ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:654/1378)

morelowa tarta z gorącym masłem 153

kruche ciasto, jakie wszyscy znamy. Nie używamy tu zimnego masła a rozpuszczamy je i gorące mieszamy z mąką (coś podobnego do ciasta parzonego, tyle że bez jajek). Bardzo fajnie sprawdziło się ono z połączeniu z delikatnym kremem budyniowym i słodkimi morelami. Spróbujcie, bo warto.  *foremka o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto: 180 g masła 6 łyżek wody(...)większą i mniejszą część. Mniejszą część odłożyć, większą część gorącego ciasta przełożyć na dno blaszki wyłożonej papierem, rozsmarować i podpiec w 200*C przez około kwadrans. Wyjąć i wystudzić. Morele sparzyć wrzątkiem, obrać i podzielić na połówki, wyjąć pestki.  W czasie kiedy spód będzie się podpiekał przygotować krem. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gęstą białą masę. Mleko zagotować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Leśny Tort Improwizowany 227

Na ten tort pomysł powstawał w trakcie tworzenia. Nie miałam na niego pomysłu przed pieczeniem. Piekłam biszkopt i myślałam sobie, jakoś to będzie. Jedyne co wiedziałam

Blondynka Gotuje
Kremówka papieska- przepis krok po kroku 142

przygotowanie, przekładałam to w czasie. W końcu się udało :) wyszedł po prostu pyszny! Składniki na ciasto francuskie: ¼ kg masła ¼ kg mąki 1 żółtko szczypta soli ½ szklanki wody Składniki na bitą śmietanę: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy Składniki na krem waniliowy: 2 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 3 jaja 3 żółtka ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła(...)końcu rozwałkować w kształcie prostokąta o grubości 0,5 cm i ułożyć na blaszce. Piec w temperaturze 200 stopni na kolor jasnobrązowy. Upieczone ciasto francuskie przekroić na dwie równe części, jedną połowę posmarować kremem waniliowym, następnie warstwą bitej śmietany. Całość przykryć drugą połowa ciasta, posypać cukrem pudrem. Kroić w prostokąty o dowolnej wielkości

Tradycyjna Kuchnia
letnie ciasto z malinami i galaretką 3101

mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 250 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki(...)deserowej 50 g masła wykonanie: Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na dnie blaszki układamy 1 porcję upieczonego ciasta na którą wykładamy 1/2 część kremu, następnie wykładamy całą galaretkę z malinami. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy, na której kładziemy drugą porcję ciasta. Wierzch polewamy polewą

Domowy Smak Jedzenia
Napoleonka 199

NAPOLEONKA Składniki:    Ciasto: 3 szklanki mąki pół szklanki śmietany  kostka margaryny     Krem: 1 litr mleka 1 szklanka mąki niepełna szklanka cukru 2 żółtka cukier wanilinowy Wykonanie: Mąkę z margaryną siekamy nożem, wlewamy śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Wałkujemy tak jak ciasto francuskie. Pieczemy dwa jednakowe prostokątne placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)mąkę. Mieszamy aż do czasu powstania jednolitej masy bez żadnych grudek. Wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Krem wylewamy na jeden z blatów, a drugim przykrywamy i lekko przyduszamy. Ciasto po wierzchu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 209

Przekroju tego tortu nie będzie, bo pojechał na imprezkę rodzinną :) Ostatnio jakoś brakuje mi weny na wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO

Blondynka Gotuje
CIASTO KRÓWKA 136

sztywną pianę, dodajemy cukier a następnie resztę składników. Wylewamy na formę. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach. Ciasto orzechowe: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie za pomocą łyżki łączymy z resztą składników. Rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 min. Krem: Masło ucieramy, dodajemy masę krówkową, ucieramy na jednolitą masę dodając spirytus dla podkreślenia smaku. Polewa: Rozpuszczamy margarynę(...)cukier, mieszamy do rozpuszczenia składników. Posypka orzechowa : Margarynę rozpuszczamy, dodajemy posiekane orzechy i cukier – podsmażamy na patelni na złoty kolor, mieszamy z miodem. Przełożenie ciasta: Ciasto orzechowe nasączamy, smarujemy dżemem a następnie kremem krówkowym, nakładamy biszkopt nasączony herbatą, polewamy polewą, posypujemy orzechami

słodki bratek
Tort "Kinder Bueno" 226

dnie tortownicy, wyłożyć na niego połowę kremu, przykryć środkowym blatem, wyłożyć drugą połowę kremu, całość nakryć górnym blatem biszkopta. Zdjąć obręcz tortownicy i boki oraz wierzch ciasta dokładnie posmarować pozostawionym do dekoracji kremem. Boki tortu obsypać równomiernie zmielonymi orzechami włoskimi. Gorzką czekoladę rozpuścić wraz z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej, gdy przestygnie rozsmarować ją na wierzchu tortu i przystroić

Simply Food
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 253

Czekoladowe babeczki z   cytrynowym kremem z serka mascarpone - pyszny i prosty deser SKŁADNIKI   Ciasto: 300g mąki 200g masła 100g cukru 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki naturalnego kakao sól Krem: 250g serka mascarpone 150g śmietany kremówki 1/2 opakowania galaretki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny Do przystrojenia - ulubione owoce   PRZYGOTOWANIE  Ciasto: Mąkę siekamy(...)około 3-4 mm i przenosimy na wałku do wysmarowanych masłem foremek do tartaletek. Wylepiamy foremki ciastem - z tych proporcji wychodzi około15-16 babeczek standardowej wielkości. Nakłuwamy widelcem  i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut.  Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone, galaretkę w proszku i sok  z cytryny. Delikatnie mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tort orzechowy (bez mąki) 240

puder i mielone orzechy. Mieszamy. Pianę z białek ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy masą orzechową. Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 55-60 minut. KREM: 200g masła 1 jajko   1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki ciemnego kakao Masło ucieramy w malakserze/mikserze. W rondelku podgrzewamy mleko(...)wystudzeniu dodajemy do masła, miksujemy dodając kakao. POLEWA: 1,5 tabliczki czekolady 6 łyżek mleka Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem, mieszamy, uzyskując gładką polewę. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwie równe części. Przekładamy kremem.  Smarujemy przestudzoną polewą i ozdabiamy połówkami orzechów. Wstawiamy na godzinę do lodówki.  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Krówka 233

Przepyszne, słodkie i idealne na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Ciasto to składa się z 4 warstw, w tym z placków miodowych oraz kremu na bazie mascarpone i śmietany kremówki. Aby spody były miękkie należy je upiec 3 dni przed planowanym podaniem. Gwarantuję, że każdemu łasuchowi krówka osłodzi zbliżające się święta ☺ 3 dni 10 składniki: ciasto: 300 dag mąki 2 łyżki(...)pierwszą częścią ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Analogicznie postąpić z drugą częścią ciasta. Gotowe placki odkładami na 2-3 dni do zimnego miejsca (ale nie do lodówki), przykrywamy papierem do pieczenia i pozostawiamy aż spody zmiękną. krem: Po 2-3 dniach zabieramy się za robienie kremu. Specjalnie nie robimy go w dniu pieczenia placków

Ania i Marcin gotują
Tarta z rabarbarem i masą budyniową 141

miękki to odsączamy go i studzimy. Rabarbarową wodę, która zostanie z gotowania można zlać z patelni i rozcieńczyć wodą. Otrzymamy w ten sposób napój rabarbarowy. Wykonanie ciasta: Na wychłodzony spód do tarty wykładamy krem budyniowy, a na nim odsączony i zimny rabarbar. Ciasto chłodzimy w lodówce. Proporcje są podane na tartę o średnicy 28cm i 3 tartaletki

Mania Wypiekania
Miodownik królewski. 259

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszne ciasto, miodownik z biszkoptem, powidłami firmy  ORZECH oraz pysznym kremem czekoladowym. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto miodowe : 320 g mąki pszennej luksusowej typ 550 Młynów Stoisław   1  szklanka cukru   125 g masła   2 łyżki płynnego miodu   3 jajka 1 łyżeczka sody   2 łyżki kwaśnej śmietany

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe z cukinią 377

miska nie dotykała wody. Czekoladę mieszamy aż do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia. Mascarpone wymieszać z kakao i cukrem i dolewać po trochu przestudzoną czekoladę. Ciasto przekroić na pół i przełożyć połową kremu a wierzch posmarować resztą kremu. Na wierzchu posypać można startą czekoladę. Smacznego Post Ciasto czekoladowe z cukinią pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Leśny mech 388

mieszamy łyżką. Wylewamy do tortownicy i pieczemy w temp około 180 stopni 60-70 minut do „suchego patyczka”. Upieczone ciasto zostawiamy do wystudzenia. Następnie obcinamy wierzch ciasta i górę rozdrabniamy na talerzyku. Przygotowujemy krem miksując śmietanę wraz z cukrem pudrem. Nakładamy na ciasto, a wierzch posypujemy pokruszonym wcześniej ciastem. Ozdabiamy nasionami granatu i chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania