Kandyzowanie to jedna z metod konserwacji owoców. Polega ona na wielokrotnym smażeniu owoców w syropie powstałym z cukru i wody. Za każdym smażeniem dodajemy coraz więcej cukru niż poprzednio, a następnie suszymy i przechowujemy w szczelnym opakowaniu. Takie owoce są idealnym dodatkiem do ciast czy dekoracji wypieków. Składniki: Ciasto 1 szklanka mąki pszennej 2 kisiele wiśniowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jajek 200 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki zagęszczone... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...