ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:568/1556)

BARDZO PUSZYSTE PLACUSZKI 442

mieszamy do momentu, aż będzie gładkie i gęste. Smażymy po łyżce ciasta na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, owocami lub dżemem. Smacznego :) MAŁA RADA :  Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy jeszcze trochę jogurtu lub maślanki ( w zależności co się używa

Pani na deser
Szarlotka z bezą 257

zapraszać gości. Dzisiejsze ciasto zyskało iście królewski charakter za sprawą delikatniej i bardzo kruchej bezy.  Zdradzę Wam jeszcze szarlotkowy sekret mojej mamy. Aby kruche ciasto zbyt szybko nie wilgotniało, przed nałożeniem owoców, należy posypać je warstwą posiekanych orzechów lub tartą bułką. Można również posmarować spód ciasta białkiem, albo położyć warstwę marcepanu.  Beza natomiast będzie idealnie krucha jeśli

Mia Cucina Sofieta
Rolada śmietanowa z truskawkami 138

ściereczki) Wykonanie: Ciasto: Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Jajka z gorącą wodą ubijamy w misie miksera na bardzo puszystą masę. Cukier należy wymieszać z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać do masy, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką. Ciasto wykładamy(...)śmietany dodajemy uprzednio przygotowany mus truskawkowy. Roladę rozwijamy (usuwając ściereczkę), smarujemy dżemem truskawkowym, a następnie nakładamy śmietanę truskawkową (pozostawiamy odstęp ok. 2 cm od brzegu ciasta)i posypujemy jej powierzchnię kawałkami owoców. Delikatnie zwijamy. Resztę śmietany rozsmarowujemy na roladzie i wygładzamy. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki, a następnie roladę wkładamy do lodówki i schładzamy przez kilka godzin

MyCookBook.pl
Węgierkowa tarta tatin z porterem! 111

brązowy - przyprawy korzenne - 1 jajo - łyżka lodowatej wody - porter bałtycki Naczynie do tarty wysmaruj masłem, ułoż śliwki posyp cukrem i przyprawami. Z pozostałych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj na blat i przykryj nim owoce. Całość piecz 30 min w temp. 165 stopni C.  Po wyjęciu z pieca ciasto od razu odwróć do góry dnem. Podawaj jeszcze ciepłe z porterem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 173

minuty. Po tym czasie wyjmujemy i układamy na cieście. Etapu parzenia kiwi w cukrze NIE MOŻNA pominąć. Kiwi posiada w sobie związki, które nie pozwalają na wiązanie się galaretki. Owoc traci tę właściwość dopiero po odpowiednim przygotowaniu. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wylewamy na wierzch owoców. Zostawiamy w lodówce lub innym chłodnym miejscu do stężenia. Voila! Smacznego

Życie zamknięte w smaku
Naleśniki pełnoziarniste z owocami sezonowymi 119

łyżeczka brązoweo cukru twarożek owoce sezonowe cynamon mielony Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z mlekiem, jajami dodajemy cukier i sól. Wszystkie skłądniki miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 10-15 minut. Owoce myjemy, osuszamy i jeśli posiadają pestki- drylujemy. Twarożek miksujemy z cynamonem (ilość w. uznania) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni na rumiany kolor z obu stron. Nadziewamy

Wielki apetyt
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami 270

Ciasto znalazłam na blogu In my coffee kitchen jest na prawdę bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu.Ja dodatkowo do środka dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę nektarynkę i posypałam wierzch płatkami migdałowymi.Czas pieczenia:  40 min - 50 min                    Temperatura pieczenia(...)masę.Wlać śmietanę i olej. Miksować przez kilka minut. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać i przełożyć do blaszki. Na wierzchu ułożyć owoce (brzoskwinie rozcięciem do góry).Ciasto piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40-50 minut.  Składniki na tortownicę 24cm lub keksówkę Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bułeczki drożdżowe z musem rabarbarowo-truskawkowym 205

cynamonem, dusimy aż do momentu rozpadnięcia się owoców. Przecieramy przez sitko pozbywając się nadmiaru wody (która nota bene jest przepyszna, coś między sokiem, kompotem a kisielem - nie wylewamy więc ;). Składniki na kruszonkę rozcieramy w palcach do momentu, kiedy powstaną drobne, sypkie grudki. Do chwili nałożenia trzymamy w lodówce.     Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 równych części, z których

