ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:98/367)

Ciasto podwójnie truskawkowe 150

dłuższym czasie bez pieczenia ciast nie mogłam nie skorzystać z sezonu na truskawki i nie upiec takiego cuda :) Ciasto nie jest słodkie i o wiele mniej kaloryczne niż wersje z tradycyjnym kremem.  Biszkopt upiekłam z  tego  przepisu  z tym, piekłam go w tortownicy. Masa truskawkowa: 2 serki Danio 1 duży jogurt o smaku kiwi ( ja uwielbiam

Słodka Kraina Wypieków
Babeczki waniliowe z truskawkami 111

dokończyć pisanie rozdziału w pracy magisterskiej. Wiem też, że chcę odpoczywać przy czymś smacznym, a Wy? Zdecydowanie mogę polecić Wam takie proste i szybkie babeczki z kremem waniliowym i truskawkami na francuskim cieście. Niebo!"Składniki:Opakowanie ciasta francuskiego400 g truskawekKrem:1/4 szklanki mleka1/2 laski wanilii1/3 szklanki cukru z prawdziwą wanilią1 i 1/2 szklanki mleka w proszku130 g masła1/4 szklanki cukru(...)minut do godziny do lodówki.Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, wycinamy koła wielkości szklanki i przekładamy do metalowych foremek na babeczki.Pieczemy w 200`C przez około 15 minut - do zarumienienia. Upieczone babeczki lekko zgniatamy. Pozostawiamy do ostudzenia.Truskawki myjemy, osuszamy i odcinamy szypułki. Każdy owoc kroimy na ćwiartki.Na ostudzone babeczki nakładamy około łyżki kremu i dekorujemy truskawkami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kokosowa tarta z truskawkami 549

przygotowane ciasto chłodzimy w lodówce przez 20 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i pieczemy przez 20 minut. Ciasto powinno być lekko rumiane. Gotowe ciasto odstawiamy do wystudzenia. Krem kokosowy Do schłodzonej śmietany dodajemy zimny serek mascarpone i ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, ekstrakt kokosowy i wiórki. Żelatynę rozpuszczamy(...)kremu i mieszamy do połączenia się składników. Krem wykładamy na kruchy spód i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy truskawki, delikatnie wciskając je w krem. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego schłodzenia. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Leśny Mech ciasto szpinakowe 376

Ciasto-blat szpinakowy:   450 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego 4 jaja 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju  2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 gram śmietany 30% (użyłam z Biedronki Firmy Piątnica) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1,4 szklanki wody  DODATKOWO: Połówka granatu, maliny lub borówki  Przygotowanie: Blat szpinakowy: całe(...)sztywno z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną żelatynę, mieszamy.  Wierzch blatu szpinakowego to jest ok. 1/3 ciasta odkrajamy. Odkrojone ciasto delikatnie kruszymy. Na ten grubszy blat wykładamy krem i posypujemy pokruszonym ciastem. Na pokruszone ciasto wykładamy granat, maliny, borówki

Moje Słodkie Piekiełko
torty 211

tort orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym  tort - mak, migdały, róża   tort

królestwo garów
Tort Amaretto 199

wysokości około 40 cm upuścić w formie na podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - migdałowy: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić razem do otrzymania gęstego, sztywnego kremu. Pod koniec ubijania dodać likier oraz(...)łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Pierwszy blat biszkoptu ułożyć na tacy/paterze. Nasączyć go 1/3 ponczu. Następnie rozsmarować połowę konfitury wiśniowej i wyłożyć połowę kremu, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć kolejną częścią ponczu, rozsmarować drugą połowę konfitury oraz drugą część kremu, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym ponczem. Boki oraz wierzch posmarować odłożonym kremem. Tort

Opowieści z piekarnika
Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 545

Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym – Nowy, owocowy, pyszny tort w Małej Cukierence. Pięknie wygląda i jest bardzo smaczny. Przygotowałam go z kremem budyniowym z dodatkiem borówki i z kremem serowo – brzoskwiniowym. Zamiast borówki można użyć malin, też będzie pysznie. Tort jest wilgotny, waniliowy i śmietankowy. Przepis powstał przy współpracy z marką Wart – Milk. Bardzo polecam! Zapraszam(...)biszkopt w blaszce. Krem budyniowy: 7. Do miski przełożyć miękkie masło i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie w 3 partiach dodać ostudzony budyń. Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać borówki i wymieszać szpatułką. 8. Krem przełożyć na przygotowany biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników, patrz FILM . Krem serowy: 9. Galaretkę wsypać

Mała Cukierenka
Karpatka z kremem budyniowym 92

blaty o wymiarach 25×25: 300g mąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
pulchny piernik na drożdżach 190

pokruszyć ją drobno a pozostałe ciasto przekroić na dwa blaty.  Na mleku ugotować kaszę mannę z cukrem. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć dodając po trochę wystudzonego grysiku. Ciasto nasączyć herbatą.  Krem podzielić na dwie części. Jedną rozsmarować na dolnym blacie ciasta. Na wierzchu rozłożyć powidła. Przykryć drugim blatem ciasta i  posmarować resztą masy, Górę posypać pokruszonym ciastem. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Ferrero Rocher 183

bardzo delikatnie wmieszać je do piany.   Tak przygotowane ciasto przelać do blaszki o wymiarach 25x40 wyłożonej papierem. Piec w 160 st.C przez ok. 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Następnie przekroić wzdłuż na dwa równe blaty.   Krem Ferrero Rocher:  Posiekaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić(...)ciasto bitą śmietaną...   Pierwszy, nasączony blat biszkoptu wysmarować 1/2 kremu Ferrero Rocher. Przykryć całym kremem śmietankowym. Na to II blat biszkoptu nasączonego i reszta kremu Ferrero Rocher. Wierzch ciasta polać gęstniejącą polewą, wyrównać. Gdy polewa stężeje udekorować ciasto ubitą śmietaną z cukrem pudrem. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik czekoladowy z malinami 150

podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki na biszkopt: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao Składniki na krem: 75 g masła 1 budyń (będzie potrzebne tylko pół, resztę można zjeść :) ) 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1,5 szklanki mleka Przepis na polewę czekoladową: 1 opakowanie śmietany kremówki (moje(...)nakładamy cieniutką warstwę kremu, nie musi być równa, ma za zadanie złapać tylko wszystkie kruszki z ciasta. Wkładamy do zamrażarki na 10-15 minut. Nakładamy drugą warstwę kremu, schładzamy w zamrażarce. Ciasto wyciągamy na kratkę i oblewamy czekoladową polewą – musi być ciekła, ale nie powinna być już zbyt gorąca. Najładniejsze maliny odstawiamy do dekoracji. Gotowy tort dekorujemy malinami. Smacznego

Ciastkozercy
biszkopt z mascarpone 142

Biszkopt przełożony kremem z mascarpone to ciasto, które można urozmaicać na różne sposoby, dowolnymi dodatkami. W tym wypadku jedna warstwa kremu wzbogacona jest domowym dżemem truskawkowym i to on nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek  1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. 154

przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyciągam z piekarnika, z wysokości około 60 cm upuszczam je  (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Boki biszkoptu oddzielam nożykiem od formy dopiero po jego wystudzeniu. Kroję na 3 blaty. krem: Naparem z kawy zalewam agar. Czekam 10-15 minut, aż się namoczy(...)proszek kawy. Na samym końcu dodaję wystudzony napar kawy z agarem, miksuję. tort: Spód ciasta skrapiam likierem, następnie rozsmarowuję połowę słoiczka wiśniowego dżemu. Wykładam porcję kremu,  rozprowadzam go i przyciskam kolejnym blatem ciasta.  Znów skrapiam alkoholem, wykładam dżem, na to krem, przykrywam blatem. Resztę kremu rozsmarowuję na wierzchu i po bokach. Obsypuję płatkami migdałowymi. Na wierzchu układam kandyzowane

W kuchni Karmel-itki
piernik staropolski z marcepanowym nadzieniem 129

tego ciasta jest również fakt, że można go przygotować kilka dni wcześniej, im dłużej poleży, tym jest lepsze:) Tym samym przynajmniej jedno ciasto mamy z głowy, kiedynadchodzi przedświąteczna gorączka ! składniki: 3 cienkie blaty piernika staropolskiego krem: 200 g masła 1/2 l. mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szkl cukru 3 żółtka warstwa marcepanowa(...)wlać mieszankę mąk. Ugotować gęsty budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodając po łyżce budyniu. Pierwszy blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu, następnie wyłożyć krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta. Kaszę wymieszać z cukrem. Masło stopić, gorącym zalać mieszankę kaszy i cukru, wymieszać. Dodać wódkę i likier (olejek), zagnieść palcami do konsystencji mokrego piasku, wyłożyć na ciasto

6niebo