ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:567/1556)

Szybkie ciasto na oleju z owocami 123

Witajcie! Dziś proponuję Wam bardzo szybkie ciasto na oleju z dodatkiem jabłek. Można również użyć innych owoców ;-) Składniki (blaszka 24x28cm): 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 i 3/4 mąki 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (u mnie 2 jabłka) cynamon do smaku olejek waniliowy (opcjonalnie) Sposób wykonania: 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę(...)masy wlać olej i olejek waniliowy i zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie połączyć. 3. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce - plasterki jabłek i lekko oprószyć cynamonem. 4. Piec w 180 st.C przez ok 50 minut - do suchego patyczka. Ostudzone można posypać cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Przyślij przepis

Kuchnia domowa Ani
Nie żałuj sobie przypraw ! 131

jest pikantniejsza niż nasiona * gałka ma zapach korzenny i słodkawo-gorzki smak * zmniejsza wzdęcia i bóle reumatyczne  * utartą gałkę dodajemy do lodów, kremów, ciast * idealnie sprawdzi się do kompotu, pieczonych owoców i gotowanych warzyw  * niezastąpiona do grzanego wina, ponczu oraz mięsnych pasztetów i ryb WANILIA * jej laski są owocami storczykowatego pnącza * słodko-korzennego aromatu nabierają podczas(...)suszeniu * białawy nalot świadczy o najlepszej jakości przyprawy  * wanilię dodajemy do ciast, budyniów, kremów czy lodów  * do napojów albo sosów deserowych tę samą całą laskę możesz wkładać do czterech razy - trzeba po każdym wyjęciu dobrze ją wysuszyć  ZIELE ANGIELSKIE  * to niedojrzałe owoce drzewa korzennika lekarskiego * po wysuszeniu są brązowe i trochę większe od ziarenka pieprzu

Magiczne Życie Marty
Trifle truskawkowe 155

padl oczywiscie na truskawki.  Trifle - to stary angielski deser, znany juz w XVI wieku i stopniowo modyfikowany, az do osiagniecia obecnej formy w XIX wieku. Sklada sie z ciasta biszkoptowego, owocow, custurdu (sosu angielskiego), soku owocowego lub galaretki i bitej smietany, ulozonych warstwowo.  Jak wspomnialam, nie potrafie przygotowywac slodkosci, postanowilam wiec nieco ulatwic sobie to zadanie i podobnie(...)Siankoo ,  Maggie ,  Mirabelka ,  Martynosia . Podane nizej skladniki nalezy uzyc w proporcjach dostosowanych do wielkosci naczynia w jakim bedziecie ukladac ten deser. ulubione owoce, u mnie trukawki kilka biszkoptow lub ciasta biszkoptowego opakowanie custurdu - kremu angielskiego bita smietana (100ml śmietany, dwie czubate łyżeczki cukru pudru) W szklanym naczyniu ukladac warstwami biszkopty i owoce, polać custardem

Codzienne Gotowanie
Waniliowa Tarta Z Mrożonymi Owocami 139

Tarta wyszła przepyszna, dawno nam tak ciasto nie smakowało jak to :) Kruchutki i bardzo maślany spód, nadzienie z serka waniliowego i mrożone owoce to przepyszne połączenie. Składniki na blaszkę o śred. 22 cm Kruchy spód: 1 szkl mąki kukurydzianej (zamiast kukurydzianej możemy użyć mąki pszennej lub krupczatki) 1/3 szkl mąki pszennej tortowej 1 żółtko (białko chowamy do pojemniczka(...)kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy w   folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą noc. 2. Następnie wyklejam nim wcześniej wysmarowana i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa 3. Wszystkie składniki oprócz owoców, umieszczamy w misie i miksujemy  krótko

Gotowanie...to proste !
Kruche ciasto z budyniową pianką ze śliwkami 719

czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm ( lub 25 x 30) wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru(...)się rozpuścił. Strużką wlewać olej, nie przerywając ubijania. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto śliwki (otworkami do góry). Owoce lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%).Piec w temperaturze 190ºC przez około 35 - 40 minut. Wyjąć, przestudzić, można oprószyć cukrem pudrem. * Zamiast można dodać cukru z prawdziwą wanilią. ** szklanka

Wołowina od rekina
Keks świąteczny | Cwibak 156

czemu można się cieszyć jego smakiem nie tylko od Święta, ale także na co dzień. Idealny z kubkiem gorącej herbaty. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: WAŻNE: Składniki mają być w temperaturze pokojowej. 2 szklanki (280 – 300 g) mąki pszennej + 2 łyżki do obtoczenia bakalii 1 kostka (200 g) miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka(...)rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą się nierównomiernie lub opadną na dno ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku

Fitsweet.me
Keks świąteczny | Cwibak 176

czemu można się cieszyć jego smakiem nie tylko od Święta, ale także na co dzień. Idealny z kubkiem gorącej herbaty. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: WAŻNE: Składniki mają być w temperaturze pokojowej. 2 szklanki (280 – 300 g) mąki pszennej + 2 łyżki do obtoczenia bakalii 1 kostka (200 g) miękkiego masła 5 jajek 1 łyżeczka(...)rodzynki + mieszanka suszonych wiśni, żurawiny i jagód; 100 g suszonych moreli; 100 g kandyzowanych owoców; 50 – 70 g mieszanych orzechów: włoskich, pekan i laskowych) RADA: Pamiętajcie, aby bakalie (poza orzechami) były dokładnie pokryte mąką, inaczej rozłożą się nierównomiernie lub opadną na dno ciasta. Lukier: 1 szklanka (120 g) cukru pudru 3 – 4 łyżki (ok. 50 ml) soku

Fitsweet.me
BARDZO PUSZYSTE PLACUSZKI 442

mieszamy do momentu, aż będzie gładkie i gęste. Smażymy po łyżce ciasta na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, owocami lub dżemem. Smacznego :) MAŁA RADA :  Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy jeszcze trochę jogurtu lub maślanki ( w zależności co się używa

Pani na deser
Szarlotka z bezą 257

zapraszać gości. Dzisiejsze ciasto zyskało iście królewski charakter za sprawą delikatniej i bardzo kruchej bezy.  Zdradzę Wam jeszcze szarlotkowy sekret mojej mamy. Aby kruche ciasto zbyt szybko nie wilgotniało, przed nałożeniem owoców, należy posypać je warstwą posiekanych orzechów lub tartą bułką. Można również posmarować spód ciasta białkiem, albo położyć warstwę marcepanu.  Beza natomiast będzie idealnie krucha jeśli

Mia Cucina Sofieta
Rolada śmietanowa z truskawkami 138

ściereczki) Wykonanie: Ciasto: Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Jajka z gorącą wodą ubijamy w misie miksera na bardzo puszystą masę. Cukier należy wymieszać z cukrem waniliowym i stopniowo dodawać do masy, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką. Ciasto wykładamy(...)śmietany dodajemy uprzednio przygotowany mus truskawkowy. Roladę rozwijamy (usuwając ściereczkę), smarujemy dżemem truskawkowym, a następnie nakładamy śmietanę truskawkową (pozostawiamy odstęp ok. 2 cm od brzegu ciasta)i posypujemy jej powierzchnię kawałkami owoców. Delikatnie zwijamy. Resztę śmietany rozsmarowujemy na roladzie i wygładzamy. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki, a następnie roladę wkładamy do lodówki i schładzamy przez kilka godzin

MyCookBook.pl
Węgierkowa tarta tatin z porterem! 111

brązowy - przyprawy korzenne - 1 jajo - łyżka lodowatej wody - porter bałtycki Naczynie do tarty wysmaruj masłem, ułoż śliwki posyp cukrem i przyprawami. Z pozostałych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj na blat i przykryj nim owoce. Całość piecz 30 min w temp. 165 stopni C.  Po wyjęciu z pieca ciasto od razu odwróć do góry dnem. Podawaj jeszcze ciepłe z porterem

SMYKWKUCHNI
Ciasto z musem z soku owocowego i śmietankową pianką (+jak przygotować kiwi, żeby galaretka się ścięła) 173

minuty. Po tym czasie wyjmujemy i układamy na cieście. Etapu parzenia kiwi w cukrze NIE MOŻNA pominąć. Kiwi posiada w sobie związki, które nie pozwalają na wiązanie się galaretki. Owoc traci tę właściwość dopiero po odpowiednim przygotowaniu. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wylewamy na wierzch owoców. Zostawiamy w lodówce lub innym chłodnym miejscu do stężenia. Voila! Smacznego

Życie zamknięte w smaku
Naleśniki pełnoziarniste z owocami sezonowymi 119

łyżeczka brązoweo cukru twarożek owoce sezonowe cynamon mielony Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z mlekiem, jajami dodajemy cukier i sól. Wszystkie skłądniki miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 10-15 minut. Owoce myjemy, osuszamy i jeśli posiadają pestki- drylujemy. Twarożek miksujemy z cynamonem (ilość w. uznania) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni na rumiany kolor z obu stron. Nadziewamy

Wielki apetyt
Śmietankowe ciasto z brzoskwiniami 270

Ciasto znalazłam na blogu In my coffee kitchen jest na prawdę bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu.Ja dodatkowo do środka dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę nektarynkę i posypałam wierzch płatkami migdałowymi.Czas pieczenia:  40 min - 50 min                    Temperatura pieczenia(...)masę.Wlać śmietanę i olej. Miksować przez kilka minut. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać i przełożyć do blaszki. Na wierzchu ułożyć owoce (brzoskwinie rozcięciem do góry).Ciasto piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40-50 minut.  Składniki na tortownicę 24cm lub keksówkę Gdy ciasto ostygnie posypać cukrem pudrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia