ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:91/367)

Napoleonka na Cieście Francuskim 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cudowne połączenie budyniowego kremu z dodatkiem chrupiącego ciasta takie cechy posiada słynna napoleonka . Tym razem zaprezentuję Wam uproszczoną wersję z dodatkiem gotowego ciasta francuskiego i budyniu. Napoleonka na cieście francuskim to bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom budyniowych kremów. Wypiek ten jest delikatny, puszysty i chrupki, idealny do kawki, a także

Przepiski.pl
Czekoladowo - Śmietankowe 217

końcem pieczenia i w razie potrzeby wydłuż pieczenie o 5 minut.Zostawiamy do ostygnięcia. Gdy już ciacho jest zimne zrób krem :- 400-500 g śmietany kremówki- trochę więcej niż pół szklanki cukru pudru- 1 cukier wanilinowy- 1 śmietan fix opcjonalnie , jeżeli ciasto ma postać kilka dni.Śmietanę z cukrem i cukrem wanilinowym(+ śmietan fix)ubij na sztywno, bardzo sztywno.Ciasto przekrój wzdłuż

Pasje Jolki
Tarta jogurtowo- truskawkowa 145

Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego(...)mieszając na ok 2 minuty. Po tym czasie mieszamy na gładki krem czekoladowy, który wylewamy bezpośrednio na tartę wyciągniętą z piekarnika. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  3. Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
Tort szpinakowo- truskawkowy 190

pokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm   Ciasto szpinakowe:  180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki cukru kryształu(...)pozostałe ciasto dzielimy np nitką na 3 części.  2. Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Truskawki (rozmrożone) miksujemy i powoli, po jednej łyżce dodajemy do kremu. Gotowym przekładamy krążki ciasta i boki tortu.  3. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pod koniec dodajemy śmietankę. Gotową polewę wylewamy na wierzch tortu i delikatnie rozprowadzamy. Posypujemy kolorowymi perełkami

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bakaliowe z masą budyniową 639

Bardzo dobre ciasto. Jeśli lubicie ciasto z dużą ilości orzechów, rodzynek i fig to wypiek ten jest właśnie dla Was :). Przygotowanie zajmuje nieco czasu , ale bardzo polecam je wypróbować .Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczenia : ok. 25 minutTemp. pieczenia 180 C  źródło : " Ciasta" Składniki:Biszkopt: 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 6 jajek 4 płaskie łyżki kakao(...)pieczenia i kakao. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki na ok. 25 minut. Ciasto bakaliowe: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier cały czas mieszając. Wsypujemy mąkę połączoną z proszkiem i mieszamy. Następnie dodajemy bakalie ( figi kroimy) i wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy ok. 2o minut dopóki ciasto nie zrobi się

Słodkości i nie tylko
ANANASOWIEC 367

Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  BEZA WIÓRKOWA:  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe,wymieszać. Wylać pianę do wysmarowanej tłuszczem blachy o takich samych wymiarach co piekł się biszkopt. Włożyć bezę do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  KREM ANANASOWY  Ananasy odlać(...)włożyć połowę pokrojonych ananasów,dokładnie wymieszać.  WIERZCH CIASTA  Na suchą patelnię wsypać cukier kryształ i wiórki kokosowe,mieszając doprowadzić do zrumienienia wiórków,ostudzić.  SKŁADANIE CIASTA:  1.biszkopt 2.połowa kremu 3.beza kokosowa 4.reszta kremu 5.reszta pokrojonych ananasów 6.ananasy na wierzchu,posypać zrumienionymi wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawić do lodówki

Kuchnia Danusi
Pani Walewska 476

ciastach. Beza: Do białek dodajemy cukier i mąkę i ubijamy na sztywną pianę.  // Pamiętajcie aby do białek nie wpadło Wam ani odrobiny żółtka bo się białko nie ubije. Pianę dzielimy na pół i również równomiernie rozprowadzamy ją na obu ciastach po równo. Oba ciasta pieczemy po 40 minut w temperaturze 175oC Krem: Z dwóch szklanek mleka zostawiamy pół szklanki(...)Ściągamy z pieca i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Gotowym kremem smarujemy jedną z połówek ciasta i zręcznie nakładamy na nią drugą część ciasta. Gotowe ciasto odstawiamy przynajmniej na 2h w chłodne miejsce aby krem stężał i dopiero wtedy je kroimy Na koniec to już tylko cukier puder i gotowe

Mechanik w kuchni
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 330

Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28(...)warstwę herbatników, na nią 1/3 kremu. Krem przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nią wykładamy 1/3 kremu. Na nim rozkładamy trzecią warstwę herbatników,  a ją przykrywamy ostatnią warstwą kremu. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone truskawki, a te zalewamy tężejącą galaretką. Całość chłodzimy w lodówce przez około 10-12 godzin (galaretka musi stężeć, a herbatniki zmięknąć). Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną

Rozpustne gotowanie
Szarlotka z gruszkami. 372

Proste i szybkie ciasto kruche z dużą ilością gruszek i kremem migdałowo- śmietanowym. Ciasto przygotowałam na przyjazd bliskich. Wszystkim bardzo smakowało. Ciasto jest fajnie kruche i mokre za razem.  Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto: -500 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 jajka - łyżka śmietany - 120 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jak najszybciej trzeba zagnieść. Schłodzić

SMYKWKUCHNI
Rolada bezowa 159

zrobieniu kruchego ciasta zostają białka? Bezę :D Ale przecież Pavlovą już umiem, wieniec też już był, to pora na roladę bezową. Dla mnie to ciasto jest stanowczo za słodkie, więc pewnie powtórka będzie nieprędko. Ale jeśli ktoś lubi bezy i takie słodkie ciasta to wcale nie taki diabeł straszny i udało się zawinąć przy pierwszym podejściu. Takie ciasto świetnie pasuje(...)bezę z piekarnika dajemy jej 3 minuty na ostygnięcie. Przykrywamy lnianą, czystą ściereczką i obracamy tak, żeby się nie połamała. Odklejamy delikatnie papier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę

Emskie Smaki
OCZY CARYCY 175

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 30-35 minut. Studzimy. Krem: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W połowie szklanki rozpuszczamy budyń. Dodajemy do gotującego się mleka. Studzimy. Masło(...)Kawę parzymy w 3/4 szklanki wrzątku, Dodajemy cukier, mieszamy i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wrzątku. Zostawiamy do wystudzenia i stężenia. Wystudzone ciasto kroimy na dwa placki. Na jedną część wykładamy połowę kremu. Na kremie układamy biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wykładamy mocno tężejącą galaretkę. Na galaretkę wykładamy pozostały krem i przykrywamy go drugim plackiem. Wierzch polać

RAROSSA
Kruche tartaletki z sokiem i bitą śmietanką. 128

kruche ciasto, do tego krem na bazie soku pomarańczowego i budyni ( krem nie jest słodki ) i na koniec słodka śmietanka. Wszystko w tym deserze do siebie idealnie pasuje. Zróbcie koniecznie na podwieczorek lub dla gości. Tak naprawdę to nie wymagają dużo pracy, a nie dość, że są pyszne to jeszcze ładnie się prezentują. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej(...)kremówki 30  % cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Ciasto i pieczenie: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy około 15 minut do zrumienienia

Izabelawkuchni
Tort Maltesers 147

dokładamy masę żółtkową. Kolejno – dodajemy przesianą mąkę i olej – delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do  180°C  na  40 minut. Na drugi dzień szykujemy krem. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Zagotowujemy szklankę mleka. W 1/3 szklanki mleka rozprowadzamy 2 łyżeczki mąki  – wlewamy do mleka(...)malinową. Na konfiturę nakładamy warstwę kremu, następnie kładziemy kolejny blat – nasączamy sokiem, nakładamy krem i ostatni blat. Lekko nasączamy i cały tort pokrywamy kremem. Kuleczki maltesers przekrajamy na połówki (bardzo ostrym cienkim nożykiem) i ozdabiamy tort. Ciasto od okazji i na wyjątkowe okazje. Tort Maltesers jest dla wyjątkowych amatorów słodkości. Do tego filiżanka kawy i… można się zatopić w rozkoszy

mojewypiekiinietylko
Ciasto z malinową nutką 262

najbardziej smakują mi te prosto z krzaczka, ale gościć będą one teraz w moich śniadaniach, przekąskach i ciastach. I dziś także zapraszam Was na pysznego przekładańca z kremem i galaretką malinową. Ciasto samo w sobie nie jest mocno słodkie, a maliny dodają mu dodatkowego smaczku. Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)bardzo rzadka to wstawiam ją na chwilę do lodówki by lekko zgęstniała, a następnie rozsmarowuję na ostudzonym biszkopcie. Galaretki rozpuszczam w 3/4 litra wody. Na kremie układam maliny, a następnie zalewam je tężejącą galaretką. Ciasto należy schłodzić 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania