ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:494/1556)

Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie 220

To, że w tym roku mamy masę jabłek już pisałam nie raz. To, że lubimy wszelkiego rodzaju szarlotki i jabłeczniki też już wiecie. Tym razem przepis

Mieszam w Garnku
Szarlotka 135

Każdy ją robi, każdy inaczej. Jaka jest Wasza ulubiona? Składniki -3 szklanki mąki, -1 szklanka cukru pudru, -2 łyżeczki proszku do pieczenia, -szczypta soli, -4 żółtka

Zielona Kuchnia
Drożdżowe zawijane muffiny z jabłkami 148

Zarówno wypieki z jabłkami jak i drożdżówki są u nas ostatnio bardzo mile widziane, dlatego postanowiłam to połączyć. Upiekłam pyszne muffiny z jabłkami i masą cynamonową

Z miłości do słodkości
Tartinki z owocami i budyniem 194

Małe tarty stanowią coś, na co można położyć prawie wszystkie dodatki. W przeciwieństwie do dużej tarty, najpierw piecze się ciasto a potem nakłada ulubione owoce. W przypadku tart z budyniem lub z jabłkami można najpierw nałożyć budyń i dopiero wtedy piec. Trzeba pamiętać aby budyń był go odpowiednio gęstszy - dodajemy 3/4 porcji wody z opakowania. Zamiast budyniu pod owoce(...)Formujemy kulkę, którą wstawiamy do lodówki na godzinę. Rozwałkowujemy ciasto i foremkami wycinamy kółka.  Foremki natłuszczamy troszeczkę i obsypujemy mąką. Na każdej nakładamy ciasto które nakłuwamy widelcem.  Wkładamy wszystko do lodówki na czas nagrzania pieca. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu nakładamy budyń i owoce

Lubczyk i Wanilia
Ciasto jogurtowe, bez pieczenia [ENG] 159

kubku (poza lodówką). Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości ciepłej wody.  Spód foremki wyłóż biszkoptami (1). Zastygniętą na talerzu galaretkę pokrój w kostkę. Pokrój na połówki owoce które mają być na wierzchu ciasta (2). Jeśli żelatyna zastygła to rozpuść ją ponownie w kąpieli wodnej (powinna być ciepła) (3). Wlej jogurt do miski, ubijaj go mikserem, a następnie dodaj cukier(...)wyrównaj. Całość wyłóż do lodówki. Gdy galaretki w kubku zaczną nam tężeć, wyciągnij formę z masą jogurtową i ułóż na niej pozostałe owoce lekko je wciskając (4). Całość delikatnie zalej galaretkami z kubka (5). Odstaw ciasto do stężenia w lodówce na kilka godzin. Następnie wyjmij go z lodówki i odstaw na ok 30 minut, dzięki temu ciasto ładnie wyskoczy

Better Life By Auntie Ju
Mleczne ciasto z czereśniami 143

teraz, gdy nieco się ochłodziło, wrócił i zapał do pracy. I w końcu można bezpiecznie wejść do kuchni i włączyć piekarnik. I upiec ciasto. Ciasto - a jakże by inaczej - z sezonowymi owocami. W tym wypadku z czereśniami. Niby zwykłe ciasto "babkowe", jednak dodatek mleka w proszku sprawia, że nie jest w smaku banalne. W oryginalnym przepisie ( klik ) ciasto zawierało

My simple kitchen
Zebra - dlaczego wychodzi zakalec? 207

kakao, albo za mało składników o działaniu spulchniających. Zbyt ciężkie ciasto nie będzie chciało rosnąć. W masie będziemy mieli zbyt mało gazu do uniesienia ciasta. Do powstania zakalca przyczyniają się również owoce, które puszczają sok i mogą spowodować surowienie ciasta. Mąka Do ciast biszkoptowych powinniśmy używać mąki tortowe, typ 400 lub 450, w przypadku ciasta drożdżowego przyda się mąka

Jak u mamy
Ciasto Hukzulka 178

masę krówkową zamiast budyniu. Poza tym w przypadku Hukzulki pianę miesza się z kisielem, co dodatkowo nadaje ciastu owocowego aromatu. Dżem można także zamienić na owoce, wtedy uzyskamy bardziej letnią wersję tego ciasta. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Sernik z brzoskwiniami + film 148

budyń, wlewamy sok z cytry i wsypujemy proszek do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji . Połowę masy serowej przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto ,na masie serowej kładziemy pokrojone brzoskwinie. Owoce przykrywamy resztą masy serowej i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st .C. W trakcie pieczenia sernika białka ubijamy z cukrem

Smakowite Dania
Maślane ciasto drożdżowe z borówkami amerykańskimi i kruszonką 185

margaryny. Wypieki na maśle są o wiele smaczniejsze i zapewne też zdrowsze. Ciasto maślane poza cudownym smakiem, ma dodatkową zaletę – dłużej utrzymuje świeżość.   Drożdżowe ciasto idealnie sprawdza się pod różnego rodzaju owoce, a z borówkami amerykańskimi stanowi doskonały duet :) Ciasto drożdżowe: 65 dag mąki  ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 dag świeżych drożdży

Smakowy Raj
Ciasto z pigwą i orzechami włoskimi 204

moim powrocie do domu, mogę już zastać pusty talerz. Dużo się nie pomyliłam. Co do ciasta, wyszło  pyszne. Pigwa nie należy do słodkich owoców, ale w połączeniu z ucieranym słodkim ciastem i kruchymi orzechami mogę śmiało powiedzieć, że do jesiennej herbaty jest jak znalazł. Wypróbujcie sami! A dla zapominalskich, przypominam o trwającym do dziś

Słodkie Przyjemności
Szarlotka z bezową pianką 82

Mogę śmiało powiedzieć (napisać), że to jeden z najlepszych przepisów na szarlotkę, jakie zamieściłam na blogu. I wcale nie jest to jakaś wyszukana wersja - wielu z

Arabeska waniliowa
Tarta Niebo 273

owocami i straganami przepełnionymi kolorowymi darami natury... Póki co stwierdziłam, że małymi kroczkami czas już jednak przywitać sezon. I wtedy właśnie zobaczyłam ten przepis! Przepis na delikatną tartę na kruchym spodzie z wyśmienitym kremem z białej czekolady, pokrytą puszystą bitą śmietaną, posypaną mnóstwem świeżych borówek, pokrytych pokruszonymi bezami. Po prostu niebiańskie połączenie :) Serdecznie polecam. Składniki na kruche ciasto

Świat Ciasta
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 165

osobna. Powiemy tylko, że przetwory wyszły naprawdę smaczne i będziemy o nich wspominać w osobnych wpisach na blogu, jak akurat daną rzecz będziemy do jakiegoś słodkiego wypieku wykorzystywać. Oczywiście owoce najwyższej jakości dostarczone były prosto z Ryneczku Lidla. Ale żeby nie była to tylko sucha relacja z warsztatów to mamy dla was jeden przepis. Reszta, jak wspomnieliśmy, będzie się(...)smarowania kanapek, albo jako dodatek do wszelakich ciast. Wystarczy zrobić prosty biszkopt, przesmarować konfiturą, na górę dać bezę czy bitą śmietanę, albo po prostu trochę świeżych owoców i szybkie i pyszne ciasto gotowe. KONFITURA TRUSKAWKOWA Z CZEKOLADĄ MLECZNĄ (5 słoików 0,2 l)   1 kg truskawek  cukier żelujący (wg dozowania z opakowania producenta

Marder&Marder Manufacture
Kakaowe babeczki z truskawkami 125

owocami, a będą równie pyszne Składniki na babeczki: 2 jajka 80ml jogurtu naturalnego 120ml oleju 120ml mleka 200g mąki pszennej 200g cukru 60g kakao łyżeczka proszku do pieczenia 300g truskawek, pokrojonych w sporą kostkę 100g posiekanej mlecznej czekolady Przygotowanie babeczek: Piekarnik rozgrzewamy do 180st. Mokre składniki miksujemy ze sobą, dosypujemy wszystkie suche składniki, mieszamy do połączenia całości. Przelewamy ciasto(...)Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w Deser na Walentynki Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list .item .title { font-size:16px; color:#999; line-height:normal; }.related-post

NiePieprz.pl