie masą krówkową o smaku kukułka i dowolnie dekorujemy migdałami, suszonymi, ciasteczkami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z ricottą i jeżynami 154

Chciałam upiec to ciasto z malinami, ale na zaprzyjaźnionym stoisku z owocami zabrakło malin. Dlatego wybrałam jeżyny, bo były bardzo kuszące... Ciasto dzięki serkowi ricotta ma cudowny smak. Robiła je już z jabłkami i rabarbarem. Szczerze polecam!  Składniki: 250 g jeżyn 2 duże jajka 250 g ricotty 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki

Czerwień i błękit
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 190

Domowe ptysie wypełnione kremem na bazie budyniu czekoladowego i serka mascarpone z malinami, posypane różowym i delikatnie kwaskowym pudrem z hibiskusa. Pyszne małe co nieco, na

Oryginalny smak
Czekoladowe ciasto ucierane z rabarbarem 168

przepisów na ciasta z rabarbarem można już znaleźć na moim blogu. Dzisiaj mam dla Was ciasto, które zawsze się udaje. Można je piec z różnymi owocami. Tym razem upiekłam z rabarbarem. Słodkie , czekoladowe ciasto i lekko kwaśny rabarbar. To jest właśnie to co tygryski lubią najbardziej :) Składniki: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki 3/4 szklanki

O kuchni z uczuciem
Jabłecznik z pianką kokosową na kruchym cieście z orzechami włoskim 180

tego przepisu z ok 1,5-2 kg owoców opcjonalnie 4-5 łyżeczek powideł śliwkowych Pianka kokosowa: 3 białka 5 łyżek cukru 6 łyżek mąki ziemniaczanej kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny 50 g roztopionego masła lub margaryny min. 80% tłuszczu 5 łyżek wiórków kokosowych Ciasto kruche: 3 żółtka 10 niepłaskich łyżek mąki pszennej tortowej

Anioszek w kuchni
PLACEK DROŻDŻOWY 289

drożdżowe jeszcze stygnie, a mojej Mamy już sfotografowane i opublikowane na moim blogu :). Według Mamy ciasto wyszło OK, choć jadła lepsze. Jeżeli lubicie drożdżowce z owocami i kruszonką, przed pieczeniem wystarczy posypać nimi ciastoCiasto drożdżowe od zawsze kojarzy się w mojej rodzinie z Wielkanocą, więc ten o to wpis traktuję, jako moją pierwszą świąteczną propozycję :).  CZYTAJ WIĘCEJ

Przepisy Aleksandry