Pokusiłam się nawet, by po długiej nieobecności na YouTube wstawić nowy film! Co z tego wyszło? Zobaczcie sami! pyszne kakaowe herbatniki z gorzkiej czekolady i mąki ryżowej, przełożone pysznym kremem z płatków jaglanych, nasion słonecznika, chia i miodu.. 😻 FILMIK Składniki: czekoladowe ciasteczka: 150 g mąki ryżowej 80 g gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego 1 duże jajko 20 g cukru(...)wody, następnie rozpuszczamy w mikrofalówce przez 20 s i mieszamy całość przy pomocy rózgi kuchennej. Zagniatamy z mąką ryżową, jajkiem, cukrem pudrem i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do ok 150 stopni C. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy
Kuchnia Elliedobroczynne działanie na nasz organizm: chroni nas przed drobnoustrojami, zakarzeniami i wolnymi rodnikami. A jednonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w migdałach korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Ciasto jest wyjatkowo lekkie i puszyste, ale też mokre za sprawą migdałów i marchewki; cytryna natomiast dodaje aromatycznej świeżości) Przepis z książeczki “I dolci si fanno cosi – Cameo” Biszkopt marchewkowy(...)temperaturze pokojowej. Jeśli marchewka ma dość dużo soku należy ją lekko odcisnąć. Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy i przesiewamy. Mikserem ubijamy zółtka na biały krem stopniowo dodając 2/3 cukru, wanilię, skórkę i przefiltrowany sok z cytryny. Miksujemy aby składniki dobrze się połączyły. Do masy zółtkowej po trochu dodajemy startą marchew i mączkę migdałową
Mia Cucina Sofietawypieku wafelków do lodów i rurek , więc postanowiłam sama przygotować te słodkości dla mojej rodziny. Takie rurki można dowolnie napełniać różnymi kremami, tylko najlepiej nadziewać je na chwilę przed podaniem, aby nie zmiękły za bardzo od kremu. Składniki na rurki waflowe z bitą śmietaną (około 30 rurek): * 300 g mąki pszennej * 3 żółtka * 250 ml mleka * 200 g cukru(...)szczypta soli Nadzienie: * 600 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Do miski wyspać mąkę, cukier i sól, wymieszać, Wlać mleko i żółtka. Ciasto wymieszać przy pomocy miksera lub rózgi kuchennej, aby nie było grudek. Wafelnicę nagrzać, łyżką na środku wylać porcję ciasta, zamknąć wafelnicę i piec wafle około 1,5 minuty. Aby nadać waflom kształt rurek należy
Zrób to smacznieciastko smakowało. Na ciasto składa się część krówkowa, gdzie znajdziecie kajmak i ryż preparowany, dalej jest masa mleczna na bazie mleka w proszku, podzielona na dwie części – jasną i kakaową. Jak Wam się podoba takie połączenie? Życzę słodkości na weekend Masa ryżowa: 90 g ryżu preparowanego 1 puszka (510g) masy kajmakowej Krem mleczny: 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru
Smaki Na TalerzuCrème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem* Przepyszny spalony deser podany z winnymi śliwkami i rozmarynem. Dlaczego spalony? Ponieważ “Crème Brûlée” w dosłownym tłumaczeniu
Tajemnice SmakuLekkie ciasto, w sam raz na ciepłe dni 🙂 Składniki (na 2 ciasta): truskawki Biszkopt: 6 jajek 220g cukru 120g mąki 45g mąki ziemniaczanej oddziel białka od żółtek w jednej dużej misce ubij białka z 2/3 cukru na sztywną pianę (taką, żeby nie wypadała z miski po odwróceniu, a po wyjęciu mieszadeł powstały „szczyty”), a [...] Artykuł BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI(...)KREMEM pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comjagodami w sezonie, lub kremem z dyni . Ale ostatnio naszła mnie ochota na ravioli ze szpinakiem, podane z palonym masłem i orzeszkami pinii. Całość wyszła super i jestem pewna, że Wam zasmakuje! Ravioli zawsze robię z przepisu Gwyneth Paltrow, która swojego czasu wydała książkę ze swoimi przepisami, notabene bardzo ciekawą. PRZEPIS NA CIASTO DO RAVIOLI wg. Gwyneth
SMYKWKUCHNIBardzo fajne ciasto na rodzinne spotkania ale i nie tylko , z dodatkiem różnego rodzaju owoców , ja dodałam mandarynki , może to jeszcze nie sezon na te owoce , ale połączenie słodkiej śmietany z kwaskową mandarynką smakuje bardzo fajnie , zapraszam do wypróbowania , oraz życzę miłego dzionka . Składniki 600 ml śmietany 30 % 1 słoiczek kremu wedlowskiego o smaku toffi 1 paczka
Mój Smakmąki kokosowej 30g kremu kokosowego lub masła orzechowego 60g odżywki białkowej waniliowej lub kokosowej 30g wiórek kokosowych 30g oleju kokosowego Nadzienie: 165g mleczka kokosowego lub light 30g wiórek kokosowych 40g mąki kokosowej Przygotowanie: Olej kokosowy roztopic w rondelku, przelać do reszty składników. Dolać wody do masy i ugniatać ręką tak aby ciasto było delikatnie lepkie. Robimy kuleczki i delikatnie
CzarnawisienkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Dokładnie rok temu zaczęłam prowadzić My Blueberry Corner. Jak ten czas leci. Z tej okazji upiekłam bardzo czekoladowe ciacho, z …
My Blueberry Cornerboki. Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu lub 2 łyżeczki olejku rumowego 2 czubate łyżki cukru Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek
Na słodko lub wytrawnieolej kokosowy,woda z kokosa,krem kokosowy czy też miąższ z kokosa .Mleko kokosowe jest mlekiem pochodzenia roślinnego,podobnie jak mleko sojowe,ryżowe,czy migdałowe.Stanowi znakomity zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki.Warto zatem na stale włączyć produkty z kokosa do codziennej diety i przygotować słodki przysmak np.naleśniki czy ciasto lub spróbować użyć go do kawy.Mleko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zakładka zupy i kremy... II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :) przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka z lodami i bitą smietaną zakładka Ciasta.. Dziekuję za uwagę
pichcisztobardzo małe jajko – 1 szt* miód – 30 g* przyprawa do piernika – 0,5 łyżeczki* kakao – 0,5 łyżeczki* soda oczyszczona – 0,5 łyżeczkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:KREM KASZTANOWY:Kasztany nacinamy , podgotowujemy 3 minuty, usuwamy skorupkę i cienką skórkę.Po tym czasie gotujemy je na parze przez ok.10-15 minut w ok. 200 ml wody, a następnie mielimy razem(...)garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao.Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę.Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy do piekarnika na ok. 13 minut.Studzimy , drobno siekamy.PIWNO-MIODOWE CIASTKA:Miękkie masło mieszamy z mąką, piwem Książęcym chlebowo-miodowym, miodem i szczyptą soli.Wyrabiamy
Ostra na SłodkoDziś proponuję Wam jesienny, puszysty i delikatny tort śliwkowy. Przełożyłam go kremem na bazie śmietany kremówki i słodkich, karmelizowanych śliwek z dodatkiem cynamonu oraz siekanej czekolady z orzechami, a na koniec gęsto obsypałam orzechami laskowymi. Całość smakuje niezwykle lekko i bardzo owocowo. Do tortu(...)łyżce, cały czas ubijając. Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 160 - 170 stopni C przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilony