ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:559/1556)

Muffiny z jagodą kamczacką, na oleju 157

kartonowych foremkach do muffinek. Wyszło mi 8 sztuk z taj proporcji ciasta.  Nakładamy ciasta około 1/2 wysokości foremki, na wierzch wkładamy po około 10 owoców jagody kamczackiej, dokładamy po 1-2 łyżki ciasta. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, góra-dół, pieczemy 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 269

przyjdzie sezon to i z jagodami , porzeczkami, agrestem, rabarbarem czy śliwkami. To ciasto drożdżowe jest po prostu uniwersalne. Jak nie macie ochoty na owoce to można je upiec jedynie z kruszonką. Ciasto drożdżowe z truskawkami Składniki: Forma prostokątna 18 cm x 30 cm 450 g pszennej mąki 35 g świeżych drożdży 225 ml podgrzanego mleka 1 jajko

codojedzenia
Placek ze śliwkami + film 609

piekarniku rozgrzanym do temp.180 st. C po czym wyjmujemy i przestudzamy. Na podpieczonym cieście układamy warstwę wystudzonej masy śliwkowej i dokładnie ją rozprowadzamy. Na owoce ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałe ciasto, równomiernie je rozprowadzając. Placek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 40-45 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Placek

Smakowite Dania
Letnia kostka owocowa 175

Najlepsze ciasto na słodkie weekendy, dwie warstwy masy serowej z galaretkami , dowolne owoce lata zatopione w krystalicznej bezbarwnej galaretce, na spodzie z biszkoptowych języczków, efektowne i bardzo pyszne. Przepis autorski. Galaretki krystaliczne to nowość Dr.Oetker   dostępne w sklepie online w dwóch smakach, są mega! Składniki: Forma 24/24 14 podłużnych biszkoptów Masa serowa: 330 ml śmietanki

Wanilia i Kardamon
Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem 204

kożuch. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, rozsmarowujemy na nim wystudzony budyń, posypujemy owocami i zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ciasto malujemy rozkłóconym jajkiem. Następnie ostrym nożem kroimy w plastry o szerokości 2,5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut

Kulinarne przygody Gatity
Tarta warstwowa z brzoskwiniami 173

składników. Zagnieść ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć na minimum godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C. Spód formy do tarty lub do tortów o średnicy 26 cm wysmarować masłem. Wyjęte z lodówki ciasto podsypać mąką i rozwałkować. Wyłożyć ciastem formę i podwinąć boki. Spód ponakłuwać widelcem. Piec około 35 min, aż kruche ciasto będzie złociste(...)minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180°C. Jeżeli ciasto się podniesie, to jeszcze raz je ponakłuwać żeby opadło. Gotowe ciasto zostawić do ostudzenia. Galaretka z owocami: Z obu puszek odsączyć owoce i przełożyć je do miseczki. Sok wlać do garnuszka (powinno go być 600 ml, jeżeli jest mniej, to dolać wody) i zagotować. Wyłączyć palnik i wsypać

Passions hobbies life
Zimowy torcik z owocami 192

wsypać mąkę z cynamonem, wyrobić ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na stolnicy, przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut. Ciasto zostawić w piekarniku do wystudzenia. Po czym przykryć serwetą i odstawić na kilka godzin. Następnie ciasto posmarować dżemem lub konfiturą, nałożyć bitą śmietanę, ozdobić owocami i słodyczami i przed podaniem

Tradycyjna Kuchnia
wieloowocowe ciasto drożdżowe z kruszonką... 158

Składniki: drożdże świeże 8 dag, cukier 1 szklanka, jajka 5 sztuk, mąka tortowa 70 dag, sól 1 szczypta, mleko letnie 2 szklanki, masło lub margaryna 10 dag, owoce po kilka sztuk: nektarynki,brzoskwinie, jabłka, śliwki kruszonka: 10 dag cukru, mąka krupczatka 15 dag, miękkie masło 12,5 dag drożdże rozetrzeć w misie robota z łyżeczką cukru, mąki, 1/2 szklanką(...)wyrabiać z 10 minut posypać trochę mąką ciasto, nakryć talerzem i do wyrośnięcia na około 1 godzinę forma 34x25 cm i 20x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto parę razy ręką wyrobić i dodać do foremek na cieście poukładać na przemian śliwki, nektarynki, jabłka, brzoskwinie, z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać owoce piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra

W Mojej Kuchni Lubię
Ucierane ciasto z truskawkami, ciasto z prodiża 171

dostałam od moich Przyjaciółek, za co im jeszcze raz dziękuję Plusem tego ciasta jest to, że można go również upiec w prodiżu Połączenie puszystego ciasta i truskawek (lub innych owoców) – co tutaj można więcej powiedzieć? Spróbujcie. Jedyne co poprawię następnym razem, to to, że użyję więcej truskawek. Składniki: – 100 g masła – 4 jajka(...)szklanki cukru (jeśli robimy bez owoców to 1 szklanka) – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej – 2,5 szklanki mąki pszennej – 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 3/4 szklanki jogurtu naturalnego – truskawki (użyłam mrożonych) Piekarnik nagrzewamy do 180 C (z termoobiegiem). Rozpuszczamy masło i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone

CookYourself
Ucierane ciasto z truskawkami, ciasto z prodiża 144

dostałam od moich Przyjaciółek, za co im jeszcze raz dziękuję Plusem tego ciasta jest to, że można go również upiec w prodiżu Połączenie puszystego ciasta i truskawek (lub innych owoców) – co tutaj można więcej powiedzieć? Spróbujcie. Jedyne co poprawię następnym razem, to to, że użyję więcej truskawek. Składniki: – 100 g masła – 4 jajka(...)szklanki cukru (jeśli robimy bez owoców to 1 szklanka) – 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej – 2,5 szklanki mąki pszennej – 3,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 3/4 szklanki jogurtu naturalnego – truskawki (użyłam mrożonych) Piekarnik nagrzewamy do 180 C (z termoobiegiem). Rozpuszczamy masło i studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy rozpuszczone i ostudzone

CookYourself
Frużelina porzeczkowa 206

Frużelina porzeczkowa Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy z porzeczek, teraz więcej robię frużeliny, uwielbiam owoce w żelu, którymi przekładam ciasta. Do frużeliny użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki : czarna porzeczka - 4 kg żelatyna - 14 łyżeczek woda do żelatyny - 1 szkl   3 szkl - cukru białego kryształ Polski Cukier mąka ziemniaczana(...)łyżeczek woda do mąki - 1 szkl i 5 łyżek cytryna - 1 szt Przygotowanie: Porzeczki odszypułkować, opłukać, przełożyć do dużego garnka. Cytrynę sparzyć, wycisnąć sok, dodać do owoców. Gotować na wolnym ogniu, kilka minut. Następnie ciągle mieszając dodać cukier, gotować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek

Kuchnia Danusi
Najlepsze ciasto cytrynowe 173

Najlepsze ciasto cytrynowe jakie kiedykolwiek jadłam. Moja mama robi je na każde święta i zawsze znika ze stołu jako pierwsze. Teraz niestety nie zawsze mogę na

kuchnia doski
Sernik z borówkami 187

dodajemy sól i miękkie masło. Opuszkami palców łączymy je ze sobą. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy je by ostatecznie uzyskać jednolite ciasto.Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i wyklejmy dno ciastem. Ciasto jest miękkie i daje się bardzo dobrze rozprowadzić. Tak przygotowany spód sernika nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.W tym czasie przygotowujemy masę(...)Całe masło i cukier mają się  rozpuścić.Ser ubijamy mikserem z jajkami, mąką ziemniaczaną, cukrem i śmietaną. Na końcu dokładamy do masy przygotowane owoce. Delikatnie mieszamy.Przygotowaną masę serowa nakładamy na podpieczony spód ciasta i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 100°C.Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ale pozostawiamy w nim sernik na jeszcze 15 minut.Ciasto podajemy schłodzone

Przysmaki Karolki
Ciasto mandarynkowe 142

razie musicie tego spróbować. Fanów bardziej wytrawnych połączeń zapraszam po przepis na lekką i świeżą sałatkę z pomarańczą oraz pyszną rybę w pomarańczach. Składniki (forma o średnicy 22 cm): Ciasto: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową! 1 szklanka (150 g) mąki pszennej 1/4 szklanki (45 g) mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 3/4 kostki (150 g) masła 4 jajka 2 mandarynki(...)przygotowane cząstki mandarynek, wymieszać, smażyć jeszcze ok. 5 min. 5) Przestudzonymi owocami w karmelu równomiernie wyłożyć dno przygotowanej formy. Ciasto: 6) Mandarynki do ciasta bardzo dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem i otrzeć skórkę tak ok. 1 łyżki. Następnie owoce obrać ze skórki (staramy się pozbyć jak najwięcej białej części), usunąć ewentualne pestki i zmiksować blenderem na jednolitą masę

Fitsweet.me
Kruche z czekoladową pianką i borówkami 194

części) każde ciasto włożyć do woreczka i schładzać przez 1 godzinę w zamrażarce. Blaszkę z brzegami o wymiarach 28*20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą porcję ciasta wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem. Piec w 180 stopniach na złoto około 15-20 min. Wyjąć i przestudzić. Piana ;zimne białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i ubijać do momentu(...)waniliowy, proszek budyniowy i miksować na wolnych obrotach dolewając powoli olej rzepakowy. Pianę wyłożyć na podpieczony zimny spód. Na pianę wyłożyć umyte i osuszone borówki. Na owoce zetrzeć na tarce resztę ciasta. Włożyć ponownie do nagrzanego piekarnika na 180 st i piec około 40 min. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja:   Moje wypieki

Ala piecze i gotuje