BABKA TULIPANSKŁADNIKI:mąka-2 szklcukier -1 szkljajka -6 sztmargaryna -250 gproszek do pieczenia -2 łyżeczkicukier waniliowy -1 opakolej -1/3 szklkakao -1 łyżkamak -0,5 szkltłuszcz do formykisiel pomarańczowy -1 opakkisiel wiśniowy -1 opakPRZYGOTOWANIE:Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dodawać, po jednym żółtku, cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, utrzeć. Następni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną