dodajemy nasze banany, miksujemy do połączenia składników na wysokich obrotach. W cieście mogą zostać nieduże kawałki bananów, po upieczeniu dzięki temu mamy wyczuwalne wspaniałe fragmenty tych południowych owoców. Na koniec do ciasta dodajemy rodzynki, mieszamy delikatnie łyżką lub mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką kukurydzianą tortownicy (średnica 22 cm). Blachę z ciastem wkładamy
Słodkie okruszkiJadłam to ciasto u mojej siostrzyczki, smak mnie zadziwił. Ciasto jak puszek, pycha. Palmę lub masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Co jakiś czas dodawać
Kuchnia Pokoleńwyjście z tej sytuacji pod warunkiem że macie w lodówce ciasto francuskie. Ja zrobiłam z rabarbarem ale można też użyć truskawek, śliwek, jabłek lub innych ulubionych owoców. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 mniejsze łodygi czerwonego rabarbaru cukier cukier puder Przygotowanie: Rabarbar pokroić w plasterki zasypać do smaku cukrem i odłożyć na około godzinę. Ciasto francuskie pokroić
Ala piecze i gotujejajko 2 żółtka Kruszonka 50 g mąki 25 g cukru 35 g masła Dodatkowo maliny lub inne owoce Mąkę wymieszać z drożdżami , dodać cukier, mleko, sól, jajka i rozpuszczone i ostudzone masło.Zagnieść ciasto ,przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Przełożyć do blaszki, ułożyć maliny, posypać kruszonką. Piec przez około
Moje domowe kucharzenienieprzemijający hit wśród wypieków domowych. Pozwala na wiele oryginalnych połączeń, dzięki wyrazistemu charakterowi kakao, które idealnie komponuje się z dodatkami słodkimi, jak i wytrawnymi. Głęboki, wyrazisty smak ciasta, w połączeniu z owocami, to doskonała propozycja na deser. Ten deser z pewnością trafi w gusta czekoladowych potworów ;-). Spód ciasta jest kruchy i nie zawiera cukru. Do jego zrobienia użyliśmy karob
Ciasna KuchniaUwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na przepis :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldwanilinowy mikserem ubijać z 3 minuty na dużych obrotach, masa ma być "zważona" dodać mąkę typ 750, proszek do pieczenia i zmiksować krótko do połączenia składników, gęste ciasto dokładnie rozsmarować na owocach piec w 190 C, grzanie góra/dół około 45 - 50 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w formie do wystygnięcia ciasto nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na przepis :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldblaszkę. Wierzch ciasta smarujemy białkiem, a następnie na środek ciasta wysypujemy przygotowane wcześniej jabłka pozostawiając około 8-10 cm wolnego brzegu. Pozostawione brzegi zwijamy na owoce lekko ugniatając. Wierzch ciasta smarujemy resztą roztrzepanego białka i posypujemy cukrem waniliowym i resztką przypraw.Pieczemy około 35 minut, na złotobrązowy kolorSmacznego
Słodkie Przyjemnościlato. Tradycyjnie składa się na nią cienki puszysty biszkopt najczęściej zawinięty z lekkim śmietankowym kremem i owocami, przynajmniej tak mi się kojarzy. Ja postanowiłam przygotować dla osób z celiakia i nietolerancjami pokarmowymi przepis bezglutenowy, bez produktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone jest erytrolem, więc diabetycy również mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest(...)miksujemy blenderem, aby uzyskać jak najbardziej jednolitą masę. Gdy ciasto się upiecze i przestygnie, odlepiamy papier i obcinamy nierówne brzegi. Na niemal całą powierzchnie ciasta nakładamy masę z nerkowców, tylko około 5 cm od końca zostawiamy wolne. Następnie posypujemy "serek" pozostałymi jagodami (zostawiamy trochę owoców do dekoracji). Delikatnie zwijamy ciasto w kierunku nieposmarowanej końcówki
Quinoa Raz!Jeden z moich ulubionych deserów :), uwielbiam ciasto francuskie. Takie rożki można również przygotować ze śliwkami lub brzoskwiniami. Bardzo polecam… Polecam również przepis na: Ciasto francuskie ze śliwkami . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (około 280g) 1 banan 1 jabłko(...)kawałeczki. 2. Pokrojone owoce przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Dodać masę krówkową, wymieszać. 3. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 kwadratów. Jajkiem posmarować brzegi ciasta ( patrz FILM ). Na każdy kwadrat dać 1 sporą łyżkę nadzienia z owoców. Następnie złożyć ze sobą przeciwległe boki po prostokątnej w każdym kwadracie ( patrz FILM , powstaną trójkąty). Boki powstałych
Mała CukierenkaSkładniki: Ciasto (pasta frolla): 300 g mąki 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 duża cytryna Cytrynę umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z niej skórkę. Mąkę wrzucić do miski, dodać cukier puder i skórkę. Wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do suchych składników. Dodać żółtka. Szybko wyrobić gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć(...)papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki. Z ciasta odkroić mały kawałek - posłuży on potem do zrobienia dekoracyjnych paseczków. Wylepić całą formę ciastem. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Spód do tarty podpiec przez ok. 6 min. Ciasto powinno pozostać blade. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 600 g niskosłodzonej konfitury z moreli z dużymi kawałkami owoców 90 g mielonych migdałów
maniapieczeniabita śmietana, więc jeśli nie liczycie kalorii taką wersję również warto wypróbować :) Składniki (2 szt): 8 łyżek okruchów ciasta szpinakowego 2 jabłka 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżeczka masła 6 łyżek jogurtu naturalnego cynamon, mielone goździki, imbir cukier puder/erytrol owoce leśne do dekoracji Przygotowanie: Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większą kostkę. Na patelnię wsypać cukier(...)goździków i imbiru. Dosłodzić do smaku cukrem pudrem lub inną substancją słodzącą. Na dno pucharków wsypać po 2 łyżki okruchów ciasta szpinakowego, wyłożyć część jogurtu, następnie karmelizowane jabłka, polać pozostałym jogurtem i posypać resztą okruchów ciasta. Na wierzchu udekorować owocami lesnymi. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..jaglana, której muszę się tu przyznać nigdy wcześniej nie miałam okazji gotować. Zachęcona przez akcje u Klaudyny Kasza jaglana na słodko postanowiłam przygotować swoje własne ciasto. Wykorzystałam pierwsze pojawiające się owoce i zrobiłam sernik na zimno z warstwą z arbuza, który bardzo rzadko pojawią się w ciastach ze względu na dużą ilość wody, a tymczasem muzę być fajnym uzupełnieniem
Bernika - moj kulinarny pamietnik