ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:59/3191)

Sernik ze słonecznikiem 258

Prażony słonecznik, masa krówkowa, ser i kruche ciasto... wszystko razem znakomicie się komponuje. I niech nie zdradzi Was ta masa krówkowa, bo wbrew pozorom, sernik nie jest wcale za słodki:) Za przepis baaaaardzo dziękuję Beatce W. Polecam Wam to ciasto. Składniki na formę  wymiarach 35x25 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej; 100 g margaryny; 1 łyżka smalcu; 2 żółtka(...)całe jaja; 2 budynie śmietankowe (2x40g); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; kilka kropli olejku pomarańczowego; Do zmielonego sera dodać pozostałe składniki, razem je wymieszać do połączenia się. Masę serową wylać na ciasto. Piec w 180 st.C przez 40 minut. Masa orzechowa: 6 białek; 6 łyżek cukru kryształu; 1 szklanka siekanych orzechów włoskich; 100 g mielonych orzechów włoskich; 1 łyżka mąki pszennej

In my kitchen
Drożdżowe krążki z masą kokosową 162

Drożdżowe ciasto  z masą kokosową połączyłam, z których pyszne małe drożdżóweczki, krążki zrobiłam.  Są nie duże na raz do schrupania, idealne dla dzieci do zjadania.  Mocno kokosowe, w smaku wyjątkowe.  Nie ma za dużo przy nich kombinowania, a radosć jest podczas ich smakowania.  Ponad 60 krążków, idealne na rodzinne spotkanie, czy dowolne świętowanie(...)równomiernie na powierzchnię ciasta, zostawiając po dwóch str., na długości, czyste ciasto, ok. 2 cm. Ciasto dzielimy na dwie równe części, przecinając je po długości. Brzeg bez masy kokosowej smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto delikatnie zwijamy na roladę, zaczynając od str. z masą. Roladę kroimy (ostrym nożem, dobry będzie nóż z piłką) na krążki o grubości ok. 1 cm. Każdy krążek

Moniki Smakołyki
Ciasto kokosowe 199

pieczenia, szczyptę soli, cukier waniliowy oraz zimne masło posiekać razem na stolnicy, dodać żółtka, śmietanę  i szybko wyrobić kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folie w włożyć na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotować masę. Białka schłodzone ubić na sztywno z odrobiną soli, gdy będą już sztywne dodać stopniowo przesiany cukier. i ubijać dalej. Następnie dodać budyń(...)powoli dodawać do białek na przemian ze śmietaną i starannie mieszać.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto. 3/4 wylepić dużą blaszkę (25*35), wyłożyć na ciasto masę kokosową i na wierzch posypać pokruszonym pozostałym ciastem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180stC i piec 50-60 minut

Camilla w kuchni
Keks marcepanowy z bakaliami 170

przypadły na weekend. Cały ten zgiełk przygotowań minął, teraz można planować Sylwestra. Siedzę więc z herbatą i kawałkiem makowca (z niemiłosiernie dużą ilością maku:) i się zastanawiam nad przekąskami. Ciasto też jakieś będzie. Chodzi za mną tort makowy, wiec może się porwę na upieczenie. Ale dziś przychodzę do Was z keksem marcepanowym, który po kilku dniach leżakowania smakuje jeszcze lepiej(...)jajku oraz ekstrakt migdałowy. Jedną łyżkę mąki odłożyć (będzie potrzebna do bakalii), resztę mąki przesiać z proszkiem i sodą, wyspać do masy jajecznej, wymieszać. Bakalie oprószyć mąką, wmieszać do ciasta. Masę marcepanową zetrzeć na dużych oczkach, wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać. Keksówkę (10x30) wyłożyć papierem, przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45 minut w temp 170stC