sama złodycz
Jagodzianki – letnie drożdżówki z jagodami i kruszonką 226

skrobią i z cukrem. Taka mieszanka sprawi, że jagody puszczą podczas pieczenia mniej soku. A wtedy gdy już go puszczą, skrobia nie pozwoli im rozmiękczyć ciasta, bo zespoli sok z owoców – bułki pozostaną chrupiące.   Drożdże suche dokładnie mieszamy z 550g mąki i cukrem. W garnuszku mocno podgrzewamy lub zagotowujemy mleko, wrzucamy do niego masło i czekamy aż się(...)palec – bez bólu. Mleko w momencie dodania do mąki z drożdżami powinno mieć nie więcej niż 50⁰C (powyżej tej temperatury drożdże zginą i nie zdążą wyrosnąć i spulchnić ciasta).   Ja wszystko zrobiłam w misie Kitchen Aida, ale możecie ciasto zagnieść ręcznie, zajmie to tyle samo czasu. Do mąki z drożdżami wlewamy mleko, dodajemy jajka, mieszamy i całość około

Karo in the Kitchen
Tort z masą budyniową i bezami. 263

posmarować masą - boki lekko, a górę tak by owoce się trzymały. Borówki wcisnąć pomiędzy jedną, a drugą warstwę biszkopta - dookoła. Startą czekoladą obsypać boki  ciasta. Na górze według własnej wizji ułożyć owoce. Tort włożyć do lodówki na ok.2h. Smacznego

W kuchni u Moniki
Rolada z kremem i dżemem 126

minut200 ml zimnego mleka do kremu100 g masła lub margaryny do kremudżem u mnie własnej roboty malinowo - porzeczkowytabliczka gorzkiej czekolady - do polewy50 ml mleka do polewy z czekoladydowolne owoce u mnie porzeczkiopis biszkoptu:Białka ubić ze szczyptą soli mikserem,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana (5 min),następnie żółtka(...)ściągamy papier do pieczenia, smarujemy dżemem a potem kremem i znowu zwijamy w ręczniku w roladę. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej i smarujemy pędzelkiem wierzch ciasta a do polewy przyklejamy owoce. Całość wstawiamy do lodówki do ostygnięcia polewy. upieczony biszkoptbiszkopt zawijamy w ręcznikbiszkopt smarujemy dżemembiszkopt smarujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Babeczki przekładane kremem i owocami 210

kolejny pokusiłam się o przygotowanie ciasta z gotowej mieszanki, którą otrzymałam do testowania. Co prawda w oryginale miało to być ciasto, ja jednak upiekłam babeczki, które przełożyłam kremem i świeżymi owocami(...)Muszę przyznać, że wyszły naprawdę bardzo smaczne! Składniki:   opakowanie ciasta Volcano Gellwe , 3 jajka, 100ml oleju rzepakowego, 100ml wody.  Do misy miksera wbić jajka, dodać olej i wodę oraz gotową mieszankę na ciasto. Ubijać minutę na wolnych obrotach, następnie ok. 3 minut na najwyższych obrotach. Ciasto rozlać do foremek na babeczki do 3/4 wysokości (u mnie foremki

Z miłości do słodkości
Ciasto na koniec wakacji 218

owoców jagodowych wykonanie: Wszystkie składniki na spód zagniatamy razem. Ciasto będzie dość lepkie. Formujemy z niego kolkę, owijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinie. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy między dwoma kawałkami foli spożywczej i wykładamy nim foremkę do tart nasmarowaną wcześniej masłem. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia, wysypujemy na niego np groch(...)minut. Gotowe ciasto zostawiamy do wystygnięcia. Kremówkę wlewamy do garnuszka, dodajemy chili i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę. Mieszamy do chwili aż czekolada się rozpuści i masa zgęstnieje. Wylewamy ją na ciasto i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w małej ilości wody. Gdy masa zastygnie dekorujemy tartę owocami, które

Przysmaki Karolki
Słodkie Środy - Leśny mech z owocami granatu 324

ciasto, którego jednym z podstawowych składników jest warzywo. Szpinakowe ciasto robi furorę w mojej rodzinie jak i w kręgu przyjaciół i znajomych. Niejedna osoba nie uwierzyła, że w słodkich wypiekach można "przemycić" szpinak :) Sami oceńcie jak wygląda i koniecznie skuście się by je przygotować ... będziecie zadowoleni. Leśny mech z owocami granatu  SKŁADNIKI: 1 ½ szklanki mąki krupczatki ¾ szklanki mąki(...)wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder, oraz przestudzoną żelatynę. Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch – rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę, całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 200

mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Jeśli nie macie akurat jagód możecie użyć dowolnych małych owoców. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 2016-05-08 02:06:18 Write a review Save Recipe Print(...)wierzch układamy dowolnie wybrane owoce (u mnie są to mrożone jagody). Przygotowujemy cytrynową galaretkę. Rozpuszczamy 2 galaretki w 950 ml wody. Ilość wody została zmniejszona do sugerowanej przez producenta, aby galaretka była gęstsza i szybciej stężała. Wystudzoną galaretkę (lekko już tężejącą) wylewamy ostrożnie na nasz sernik. Znów wkładamy do lodówki. Gdy galaretka stężeje ciasto można podawać. Smacznego By Magdalena

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance - bez miksera, w 15 minut 542

Kolejne szybkie ciasto czekoladowe z wykorzystaniem sezonowych owoców, czyli śliwek.  Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy  4 czubate łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 tabliczka czekolady (zetrzeć na tartce) Składniki mokre: 1 szklanka maślanki 100g rozpuszczonego masła  3 jajka L Dodatkowo: 600g śliwek(...)Składniki suche i składniki mokre mieszamy w osobnych miskach. Śliwki przekrawamy na pół, usuwamy pestki.  2. Składniki mokre przelewamy do suchych, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto przekładamy na blaszkę (30x25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy śliwki skórką do dołu.  3. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę

Szefowa kuchni
Biszkopt z truskawkami i galaretką. 104

specjalnego. Zwykły biszkopt z truskawkami i galaretką. Niby nic, a jednak :) Ja bardzo lubię takie ciasta. Szczególnie wtedy, gdy upały dają się we znaki, takie orzeźwiające ciasto z zimną galaretką i owocami jest nie zastąpione. Piekłam w tortownicy 25 cm. Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam domowy) 3 łyżki maki pszennej 2 łyżki mąki(...)żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę. Następnie wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach  miksera, tylko chwilkę, żeby składniki się połączyły. Dodatkowo przemieszać łyżką. Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do  pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, 20 minut. Galaretki rozpuścić w trochę mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu. Truskawki umyć i obrać

Agusiowe smakołyki
przepisy z truskawkami 161

kawałków owoców  Przepis znajduje się tu  KLIK Wspaniały truskawkowy deser z galaretką, bitą śmietaną oraz kaszą manną Przepis znajduje się tu  KLIK Jogurtowiec zebra z truskawkami, lekki, pyszny :-)  Przepis znajduje się tu  KLIK Puszysty śmietankowo-kakaowy sernik na zimno z truskawkami i czekoladą  Przepis znajduje się tu  KLIK Lekkie, pulchne ciasto(...)zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu  KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu  KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się tu  KLIK

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Racuszki na jogurcie z owocami 324

jednolitą masę *** *** Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Na rozgrzanym oleju układamy po dwie łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia. Na każdym placku układamy owoce: po dwa plasterki truskawek i po 2-4 borówki *** *** Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty(...)bitą śmietaną *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Racuszki na jogurcie z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Biszkopt z masą z mleka skondensowanego i owocami w galaretce 617

ciasto to chyba najlepszy biszkopt jaki ostatnio zrobiłam. Pyszne, słodziutkie, do tego kwaskowate owoce w galaretce a na górę dla równowagi gorzkie kakao.... Ciasto zrobiłam w kwadratowe j formie, ale pięknie będzie się prezentować w tortownicy!  Składniki (forma 23 cm x 23 cm): BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Białka(...)miksera do minimum i dodać przesiane mąki - nie ubijać zbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć do formy kwadratowej (23x23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piec 35 minut w temperaturze 175 stopni. Odstawić do wystudzenia. Biszkopt podzielić na 3 blaty. OWOCE W GALARETCE: 400 g kwaśnych owoców (u mnie mrożone maliny i czerwona porzeczka) opakowanie

coolinarny