ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:280/367)

KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 177

bardzo małe jajko – 1 szt* miód – 30 g* przyprawa do piernika – 0,5 łyżeczki* kakao – 0,5 łyżeczki* soda oczyszczona – 0,5 łyżeczkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:KREM KASZTANOWY:Kasztany nacinamy , podgotowujemy 3 minuty, usuwamy skorupkę i cienką skórkę.Po tym czasie gotujemy je na parze przez ok.10-15 minut w ok. 200 ml wody, a następnie mielimy razem(...)garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem.Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy.Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao.Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę.Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy do piekarnika na ok. 13 minut.Studzimy , drobno siekamy.PIWNO-MIODOWE CIASTKA:Miękkie masło mieszamy z mąką, piwem Książęcym chlebowo-miodowym, miodem i szczyptą soli.Wyrabiamy

Ostra na Słodko
TORT ŚLIWKOWY Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI 254

Dziś proponuję Wam jesienny, puszysty i delikatny tort śliwkowy. Przełożyłam go kremem na bazie śmietany kremówki i słodkich, karmelizowanych śliwek z dodatkiem cynamonu oraz siekanej czekolady z orzechami, a na koniec gęsto obsypałam orzechami laskowymi. Całość smakuje niezwykle lekko i bardzo owocowo.  Do tortu(...)łyżce, cały czas ubijając.  Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu. Przesiane mąki dodaj  do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  160 - 170 stopni C  przez około  35 - 40 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Prosty murzynek (ciasto) 249

Weekend… nie może się obyć bez czegoś słodkiego do kawy lub herbaty. Dziś postawiałam na prostotę i ciasto, które tak lubi cała moja rodzina. Prosty murzynek, to wypiek idealny na każdą okazję . Szybki w przygotowaniu, pyszny, łatwy do przewożenia (tym samym idealny na pikniki itd). Polecam Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie(...)polecam!) ) 200 g masła lub margaryny 1 i 1/3 szklanki cukru 5 łyżek wody 3 łyżki kakao – u mnie Emix 1 czubata łyżka Nutelli (można zamienić na inny krem czekoladowy lub kostki czekolady) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 3 jajka mała szczypta soli 3 łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Emix do dekoracji: płatki migdałowe

Słodkie okruszki
Ekstra kremowa zupa pomidorowa z czarnuszką 226

Jedna z ulubionych zup wielu rodaków :) która musi być idealna i tu właśnie znajdziecie przepis na nią!. Najlepsza konsystencja zupy to coś pomiędzy wodnistym kapuśniakiem a

Kuchnia PROzdrowotna
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 353

pełne łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru  Nasączenie: 120 ml wody Łyżka soku z limonki 2 łyżeczki cukru Krem: 500 ml mleka Budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła lub Kasi ( temperatura pokojowa) 5 -6 łyżek cukru pudru Wierzch : Około 50 dag truskawek 2 galaretki jabłko-mięta(...)nadal ubijam. Do ubitych dodaję po jednym żółtku, ubijam na najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką.  Ciasto wykładam  na blaszkę (35 x 24) tylko dno smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę  około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do wystudzenia. Teraz masa

Takie tam pichcenie
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 134

łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe

Di gotuje
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 164

jeżeli ciężko Wam wykładać spód ciasta na ślizgającym się papierze, możecie posmarować blaszkę masłem i dopiero wtedy wyłożyć papierem, który przyklei się do formy). Bardzo dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym

Ania i Marcin gotują
Placuszki dyniowo-jogurtowe ( pancakes ) 199

rozgrzać, nakładać po 2 łyżki ciasta na suchą patelnię zachowując odstępy między placuszkami. Zmniejszyć moc ognia o połowę. Jak na powierzchni placuszków zaczynają pojawiać się bąbelki - odwrócić na drugą stronę. Smażyć do zezłocenia. Podawać posypane cukrem pudrem i kwaskowatą konfiturą ( u mnie morelowa ). Z dynią proponuję również zrobić: Zupę z dyni i soczewicy ( klik ) Krem jarzynowy z dynią ( klik ) Dynię

kawawszklance
delikatny tort z malinową nutką 590

jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy z tortownicy i odstawiamy najlepiej na min. 12 godz. Po tym czasie kroimy na 2 części. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka

Domowy Smak Jedzenia
Pawi ogon 159

godziny. Ciasto podzielić na  4 części. Z jednej upiec cienki placek w tem. 180 C. Trzy części wałkować osobno na długość foremki. Posmarować powidłami śliwkowymi, posypać orzechami mielonymi i zwinąć rolady. Piec na złoty kolor w tem. 180 C przez 20-30 minut.Po orzechy i przyprawy zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Krem:Składniki: 1 litr mleka 1 szklanka cukru kryształu

Apetyczna babeczka
Walentynkowa Żyrafa 98

zwanej Żyrafa. Przepis wzięłam od mojej koleżanki Ani , lekko go zmodyfikowałam. Zastanawiałam się czy dodać ten przepis, bo mnie to ciasto nie zachwyciło, dla mnie trochę bezpłciowe, za to mój mąż mnie zadziwił bo powiedział, że mu bardzo smakuje. Ciasto bardzo delikatne, lekkie, mało słodkie, mąż powiedział że do kawki idealne, przekonał mnie, więc je dodałam. Dzień wcześniej warto przygotować(...)łyżeczki proszku do pieczenia 45 ml oleju w temp. pokojowej barwnik czerwony 1/2 łyżeczki (u mnie barwnik w żelu Wiltona) cukier puder 2 łyżki (do zawijania rolady) Składniki na krem: 300 ml śmietany 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka czerwona rozpuszczona w 1 szklance wrzątku (ps. jeżeli chcemy aby rolada miała większą część galaretki wówczas rozpuszczamy

moj przepis na
Walentynkowa Żyrafa 79

zwanej Żyrafa. Przepis wzięłam od mojej koleżanki Ani , lekko go zmodyfikowałam. Zastanawiałam się czy dodać ten przepis, bo mnie to ciasto nie zachwyciło, dla mnie trochę bezpłciowe, za to mój mąż mnie zadziwił bo powiedział, że mu bardzo smakuje. Ciasto bardzo delikatne, lekkie, mało słodkie, mąż powiedział że do kawki idealne, przekonał mnie, więc je dodałam. Dzień wcześniej warto przygotować(...)łyżeczki proszku do pieczenia 45 ml oleju w temp. pokojowej barwnik czerwony 1/2 łyżeczki (u mnie barwnik w żelu Wiltona) cukier puder 2 łyżki (do zawijania rolady) Składniki na krem: 300 ml śmietany 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka czerwona rozpuszczona w 1 szklance wrzątku (ps. jeżeli chcemy aby rolada miała większą część galaretki wówczas rozpuszczamy

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 95

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny :) Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 198

mojprzepisna.pl | Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami Torcik jaki zrobiłam sobie na imieniny Prosty i szybki do wykonania. Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem na bazie śmietany i

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania