latin; mso-fareast-language:EN-US;} Połączenie sernika, tortu i deseru : tym właśnie jest upichcony przez mnie Ponczowy pląs 😊 Bardzo delikatna serowa pianka na szczycie mocnonasączonego ciasta biszkoptowego przełożonego ajerkoniakowym kremem. Mmmmm …. Brzmi niebiańsko? Więc jeszcze dodam , że ciacho, ze względu na dodatek dżemu porzeczkowego wcale nie jest przesłodzone 😊 Spróbujcie… Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki
Domowe ciastaLekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do musu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków
Mała CukierenkaLekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sitko. Do musu dodać cukier puder i galaretkę, wymieszać. Gotowy mus wylać na krem w tortownicy i deser schładzać jeszcze parę godzin, aż mus stężeje. 12. Schłodzony torcik wyjąć z lodówki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i ostrożnie zdjąć obręcz. Torcik można udekorować owocami. Udanych wypieków
Mała CukierenkaPrzepis na wiosenne ciasto szpinakowe z galaretką . Na cieście szpinakowym, z bitą śmietaną i galaretkami. Udekorowane słodkim kakao i kolorowymi drażami. Wiosna tuż, tuż. Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko przywitać ją takim kolorowym ciastem szpinakowym. Jak wykonać takie wiosenne ciasto szpinakowe z galaretką pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał(...)kroimy na małe kawałki. 3.) Krem galaretkowy. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Kremówkę miksujemy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Wlewamy aromat cytrynowy i ostudzoną galaretkę. Z otrzymanej bitej śmietany odkładamy do miseczki 8 - 10 łyżek. Do większej ilości bitej śmietany dodajemy pokrojone galaretki. Energicznie mieszamy, bo krem szybko tężeje. Ciasto w foremce smarujemy cienką warstwą bitej
RITA food channelOczywiście była niedziela, było więc ciasto : ) Kawa+ciasto= idealne popołudnie :) Smacznego! Biszkopt z kremem waniliowym Biszkopt Składniki : 5 jajek 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy Sposób wykonania: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane(...)litra) Dobrze studzimy. Kostkę masła ucieramy na gładką masę, dodajemy po łyżce budyniu. Dokładnie mieszamy. Dodatkowo Galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Wykończenie ciasta: Na ostudzony biszkopt nakładamy krem oraz lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smaki NataliiCiasto dzielimy na pół i przekładamy do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia foremek (jeśli mamy tylko jedną- pieczemy ciasto kolejno w tej samej foremce). Nie polecam pieczenia całości w jednej foremce, wielce prawdopodobne, że wierzch i spód się przypali, a środek dalej będzie surowy (wiem z doświadczenia :)). Upieczone ciasta studzimy. Zimny krem z białej czekolady wyjmujemy(...)polewamy go 2/3 sosu karmelowego, wkładamy do lodówki na około 5 minut (żeby sos stężał). Na sosie karmelowym smarujemy 3/4 kremu z białej czekolady, przykrywamy drugim blatem, smarujemy resztą kremu, a wierzch dekorujemy pozostałym sosem karmelowym. Przed podaniem ciasto najlepiej schłodzić (my nie czekaliśmy ;)). Gotowe
Rozpustne gotowanieurodziły się KOBIETAMI, a wszystkim Kobietom, aby zawsze czuły się kochane i szanowane przez partnerów i społeczeństwo. Zapraszam na pyszne biszkoptowe babeczki z lekkim kremem budyniowym pasticcera i kawałeczkami ananasa, którymi dołączam do akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka (żółtka(...)wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń (ok. 4 min). Caly czas mieszamy aby się nie przypalił. Studzimy. W babeczkach wycinamy wgłębienie na krem. Ja posłużyłam się sprytną wycinarką do mufinek.Z ciasta pozostalego ze środka babeczek odcinamy skórke i kroimy w małą kostkę. Plasterki ananasa kroimy na małe cząstki. Po parę kładziemy
Mia Cucina Sofietaproszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Krem wiśniowy - 2 opakowania budyni wiśniowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować(...)podgrzewać cały czas energicznie mieszając, aż masa zrobi się przezroczysta. Odstawić do przestudzenia. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć całą frużelinę wiśniową. Następnie delikatnie rozsmarować połowę kremu wiśniowego. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem wiśniowy wierzch i cienką warstwę boki tortu. czekoladowym. Na koniec wierzch
Ciastka - domowe słodkościJeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z pastą z tuńczyka i … Czytaj dalej Zapraszam do świątecznego stołu
czarrna od kuchnimoże zabraknąć na Twoim stole. To ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Robisz dwie proste masy, które razem pieczesz, a później wystarczy tylko z tego prostego placka zmontować makowiec warstwowy na biszkopcie. Polecamy również inne nasze przepisy na pyszne bardzo proste w wykonaniu ciasta. Min. seromakowiec na herbatnikach , ciasto piernikowe z pysznym kremem mlecznym, delikatne ciasto „pijak
Kuchnia Na Wypasietruskawkami i śmietaną na francuskim cieście Ciasto z truskawkami Sernik z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie Kruchy torcik z truskawkami Muffinki truskawkowe Ciasto truskawkowa fantazja Tarta truskawkowo(...)rabarbarowa z budyniem Babeczki makowe z kremem truskawkowym Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Rolada truskawkowa Murzynek z truskawkami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Tarta truskawkowo-rabarbarowa Muffinki
Passions hobbies lifeDzisiaj znowu coś na wykorzystanie białek. Pyszne, delikatne nie za słodkie ciasto z ananasem i kremem śmietankowo cytrynowym. Ciasto jest bardzo wysokie i dlatego też ładnie prezentuje się na stole. Porcelana Magnum Bogucice. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt makowy: 4 białka 3 łyżki cukru 1 łyżka
Ala piecze i gotujeOrzeźwiające ciasto - Zielone Jabłuszko 2016-10-03 16:49:01 Porcje 24 Nadeszła jesień. Z drzew spadają pierwsze żółte liście. Babie lato leniwie snuje się po
Wędrówki po kuchniDzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam
Świat Ciastaefekt fal na cieście, powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń(...)mieszać do zgęstnienia budyniu i do momentu bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza, a nawet
Weekendy w domu i ogrodzie