Obiad gotowy
puszysty, piankowy sernik z wiaderka 2260

masy serowej -2 łyżeczki proszku do pieczenia  -1 szklanka mąki pszennej tortowej -3 łyżki cukru Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, nie wysypujemy bułką tartą. Wykładamy ciasto. MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl oliwy z oliwek -3 budynie śmietankowe po 40g -1 1/2  szkl mleka -1 cukier waniliowy -6 żółtek (białka odkładamy(...)miksujemy. Piana Białka miksujemy na sztywno z szczyptą soli, dodajemy 1,5 szkl cukru (można dać troszkę mniej) Miksujemy do rozpuszczenia cukru, Pianę dodajemy do masy serowej i dokładnie mieszamy-delikatnie. Wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy około 45-50 minut w temp 170 stopni. WAŻNE-SERNIK STYGNIE W PIEKARNIKU, NIE WYCIĄGAMY GO, BO OPADNIE. I gotowe :-) banalnie proste a pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Snickers 217

orzechową. Masło roztopić w garnku z cukrem oraz miodem. Dodać podzielone na mniejsze kawałki orzechy i przesmażyć szybko mieszając. ( ok. 3-4 min. od rozpuszczenia masła ). Gotową masę wylać na drugą część ciasta i upiec w tej samej temperaturze co pierwszą część. ( Masa nie musi być idealnie równo rozprowadzona, ponieważ podczas pieczenia rozpuszczone składniki "bomblują" i rozmieszczają się na całą(...)cukier. Dodać do gotującego się mleka. Gdy budyń zacznie gęstnieć dodać masło i cały czas mieszając gotować do momentu zgęstnienia masy. Wylać na pierwszą część ciasta i przykryć ciastem z masą orzechową. Odstawić do wystygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce

A Ty Smakuj Mnie
Ciasto japońskie 1217

rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam ubitą śmietanę, aby była jeszcze delikatniejsza i puszysta, a na wierzchu ułożyłam wiśniową frużelinę (tym razem posłużyłam się gotowym produktem). Wyszło obłędne (jeszcze lepsze niż(...)śmietanowej lub nakładać ją w formie skośnych pasów, a następnie przy pomocy widelca lub wykałaczki zrobić delikatne esy-floresy :) (ja tak zrobiłam). Frużelina powinna być lekko zatopiona w masie. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki do stężenia (przechowujemy także w lodówce). Bardzo łatwo się kroi :) Smacznego

MyCookBook.pl
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 390

Pyszne paczuszki z ciasta francuskiego wypełnione szpinakiem. Paczuszki można zajadać same jako przekąskę lub podać jako danie z czerwonym barszczykiem np. podczas wigilijnej kolacji.składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g300 g mrożonego szpinaku (dałam własny zamrożony grubo siekany)60 g fety2 łyżki smietany 18 %1 garść startego sera żółtegopieprzczosnek granulowany1 małe jajkoSzpinak podsmażyć na patelni aby odparował nadmiar wody(...)szpinakową odstawić do wystudzenia. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 6 prostokątów (można też podzielić na 8 uzyskamy wtedy mniejsze paczuszki). Na każdym prostokącie ułożyć ok 2 łyżek szpinakowej masy. Ciasto złożyć na pół aby przykryło farsz. Brzegi dobrze skleić dociskając widelcem. Paczuszki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-25 minut

Monia miesza i gotuje
Bezglutenowa tarta serowo-rabarbarowa 256

kompotu oraz konfitur, ja postanowiłam połączyć go z serem białym w pysznej tarcie o wyrazistym smaku ciasta. Tarta serowo-rabarbarowa Ciasto: 300 g mąki gryczanej Melvit; 150 g masła ghee (bądź zwykłego masła); 2 żółtka; 1 łyżka ksylitolu. Masa serowo-rabarbarowa: 500 g sera białego; 2 białka; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki ksylitolu; 200 g rabarbaru; 1 łyża nasion(...)samym początku robię ciasto. Ważne aby składniki były prosto z lodówki. Siekam wszystko nożem a następnie szybko zagniatam rękoma do uzyskania zwartej masy. Ciasto może się trochę "rozsypywać", ale ja się tym nie przejmuję, dodaję po prostu odrobinę bardzo zimnej wody. Z całości ciasta odrywam kawałek (wielkości pięści) na kruszonkę, pozostałym wykładam formę do tarty i wkładam na godzinę

Życie na widelcu
Ciasto makowe z masą serową 212

wody. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz suchy mak i wodę. Wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na blaszkę o wym. 25x36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić. Masa serowa:   1 kg gęstego serka(...)łyżki masy, po czym dodać całą żelatynę do masy serowej i krótko zmiksować. Dodatkowo:   słoik konfitury z czarnej porzeczki,  100g płatków migdałowych. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować 3/4 masy serowej i przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować konfiturą. Na wierzchu rozsmarować pozostałą masę serową. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić i posypać wierzch ciasta. Ciasto wstawić na całą

Z miłości do słodkości
Świąteczny piernik czekoladowy z mango 186

zmiksuj z cukrem dodając ostudzoną masę czekoladową i olej. Przesiej mąkę oraz kakao do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj po czym wsyp  do masy jajecznej.   Wylej ciasto do  wyłożonej papierem do pieczenia formy (28cm x 38 cm).  Piecz w temp. 160 st C z termoobiegiem  przez około 35 min (do suchego(...)ostudzenia. Ubij kremówkę, wymieszaj ją z serkiem mascarpone, sokiem cytrynowym i skórką cytrynową  po czym  wymieszaj masę z  t ężejącą galaretką. Wyłóż na  ciasto połowę  masy. Na górze ułóż pozostałą masę  przekładając ją  kostką piernikową i kostką mango. Polej ciasto polewą czekoladową i udekoruj owocami physalis. Odstaw ciasto w chłodne miejsce

Gotuj Sam!
Ciasto Styropian 162

czasochłonnego dlatego polecam ciasto styropian, które polecam osobą , które  mogą robić ciasto w tz. miedzy czasie :)  SKŁADNIKI: Ciasto:   - 3 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 25 dag margaryny - 5 żółtek - 0,5 szklanki cukru Masa: - 5 białek (pozostałych z oddzielenia żółtek od białek) - 2 jogurty brzoskwiniowe (100 dag) - 1 budyń śmietankowy w proszku(...)pieczenia ciast, jeżeli ktoś go nie posiada może zaryzykować i wysmarować blachę tłuszczem i obficie posypać bułką tartą... jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nakładamy masę ciasta, i na samą górę należy zetrzeć drugą część ciasta :) Gotowe ciasto wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika 180 *C i pieczemy około 60 minut :) Smacznego ! A oto moje rezultaty: Ciasto jest

W Moim Magicznym Domu
MAKOWO - CZEKOLADOWE CIASTO Z MASĄ SEROWĄ 174

Pyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta.                                                                  SKŁADNIKI na ciasto(...)PRZYGOTOWANIE :  Pierwszy blat ciasta układamy w formie, wylewamy część ciepłej masy serowej, przykrywamy drugim blatem ciasta i wylewamy resztę masy, ładnie ją wyrównując. Ciasto okładamy do całkowitego ostudzenia. Zimne polewamy ciepłą czekoladą i posypujemy dekoracyjnymi posypkami Delekta.  Ciasto najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Rodzinna pizza z salami, z domowym sosem 166

wlewamy oliwę część mąki i mieszamy za pomocą np. różdżki. Następnie ciasto mieszamy łyżką drewnianą,   stopniowo dodając pozostałą cześć mąki. na samym końcu wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę. Ciasto ugniatamy od zewnętrznej części do środka zagarniając jak najwięcej powietrza. Formułujemy kulę i przekładamy ja powrotem do miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Ciasto powinno

Moniki Smakołyki
Tarta z kurczakiem, pieczarkami w sosie śmietanowo – ziołowym 269

świeżo mielony do smaku, sól do smaku, szczypta cukru, 1 łyżka kapary, 30 g startego sera grana padano, świeża bazylia. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli nie mamy ceramicznej, to trzeba wysmarować masłem i podsypać mąką), nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania