ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:77/3191)

Czekoladowe ciasto z kokosem i kandyzowanymi czereśniami 200

mało, ale dam radę Pozdrawiam i raz jeszcze polecam Wam dzisiejsze czekoladowe ciasto z kokosem i kandyzowanymi czereśniami. P.s. Zdjęcia w pośpiechu. Specjalnie dla Was ukroiłam kawałek mojego czekoladowego ciasta mimo jeszcze do końca nie zastygłej polewy. Wy z tym poczekajcie Składniki: (na keksówkę) 150 g miękkiego masła (opcjonalnie margaryny) 3 jajka klasy M 120 g czekolady* 150 g cukru(...)koniec dodajemy 3 łyżki mleka, krótko miksujemy. Do masy dodajemy przecięte na pół kandyzowane czereśnie i całość mieszamy łyżką, tylko po to by czereśnie lekko wmieszały się w ciasto. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom). Czas pieczenia może być różny

Słodkie okruszki
Śliwkowo - serowe tartaletki 164

łyżki cukru pudru starta skórka z cytryny Dodatkowo 500g śliwek ok. 4cm świeżego imbiru 4 łyżki brązowego cukru masło do wysmarowania foremek Wykonanie: 1. Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, dobrze wyrobić, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Resztę ciasta rozwałkować(...)puder, startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. 3. Śliwki umyć i pokroić w ósemki, dodać starty imbir, brązowy cukier i wszystko wymieszać. 4. Formy tartaletek wyłożone surowym ciastem wypełnić masą serową, śliwkami a na wierzchu ułożyć paski z ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Wystudzone tartaletki posypać cukrem pudrem

Szalona Kuchnia Eweliny
Jesienny sernik kokosowy dla gości 191

www.Skworcu.com.pl.1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, staranie wyrabiamy. Ciasto odstawiamy minimum na 30 minut do lodówki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowanym ciastem. Masa serowa: 1 kg dobrego wiejskiego sera 1 puszka mleczka kokosowego , 400 ml 2 łyżeczki esencji waniliowej lub cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej  5 jajek 1 i 1/2 szklanki(...)ziemniaczaną, cukier waniliowy oraz wlewamy puszkę mleka kokosowego. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka minut, aż masa stanie się puszysta i bez grudek sera. 3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy

Apetyczna babeczka
Ciasto imieninowe 2 164

masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed złożeniem ciasta Masa 1 kg serka twarogowego, 4 niebieskie galaretki 2 szklanki gorącej wody Galaretki rozpuść w 2 szklankach gorącej wody i odstaw do przestygnięcia. Serek twarogowy zmiksuj z zimną galaretką(...)dokładnie dżemem porzeczkowym, a na to wyłóż połowę masy twarogowej. Następnie ułóż na niej biszkopty i przykryj je drugą częścią masy twarogowej. Całość przykryj ciemnym biszkoptem, lekko dociśnij i wstaw do lodówki na ok. 3 h. Smacznego   Artykuł Ciasto imieninowe 2 pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Ciasto kukułka 142

dozą ciekawości robiłam to ciasto.  Już na etapie przygotowania nie oparłam się pokusie i zniknęło kilka cukierków. Smak kukułek trochę znika w masie budyniowej, dlatego dodałam nieco więcej wiśniówki. Niestety przez ten dodatek to ciasto tylko dla dorosłych ;) CIASTO KUKUŁKA Składniki:  (na formę 20x25cm) 400 g cukierków kukułek 4 opakowania herbatników typu Petit 4 opakowania budyniu czekoladowego(...)miksujemy do chwili połączenia się składników.  Do miksowanej masy kukułkowej wlewamy stopniowo wiśniówkę. Formę wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. W formie układamy warstwami herbatniki i masę. Ciasto wstawiamy do lodówki co najmniej na 10-12 godzin. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Bon appetit mon amie
Ciasto Leśny mech 144

się rewelacyjnie, z pewnością zachwyci Waszych gości. Składniki (tortownica o wymiarze 26 cm) : ciasto: szpinak rozdrobniony mrożony 400 g, mąka krupczatka 250 dag, mąka pszenna 70 dag, cukier 250 dag, cukier waniliowy 1 opakowanie, olej 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jajka 4 szt, masa: śmietanka 30% 2 szklanki, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, cukier puder 2 łyżki, do nasączenia(...)pomocą łyżki po całym biszkopcie. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i tężejącą galaretkę. Masę wylewamy na dno ciasta. Następnie masę posypujemy pokruszonym ciastem. Wierzch dekorujemy owocami. Ja użyłam owoców goji, ale świetnie się sprawdzą również maliny i pestki granatu

kulinarne odsłony pati
Murzynko-Sernik ze śliwką węgierką czyli sernikobrownie po polsku 206

Czym się różni amerykańskie brownie od polskiego murzynka? praktycznie rzecz biorąc tylko nazwą.... Robiąc oba ciasta potrzebujemy masy czekoladowej.. Do brownie topimy tabliczkę czekolady, zaś do murzynka sami ją gotujemy. To wyjątkowe ciasto, które smakuje zarówno czekoladoholikom jak i amatorom delikatnych serników. Dodatek śliwek sprawia, że mocny smak spodu wspaniale komponuje się z delikatną sernikową górą. blacha(...)jajka - łyżka mąki pszennej + łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: - 0,7 kg śliwek węgierek - tabliczka gorzkiej czekolady Śliwki dzielimy na połówki. Czekoladę siekamy. Jak szybo wykonać to ciasto? Obok rondelka z masą czekoladową stawiamy miskę, w której umieszczamy wszystkie składniki na masę serową. Do przestudzonej czekolady dodajemy mąkę, proszek i jajka. Widełkami do ubijania białek mieszamy wszystkie składniki masy sernikowej, następnie

kawawszklance
Mini mazurki migdałowe z kajmakiem 134

porze, będziemy pochłonięci przygotowaniami do Świąt, czas więc na pierwszy wielkanocny wpis! Pyszne mazurki, które mogą być również ozdobą wielkanocnego stołu. Są kruche, posmak migdałów w cieście jest wyczuwalny i bardzo przyjemny. :-) Masa kajmakowa nadaje im słodyczy a samo ciasto zbyt słodkie nie jest, dlatego wszystko się równoważy. Jak dla mnie idealne! Dodatkowo proces produkcji jest szybki, prosty i przyjemny(...)powinna być cały czas zanurzona w wodzie. Studzimy - dopiero kiedy będzie zimna możemy użyć masy. Jeśli kupujemy gotową masę, pomijamy ten krok. 6. Masę kajmakową wykładamy na przestudzone ciasto. Z masy marcepanowej formujemy gałązkę/środek kwiata. Z płatków migdałów układamy bazie/płatki

Szefowa kuchni
Poduszkowiec 238

cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody – 4 czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy olej(...)oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Miksujemy już tylko do połączenia składników. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. MASA SEROWA: Wszystkie składniki przekładamy do miski i miksujemy do połączenia. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego lub do zwykłego woreczka. Odcinamy końcówkę i rysujemy naszą masą serową kratkę na masie

Gotuj z Mąką
Ciasto mirabelkowe 156

nich pestki- jest to znacznie łatwiejsze jeśli śliwki są mocno dojrzałe. W misce mieszamy śmietankę, mielone migdały, brązowy cukier, jajko, rozpuszczone masło i aromaty do otrzymania jednolitej, gładkiej masy. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem i umieszczamy w piekarniku na 10 minut. Następnie układamy na nim połówki śliwek i zalewamy masą. Pieczemy jeszcze 30 minut aż wierzch tarty będzie złoty

les mirabelles
Bajaderki – pyszne kuleczki 225

się nie udało. Składnikami bajaderek mogą być kawałki suchych ciast, zakalców, muffinek, drożdżówki, resztki ciastek i połamane herbatniki oraz dowolne mieszanki bakalii. Do przygotowania bajaderek nie używamy jedynie ciast z masami, owocami lub galaretką. Cały przepis jest naprawdę prosty. A efekt? No cóż… niby resztki, a jakże pyszne można z nich stworzyć bajaderki Spróbujcie. Dzisiejszy przepis na te pyszne(...)rondelka (na tym etapie można dodać też rum). Zagniatamy ciasto. Jeśli całość wyda nam się za sucha można dolać więcej ciepłego mleka, jeśli za mokra dodajmy pokruszonego ciasta. Z masy formujemy w dłoniach kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych (wielkość bajaderek zależy od indywidualnych upodobań). Kuleczki schładzamy około 1 h w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto orzechowe z galaretką 186

rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody, wystudzić i przelewać na ciasto gdy zacznie tężeć.  2. Z masy maślanej odłożyć 2-3 łyżki aby posmarować wierzch ciasta, a pozostałą część masy dzielimy na połowę.  3. W formie do pieczenia ciasta układamy kolejne warstwy: na sam spód dajemy ciemny biszkopt, który obficie nasączamy ponczem, równo rozprowadzamy połowę masy(...)tężejących galaretek. Następnie do formy wkładamy ciemny blat i nasączamy go ponczem, dajemy drugą część masy, wylewamy drugą galaretką i całość przykrywamy blatem orzechowym. Wierzch ciasta nasączamy pozostałym ponczem, smarujemy cienką warstwą masy odłożoną na samym początku. Następnie na wierzch ścieramy czekoladę i ewentualnie zdobimy połówkami orzecha. Ciasto przed podaniem i pokrojeniem należy odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin

Apetyczna babeczka
Babka tulipan 203

czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, utrzeć. Następnie ucierając, powoli wlewać olej, wymiksować. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wymieszać z masą. Ciasto podzielić na 4 części. I część dodać kisiel pomarańczowy. II kakao III mak IV kisiel wiśniowy Wszystkie masy dokładnie wymieszać. Formę na babkę

Kuchnia Danusi
Świąteczne ciasto czekoladowo - cytrynowe 463

robota umieść ostudzoną masę czekoladową, mieszaj dodając po kolei żółtka. Następnie dodawaj do całości po łyżce stołowej mąki z proszkiem i imbirem, aż do całkowitego połączenia się składników. Masa na ciasto musi być gładka. Odsącz na sitku cytrynki z zalewy, następnie pokrój je w drobną kostkę, dodaj do masy, wymieszaj dokładnie.  W osobnej misce ubij na sztywno białka. Wyłóż(...)powinna zostać płynna.  Maltesers przekrój na pół, przełóż do miseczki.  Z cukru pudru i wrzątku zrób lukier, następnie dodaj do niego sok z cytryny.   Przestudzoną masę rozsmaruj na cieście (góra oraz boki), przylep do niej połówki Maltesers. Polej następnie całość lukrem, udekoruj wierzch gwiazdkami. Wstaw do lodówki do stężenia.  Wesołych Świąt

Garniec Magalie
Corn dogi 207

Corn dog ? Co to jest? całkiem przypadkiem spotkałam się z takim przepisem.. Jest to najzwyklejsza parówka w cieście z mąki kukurydzianej.. Oczywiście.. nowe.. szybkie coś innego - trzeba zrobić ! Dietetyczne to to wcale nie jest.. Smak też nie zachwycił spodziewałam się czegoś wykwintnego(?!) parówki wykwintne? niee, raczej jest to coś szybkiego do zapełnienia stołu, "zapchania" przejściowego(...)łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl mleka 6 parówek olej do głębokiego smażenia + patyczki Przygotowanie :  Maki, proszek do pieczenia sól,pieprz, musztardę mleko, jajko wymieszać by powstała gęsta masa. Ciasto przelać do wysokiej szklanki. Parówki przeciąć na pół, nadziać na patyczek i maczać w cieście tak aby cala parowka była obtoczona masą. Na rozgrzanym oleju smażyć parówki na złoty

Garnkowe fanaberie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję