ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:89/367)

Milky way 294

Bardzo smaczne ciasto z kremem na bazie mleka w proszku. Uwielbiają je dzieci jak i dorośli. Z doświadczenia wiem, że znika bardzo szybko. Składniki Biszkopt 2 szt ( 25 x 40 ) 2 x 6 jajek 2 x 6 łyżek … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Capucino z chmurkową pierzynką 142

Polecam wam Ciasto,które jest naprawdę pyszne zwłaszcza dla miłośników smaków kawy a ja do nich należę. Placek ten widziała kiedyś w pewnej cukierni i zaraz

Kubki smaku
Chałwolove & osłoda poniedziałku. 120

Kawowe ciasto fasolowe; z gruszka i chałwą Wspominałam jak bardzo lubię chałwę? xd Mimo, że wolne od szkoły, to jednak trochę chcę do niej zrobić, ale przy okazji wypocząć i zrobić coś dla siebie, zaczynam dobrym śniadaniem ;) a dodatkowo kilka zdjęć na osłodę :) Leśny mech (zielone ciasto przełożone kremem z białej czekolady i mascarpone) drożdżowy wieniec z makiem i orzechami

More food, love and dreams
Tiramisu bez alkoholu i surowych jajek 229

Najpierw zrób biszkopt. 5 jaj oddziel na żółtko i białko. Białko ubij z szczyptą soli na sztywno, dodaj cały czas miksując pół szklanki cukru pudru i

Pasje Jolki
Szarlotka! 153

formą, ale i smakiem.  Szarlotka to jedno z moich ukochanych ciast. Niby taki proste i nieskomplikowane. Ale uwielbiam je! I wolę po tysiąckroć o ciężkich i kalorycznych ciast z kremami! Bo czy jest coś lepszego od naszych świeżych polskich jabłek? ;-) Zapraszam na Facebooka i instagram smyk_w_kuchni

SMYKWKUCHNI
Ciasto Maxi King 2055

same masło). Następnie dodajemy  na przemian serek waniliowy i mleko w proszku, nie przerywając ucieranie masy. Na koniec dodajemy odrobinę alkohol i dokładnie mieszamy (ma powstać gładki krem). Warstwy ciasta : I. herbatniki II. połowa mlecznej masy III. warstwa herbatników IV. masa krówkowa V. warstwa herbatników VI. druga połowa mlecznej masy VII. warstwa herbatników Ciasto wkładamy do lodówki

charlotte gotuje
Rabarbarowy pocałunek 190

Witajcie Tak zdecydowanie w maju najlepiej smakuje rabarbar, dlatego mam dla Was jeszcze jedno ciekawe ciasto z rabarbarem. Tym razem postarałam się by to była nieco

Cynamonowe szczęście
Krem budyniowy karpatkowy 2068

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.   Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać

Kulinarne Przeboje
Tort królewski 159

mojej cioci. Moja wersja trochę odbiega od oryginału i poniższy przepis został przeze mnie lekko zmodyfikowany. Jest to tort idealny na świąteczne i karnawałowe przyjęcia. Cztery krążki kruchego ciasta przełożone kremem maślanym z wiśniami, bitą śmietaną i kremem mascarpone zadowolą wybrednych gości. Małym problemem może być na początku jego krojenie (potrzebny będzie ostry i duży nóż), ale w kolejnych dniach

Milion Smaków
Ciasteczka owsiane z żurawiną 94

Zbliża się zima a to oznacza stopniowe zmiany w przygotowywanych słodkościach. Miejsce bajecznie owocowych ciast przejmują teraz serniki, ciasta z kremem i różnorodne ciasteczka z bakaliami, które są też nieodłącznym elementem zbliżających się Świąt. Moje ciasteczka owsiane z żurawiną są całkowicie bezglutenowe - nie zawierają mąki ani jajek a w składzie znajdziecie tylko kilka produktów, z czego każdy bezpieczny dla naszego

Milion Smaków
Ciasto z dżemem wiśniowym, kremem mascarpone i galaretką 189

Smaczne, kolorowe ciasto - słodycz kremu z mascarpone przełamana została wiśniowym dżemem, a całość uwieńczona galaretką :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: (rzucany) 5 jajek 2/3 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki suchego maku Masa: 250 g mascarpone 375 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 6-7 łyżek cukru pudru

Kto ugości moich gości?
Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami 185

żurawina) Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami - Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i jej środek wykładamy ciastem tworząc kształt jajka (z ciasta możemy uformować brzegi mazurka lub też wokół poukładać kształty wycięte z ciasta - u mnie foremki w kształcie kwiatuszków). Środek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze(...)koniec, delikatnie mieszając partiami (po jednej łyżce) dodajemy masę kajmakową oraz fix (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Na całkowicie ostudzone ciasto wykładamy krem i dokładnie rozprowadzamy po całej po wierzchni. Za pomocą pozostałego kajmaku (ok. 150 g - lub mniej) tworzymy dekoracje.  Całość przystrajamy dowolnymi orzechami, np. laskowe, włoskie, ziemne, migdały oraz

Słodka Strona
Sernik cytrynowy 155

Sernik polany cytrynowym kremem to ciasto idealne. Słodki, ciasteczkowy spód, lekko kwaśny środek ciasta i aksamitny, cytrynowy wierzch. Poniższy sernik jest dosyć szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.  Składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 3 duże jajka 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1 cytryny + skórka otarta

Ugotować
Mazurek różany 120

jest to konfitura z płatków róży, pyszna, aromatyczna, bardzo słodka. Wielkanoc to idealny czas, aby po nią sięgnąć. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na słodki, różowy mazurek różany. Kruche ciasto, aromatyczny krem i chrupiące migdały. Czego chcieć więcej? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Co zrobić, aby masło lub margaryna łatwiej nam się ucierały. 108

masło lub margaryna dodawane do ciast i kremów łatwiej nam się ucierały, możemy dodać do ucieranego tłuszczu szczyptę mąki pszennej lub cukru pudru. Pamiętajmy także o tym, aby naczynie w którym ucieramy masło lub inny tłuszcz było całkiem suche, a margaryna lub masło miały temperaturę pokojową ( były miękkie

Przepisy i porady kulinarne
Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere 188

Jako dodatek do wina  lub  herbaty, jako aromat do ciast i kremów,  czy do zapachowego  cukru:-).  Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia .Suszymy w temp

w mojej kuchni
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 125

  Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny  (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny

Humanistka w kuchni
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 153

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą

mojewypiekiinietylko
WuZetka 189

Jeśli jest coś co łączy kulinarnie tradycję ze wspomnieniami, to na pewno będzie W-Z. Nie, nie trasa, ale… ciaaaaastka. W „mojej” cukierni Wuzetki  były zawsze

mojewypiekiinietylko
Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie 613

CIASTA Z MIODEM - PIERNIKI, MIODOWNIKI       CIASTA Z KREMEM, MASĄ                                          BABKI I UCIERANECIASTECZKA I WAFLE

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Konfitura z wiśni 161

cytryny i ponownie smażyć. Gdy konfitura zgęstnieje nałożyć do słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez ok. 10-15 minut. Bardzo dobra konfitura jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Źródło ,, przetwory siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Tort Czekoladowy 382

masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. Krem: 350 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 36% 500 g serka mascarpone Wykonanie: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Wrzucamy kosteczki mlecznej czekolady i mieszamy szpatułką

Blondynka Gotuje
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 148

się z ciasta filo z nadzieniem z mleka z wyspy Kalymnos (jak opowiedział nam Costas, syn właścicieli hotelu).Politiko to spód z ciasta typu ravani zwieńczony pysznym mlecznym kremem. Gablotka z ciastami w naszej hotelowej tawernie stanowiła obiekt nasz pożądania. Zaglądaliśmy do niej codziennie. 3. Blaszany dzbanek na winoW Grecji zamówienie "Poproszę dzban wina" zostanie przyjęte przez kelnera z pełnym

Chilli Czosnek i Oliwa
Liebster Blog Award 162

bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa?Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100 :) A TO MOJE PYTANIA

Ratunku obiad
Wielkanocne babeczki 152

Cześć!Dzisiaj chciałabym Was zaprosić do przygotowania babeczek wielkanocnych! Z zajączkami, kurczaczkami, pisankami, zieloną trawką i kwiatuszkami!Na pewno przywołają wiosnę!Ciasto i krem przygotujecie niezwykle łatwo, a dekorowanie będzie wielką frajdą zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci :-)Wszystkie artykuły dekoracyjne od papilotek, przez barwniki, posypki, aż po wykrawaczki i tylki do szprycy znajdziecie w sklepie Beetlebits.Wszystkie artykuły możecie

Pora coś zjeść
Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 147

Składniki : Ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 20 dkg masła lub margaryny 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 l dojrzałych czerwonych porzeczek Pianka kokosowa : 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 30 dkg wiórków kokosowych Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka(...)łyżce przestudzony budyń. Gotowy krem wyłóż na jedno z upieczonych wcześniej ciast, rozsmaruj po całej powierzchni. Drugie ciasto delikatnie wyjmij z blaszki i połóż na kremie, lekko przygnieć. Możesz położyć na cieście deseczkę i lekko ją przygnieść tak, aby cisto nie popękało. Gotowe ciasto wstaw do zimnego pomieszczenia na przynajmniej 3 godziny. Następnie ciasto pokrój na kwadraty lub prostokąty. Każdy

Przepisy i porady kulinarne