ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:87/367)

Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami 211

żurawina) Mazurek z Kajmakiem i Bakaliami - Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i jej środek wykładamy ciastem tworząc kształt jajka (z ciasta możemy uformować brzegi mazurka lub też wokół poukładać kształty wycięte z ciasta - u mnie foremki w kształcie kwiatuszków). Środek nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze(...)koniec, delikatnie mieszając partiami (po jednej łyżce) dodajemy masę kajmakową oraz fix (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Na całkowicie ostudzone ciasto wykładamy krem i dokładnie rozprowadzamy po całej po wierzchni. Za pomocą pozostałego kajmaku (ok. 150 g - lub mniej) tworzymy dekoracje.  Całość przystrajamy dowolnymi orzechami, np. laskowe, włoskie, ziemne, migdały oraz

Słodka Strona
Sernik cytrynowy 180

Sernik polany cytrynowym kremem to ciasto idealne. Słodki, ciasteczkowy spód, lekko kwaśny środek ciasta i aksamitny, cytrynowy wierzch. Poniższy sernik jest dosyć szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.  Składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 3 duże jajka 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sok z 1 cytryny + skórka otarta

Ugotować
Mazurek różany 148

jest to konfitura z płatków róży, pyszna, aromatyczna, bardzo słodka. Wielkanoc to idealny czas, aby po nią sięgnąć. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na słodki, różowy mazurek różany. Kruche ciasto, aromatyczny krem i chrupiące migdały. Czego chcieć więcej? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Co zrobić, aby masło lub margaryna łatwiej nam się ucierały. 134

masło lub margaryna dodawane do ciast i kremów łatwiej nam się ucierały, możemy dodać do ucieranego tłuszczu szczyptę mąki pszennej lub cukru pudru. Pamiętajmy także o tym, aby naczynie w którym ucieramy masło lub inny tłuszcz było całkiem suche, a margaryna lub masło miały temperaturę pokojową ( były miękkie

Przepisy i porady kulinarne
Sproszkowana pomarańcza --- arancione in polvere 218

Jako dodatek do wina  lub  herbaty, jako aromat do ciast i kremów,  czy do zapachowego  cukru:-).  Pomarańcze dokładnie myjemy,nastepnie obieramy i oczyszczamy skórki z białej części .Pomarańczę i białą część skórki możemy wykorzystać w wyciskarce soków.Skórkę mielimy w maszynce do mięsa.Zmielona wysypujemy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia .Suszymy w temp

w mojej kuchni
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 156

  Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny  (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny

Humanistka w kuchni
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 188

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą

mojewypiekiinietylko
WuZetka 223

Jeśli jest coś co łączy kulinarnie tradycję ze wspomnieniami, to na pewno będzie W-Z. Nie, nie trasa, ale… ciaaaaastka. W „mojej” cukierni Wuzetki  były zawsze

mojewypiekiinietylko
Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie 645

CIASTA Z MIODEM - PIERNIKI, MIODOWNIKI       CIASTA Z KREMEM, MASĄ                                          BABKI I UCIERANECIASTECZKA I WAFLE

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Konfitura z wiśni 193

cytryny i ponownie smażyć. Gdy konfitura zgęstnieje nałożyć do słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez ok. 10-15 minut. Bardzo dobra konfitura jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Źródło ,, przetwory siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Tort Czekoladowy 407

masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. Krem: 350 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 36% 500 g serka mascarpone Wykonanie: Kremówkę doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Wrzucamy kosteczki mlecznej czekolady i mieszamy szpatułką

Blondynka Gotuje
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 162

się z ciasta filo z nadzieniem z mleka z wyspy Kalymnos (jak opowiedział nam Costas, syn właścicieli hotelu).Politiko to spód z ciasta typu ravani zwieńczony pysznym mlecznym kremem. Gablotka z ciastami w naszej hotelowej tawernie stanowiła obiekt nasz pożądania. Zaglądaliśmy do niej codziennie. 3. Blaszany dzbanek na winoW Grecji zamówienie "Poproszę dzban wina" zostanie przyjęte przez kelnera z pełnym

Chilli Czosnek i Oliwa
Liebster Blog Award 184

bliskich. 10. Wasza ulubiona potrawa?Nie mam jednej. Naprawdę, nie potrafię wybrać. Kocham domową pizzę, makarony, risotta i sałatki, a jeśli chodzi o słodkości, to domowy budyń oraz ciasta z kremem. Jeśli już musiałabym coś wybrać, to stawiałabym jednak na łososia w papilotach z masełkiem cytrynowym i pieczone ziemniaczki :) 11. Jakim sprzętem robicie zdjęcia? Nikonem D5100 :) A TO MOJE PYTANIA

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania