Proste w przygotowaniu, ale za to jakie pyszne. Pachnące słodką wiosną ;) Składniki -4 szklanki mąki -1 szklanka cukru -3 jajka -1 kostka margaryny -3 łyżeczki proszku
Zielona KuchniaO ile mogę powiedzieć, że w grudniu w 95% składam się z mandarynek, to w lutym zdecydowanie w mych żyłach zamiast krwi płynie sok pomarańczowy
Obiad gotowyTrudno mi wstawić jeden odnośnik do strony, z której pochodzi ten przepis. Pierwszy raz trafiłam na niego daaawno temu, zaciekawił mnie, ale jakoś nie było okazji
Walijskie PichcenieNa początek składniki- 7 jajek- 2 i poł szklanki cukru- 5 szklanek mąki tortowej- 5 łyżeczek proszku do pieczenia- łyżeczka cukru waniliowego- szklanka kwaśnej śmietany- 1
Zainspirowana w kuchnicała magia. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli – na górze otrzymamy puszysty biszkopt, na dole budyń o różnej gęstości. Samo ciasto jest tanie i dobre, ale żeby było smaczniej, polecam podać je z owocami np. malinami. Składniki: 4 jajka o temperaturze pokojowej 2 szklanki mleka (500 ml) 125 g masła (ok. 2/3 kostki) 4/5 szklanki mąki pszennej(...)porcję białek i delikatnie łączymy. Ciasto wlewamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia o śr. od 20 do 22 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 50-60 minut. Gdy ciasto magiczne całkowicie ostygnie wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, aby łatwiej kroiło się. Ozdabiamy cukrem pudrem i owocami. PS: Właściwie odkryłam jeszcze
Poezja smakuwódką cherry. 2. Biszkopt makowy : Białka ubijam na sztywno. Nadal ubijając stopniowo dodaję cukier oraz ocet. Następnie dodaję mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypuję mak. Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę (wymiary 24cm x 24cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem(...)przykrywam biszkoptem makowym. 4. Wiśnie razem z syropem przelewam do garnka. Wlewam wodę i zagotowuję. Do wrzących owoców wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejące owoce wykładam na wierzch ciasta. Odstawiam do stężenia. Wierzch ciasta posypuję kuleczkami zbożowymi
Tradycyjna kuchnia Kasinajprostszy deser jaki robiłam, a do tego efektowny i pyszny. Tym razem przygotowałam go w wersji z granatem, ale jeśli nie lubicie gdy coś Wam chrupie w cieście spokojnie możecie ten owoc pominąć. Ale zanim przejdę do przepisu ciekawa jestem czy wiecie czym są totemy reklamowe ? Ja ostatnio pierwszy raz usłyszałam to określenie, a jak się okazało z taką(...)Jeśli zainteresował Was temat odsyłam na stronę ich producenta, a teraz pora na obiecane ciacho. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki (u mnie truskawkowe) pestki z jednego owocu granatu 100 g czekolady mlecznej 3-4 łyżki mleka herbatniki ok 15 sztuk Galaretki rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Mleko musi być dobrze schłodzone, więc albo przechowujemy
Cynamonowe szczęścieKlasyczny domowy słodki sernik z duża ilością soczystych wiśni z pewnością zaspokoi kubki smakowe wszystkich łasuchów. Idealny dla fanów tego tradycyjnego ciasta połączonego z orzeźwiającymi owocami. Składniki: Spód: 100g masła 170g mąki pszennej 50g cukru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 900g białego sera (trzykrotnie mielonego) 150g masła 4 żółtka 1 całe jajko 200g cukru 400ml(...)łyżkach wody Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać masło pokrojone w kostkę, cukier i żółtko. Wszystkie składniki zagnieść rękoma na jednolite ciasto. Gotowe ciasto wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożone papierem do pieczenia, ugnieść równomiernie dłonią na całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około
Szalona Kuchnia EwelinyNormal 0 21 Jajka - 3 szt cukier – 1,5 szkl olej – 3/4 szkl mleko –3/4 szkl mąka pszenna – 3 szkl proszek do pieczenia – 3
Camilla w kuchniwcisnąć do środka coś nowego, też tak macie? 😂), Okazało się, że mąki są bezglutenowe, a więc ciasto w efekcie wyszło pozbawione właśnie glutenu. Dalej już mniej wyszukane produkty, coś słodkiego, coś tłustego i proszę bardzo - wyśmienite, pyszne, puszyste, leciutkie ciacho jogurtowe z owocami. Skusisz się? 😊 Składniki: 180 g mąki ryżowej 150 g mąki gryczanej 70 g mąki kasztanowej(...)pomocą trzepaczki lub użyj miksera. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na wierzchu ułóż wybrane owoce. Piecz w lekko nagrzanym na 180*C piekarniku przez 40 minut. W celu upewnienia lepiej sprawdź czy ciasto upiekło się w środku za pomocą wykałaczki
Zdrowie na języku :PO tej prze roku akurat te składniki są ogólnie dostępne. Świeże i pod dostatkiem :) Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 i
Proste PotrawySkładniki: 400 g mąki, 4 jajka, 5-6 łyżek wody, 200 – 220g chłodnego masła (ja dodałam całkiem roztopione, bo zapomniałam dać do lodówki:)), 120 g
kulinarnajamka.blogspot.comSzarlotka sypana*, to najprostszy jabłecznik (nawet prostszy niż ten ' Najprostszy 4-składnikowy '), który nie wymaga wyrabiania, ubijania czy miksowania, a jedyną trudnością jest obranie 1,5
Kraina Miodem Płynącaposiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję mak, dodaję sok z cytryny i skórkę z dwóch cytryn, powstaje ciasto cytrynowe, rezygnuje wtedy z kakao, dodaję suszone owoce, bakalie, np. posiekane orzechy, migdały. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej lub 2 szklanki mąki pszennej i ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki kakao 250 g powideł(...)suche i mokre składniki, dodaję cynamon i rodzynki – rodzynki wcześniej lekko obtaczam w mące, dzięki czemu nie opadają na dno. Jest to świetny patent szczególnie przy sernikach. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto czekoladowe bez jajek piekę przez 45 minut do suchego patyczka w temperaturze
Zasmakuj Kuchni