ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:73/367)

Jabłecznik z kremem z białej czekolady. 216

Ciasto dzielimy na pół i przekładamy do dwóch wyłożonych papierem do pieczenia foremek (jeśli mamy tylko jedną- pieczemy ciasto kolejno w tej samej foremce). Nie polecam pieczenia całości w jednej foremce, wielce prawdopodobne, że wierzch i spód się przypali, a środek dalej będzie surowy (wiem z doświadczenia :)). Upieczone ciasta studzimy.      Zimny krem z białej czekolady wyjmujemy(...)polewamy go 2/3 sosu karmelowego, wkładamy do lodówki na około 5 minut (żeby sos stężał). Na sosie karmelowym smarujemy 3/4 kremu z białej czekolady, przykrywamy drugim blatem, smarujemy resztą kremu, a wierzch dekorujemy pozostałym sosem karmelowym. Przed podaniem ciasto najlepiej schłodzić (my nie czekaliśmy ;)). Gotowe

Rozpustne gotowanie
Babeczki mimoza na Dzień Kobiet 217

urodziły się KOBIETAMI, a wszystkim Kobietom, aby zawsze czuły się kochane i szanowane przez partnerów i społeczeństwo. Zapraszam na pyszne biszkoptowe babeczki z lekkim kremem budyniowym pasticcera i kawałeczkami ananasa, którymi dołączam do akcji „Ciasto na niedzielę”. Babeczki mimoza na Dzień Kobiet Składniki na 12 babeczek: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3  jajka (żółtka(...)wstawiamy na mały gaz i gotujemy aż powstanie budyń (ok. 4 min). Caly czas mieszamy aby się nie przypalił. Studzimy. W babeczkach wycinamy wgłębienie na krem. Ja posłużyłam się sprytną wycinarką do mufinek.Z ciasta pozostalego ze środka babeczek odcinamy skórke i kroimy w małą kostkę.       Plasterki ananasa kroimy na małe cząstki. Po parę kładziemy

Mia Cucina Sofieta
WIŚNIÓWKA 126

proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem.  Piec około 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Krem wiśniowy -  2 opakowania budyni wiśniowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować(...)podgrzewać cały czas energicznie mieszając, aż masa zrobi się przezroczysta. Odstawić do przestudzenia.   Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć całą frużelinę wiśniową. Następnie delikatnie rozsmarować połowę kremu wiśniowego. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostałym kremem wiśniowy wierzch i cienką warstwę boki tortu. czekoladowym. Na koniec wierzch

Ciastka - domowe słodkości
Zapraszam do świątecznego stołu :) 146

Jeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z pastą z tuńczyka i … Czytaj dalej Zapraszam do świątecznego stołu

czarrna od kuchni
Tradycyjny makowiec – składany 113

może zabraknąć na Twoim stole. To ciasto jest bardzo proste w wykonaniu. Robisz dwie proste masy, które razem pieczesz, a później wystarczy tylko z tego prostego placka zmontować makowiec warstwowy na biszkopcie. Polecamy również inne nasze przepisy na pyszne bardzo proste w wykonaniu ciasta. Min. seromakowiec na herbatnikach , ciasto piernikowe z pysznym kremem mlecznym, delikatne ciasto „pijak

Kuchnia Na Wypasie
Wypieki z truskawkami 167

truskawkami i śmietaną na francuskim cieście       Ciasto z truskawkami    Sernik z truskawkami       Kruche ciasto z truskawkami       Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie        Kruchy torcik z truskawkami      Muffinki truskawkowe         Ciasto truskawkowa fantazja      Tarta truskawkowo(...)rabarbarowa z budyniem       Babeczki makowe z kremem truskawkowym      Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem            Pełnoziarniste ciasto z truskawkami      Rolada truskawkowa       Murzynek z truskawkami       Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami      Tarta truskawkowo-rabarbarowa      Muffinki

Passions hobbies life
Ciasto makowo ananasowe 444

Dzisiaj znowu coś na wykorzystanie białek. Pyszne, delikatne nie za słodkie ciasto z ananasem i kremem śmietankowo cytrynowym. Ciasto jest bardzo wysokie i dlatego też ładnie prezentuje się na stole.  Porcelana Magnum Bogucice. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt makowy: 4 białka 3 łyżki cukru 1 łyżka

Ala piecze i gotuje
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko 753

Orzeźwiające ciasto - Zielone Jabłuszko 2016-10-03 16:49:01 Porcje 24 Nadeszła jesień. Z drzew spadają pierwsze żółte liście. Babie lato leniwie snuje się po

Wędrówki po kuchni
Ciasto Delicja 227

Dzisiaj ciasto, które swoją nazwą i strukturą nawiązuje do pysznych ciastek z biszkoptem, galaretką i czekoladą - Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam

Świat Ciasta
Fale Dunaju ze śliwkami z tęczą w tle 176

efekt fal na cieście, powstaną jakby grzywacze na wodzie. Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do "suchego patyczka". Mi zajęło to prawie godzinę w temp. 180 stopni. Odstawić ciasto do ostygnięcia. Krem 1,5 szklanki mleka cukier waniliowy 6 łyżek cukru budyń śmietankowy kostka masła Szklankę mleka zagotować z cukrami. Mieszać od czasu czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Budyń(...)mieszać do zgęstnienia budyniu i do momentu bąbelkowania (budyń zacznie się gotować). Odstawić budyń do ostygnięcia. Masło zmiksować. Do masła dodawać stopniowo budyń. Zmiksować na gładką masę. Krem rozsmarować równo na cieście. Ciasto oprószyć startą gorzką czekoladą.Użyłam 25 g czekolady 100%. Ciasto Fale Dunaju A gdy przyrządzałam wczoraj masę na ciasto, za oknem pojawiła się piękna tęcza, a nawet

Weekendy w domu i ogrodzie
"Kokosowe Ciasto z galaretką" 153

"Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2

Słodka Kraina Wypieków
Pianka 190

Kolejne ciasto Siostry Anastazji z jej książki "100 nowych ciast". Ciasto okazało się dobre i delikatne. Jedynym mankamentem wypieku okazała się odpadająca pianka, która przy krojeniu

In my kitchen
Ptasie mleczko 76204

  Pyszne ciasto na nadchodzące Święta i nie tylko :) Smakuje dzieciom i dorosłym . Niesamowite chwile podczas jedzenia gwarantowane ;) Przepis znalazłam w gazetce " Najlepsze ciasta " i rzeczywiście

Słodkości i nie tylko
Sarni grzbiet 499

słupkach na wierzchu. Zobacz również przepisy na inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie z wiśniami i orzechami nerkowca , czekoladowe ciasto z wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny ,  torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis

Moje Qulinaria
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 143

Żórawiny 500 ml bitej śmietany 2 łyżki żelatyny rozrobione w ½ szklanki gorącej wody 4-5 łyżek cukru pudru Poncz Sok z cytryny ¾ szklanki przegotowanej wody 2-3 łyżki cukru Krem do tynkowania 160 g masła ( wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej) 60 g cukru pudru 240 g serca mascarpone ¼  szklanki soku z Żórawiny + łyżeczka żelatyny rozrobiona w 3 łyżkach(...)przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na trzy blaty

RAROSSA