ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:652/1378)

Leon 165

margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag cukru 1 jajo Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na pół i upiec 2 placki w tem.160-180 C, przez 40 minut.   Krem budyniowy: 15 dag cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy lub cukier z naturalną wanilią dostępny(...)drugiej - żółtą galaretę. Przełożenie placka: Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwoną galaretką - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy. Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Miodownik / Grysikowiec 221

Gotujemy ok. 10 minut do zgęstnienia masy często mieszając. Studzimy. Masło ubijamy na jasną puszystą masę. Dodajemy partiami ostudzoną kaszkę i ucieramy na gładki krem. Jeden z blatów ciasta umieszczamy w formie. Smarujemy cienką warstwą konfitury śliwkowej, a na nią wykładamy 1/3 masy grysikowej. Przykrywamy kolejnym blatem ciasta i dwukrotnie powtarzamy te czynności.  Na górny blat

Słodka Strona
Ciasto dyniowe z zielonym pieprzem 134

zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego w proszku /lub(...)nożem po czym zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut lub zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie zblendować wszystkie składniki kremu na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim formę wysmarowaną olejem, wylać na to masę dyniową i piec około 45 minut w temp. 180 C. Smacznego

greenscarf
Tort truskawkowy 142

wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie smarować. Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto na trzy blaty. Krem 800 ml śmietany kremówki 36% cukier puder do smaku 2 łyżki żelatyny Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Poczekać aż napęcznieje, a następnie podgrzać w mikrofali

O kuchni z uczuciem
Obłędny bananowiec na biszkopcie 172

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny

e-PrzepisyKulinarne
Kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem 164

lubię dać się ponieść fantazji i stworzyć coś nowego, innego. Polecam Wam przepis na kokosowe ciasto z karmelizowanym rabarbarem. Kruchy kokosowy spód, aksamitny budyniowo-kokosowy krem i słodko-kwaśny rabarbar. PRZEPIS NA KOKOSOWE CIASTO Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki na ciasto z rabarbarem: Kokosowy spód: 100 g daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego 50 g płatków jaglanych 100 g mąki(...)kokosowej Krem budyniowo-kokosowy: 250 ml mleczka kokosowego ( z puszki ) 250 ml śmietanki 30% 100 g cukru 3 żółtka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki żelatyny Karmelizowany rabarbar: 3-4 łodygi rabarbaru 2 łyżki wody 1 łyżka miodu 5 łyżek cukru trzcinowego Wykonanie ciasta z karmelizowanym rabarbarem: 1. Daktyle zalać ciepłą wodą, odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie

kolorowotorcikowo
Mazurek czekoladowy z bakaliami i mazurek karmelowy 115

suszone daktyle, suszone morele, nadzienie karmelowe: 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 150 g czekolady karmelowej - karmellove, 60 g kremu karmelowego - kalmellove, posypka cukrowa kolorowa. Przygotowanie: Mąkę siekamy z margaryną i cukrem, dodajemy jajka, żółtko i zagniatamy na jednolite elastyczne ciasto. Dzielimy na dwie części, jedną z nich rozwałkowujemy cienko tak, aby pasowała do formy. Brzegi wyrównujemy i dociskamy za pomocą(...)przestudzone ciasto i układamy bakalie. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godz. Mazurek karmelowy: Masę przygotowujemy tak samo jak czekoladową z tym, że zamiast masła dodajemy krem karmelowego. Masę przelewamy na drugie ciasto, na wierzch dodajemy ciasteczka i ozdabiamy posypką cukrową. Odstawiamy do lodówki, żeby masa zastygła

Moniki Smakołyki
Tęczowy tort 341

szklanki mąki ziemniaczanej 1 ½ szklanki mąki krupczatki 1 ¾ szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu barwniki spożywcze w proszku: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski, fioletowy krem: zasmażka: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ szklanki gorącego mleka 1 paczka masła 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny dodatkowo: mocna herbata z cytryną powidła 300 g cukierków(...)powidłami a następnie cienką warstwą kremu. Na pierwszy blat położyć kolejne biszkopty: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i czerwony, każdy z nich nasączać herbatą i smarować cienką warstwą kremu. Wierzch i brzegi ciasta posmarować resztą masy. Dookoła tortu ułożyć wafelki. Jeśli je docinamy, układamy je odciętą końcówką od dołu. Tort związać wstążką. Tuż przed podaniem, wysypać wierzch tortu cukierkami

Mama Gotuje
Ciastka Bankietowe 157

Jeśli lubicie kawę to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Wam ten przepis. Te bankietówki to meganasączone słodkie, deserowe porcje ciasta przełożone dwoma rodzajami kremów( tradycyjny-karpatkowy oraz z chrupkami miodowymi i kakao) oraz dwa rodzaje biszkoptu( tradycyjny i orzechowo-miodowy). Zarówno orzechy jak i chrupki w miodzie dają wrażenie kruchości , tym czasem samo ciasteczko jest niesamowicie nasączone naparem kawowo- alkoholowym(...)przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni . Studzimy. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy bankietowej. Składniki na ciasto orzechowe: 250 g drobno krojonych orzechów włoskich 5 jaj szklanka cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno

Domowe ciasta
Kostka alpejska 121

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Kostka alpejska, to jedno z ulubionych ciast moich domowych łasuchów. Pyszny kawowy smak kremu wymieszanego z bezą, przełamany kwaskową porzeczką w dodatku z puszystą śmietaną, to ciasto idealne na każdą okazję jak i bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki(...)jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami wmiksować likier. Wszystkie składniki kremu powinny być w temperaturze pokojowej aby masa nam się nie zważyła. Połamane( nie za drobno) beziki wmieszać łyżką w masę z kajmakiem. Składanie ciasta: Wcześniej przygotowany biszkopt nasączyć ponczem. Posmarować warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wyłożyć masę kajmakową z bezikami, w miarę

W garach u Gosi
Kostka alpejska 1052

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Kostka alpejska, to jedno z ulubionych ciast moich domowych łasuchów. Pyszny kawowy smak kremu wymieszanego z bezą, przełamany kwaskową porzeczką w dodatku z puszystą śmietaną, to ciasto idealne na każdą okazję jak i bez okazji smakuje wyśmienicie. Składniki biszkoptu: 4 jajka 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki pszennej 3 łyżki(...)jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami wmiksować likier. Wszystkie składniki kremu powinny być w temperaturze pokojowej aby masa nam się nie zważyła. Połamane( nie za drobno) beziki wmieszać łyżką w masę z kajmakiem. Składanie ciasta: Wcześniej przygotowany biszkopt nasączyć ponczem. Posmarować warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wyłożyć masę kajmakową z bezikami, w miarę

W garach u Gosi
babeczki z kremem malinowym 173

tylko w ogródku pojawiły się maliny, wykorzystałam je do babeczek, które u nas ostatnio są bardzo "chodliwe". Tym razem nie jako dodatek do ciasta ale jako składnik kremu serowego. Prosty, podstawowy przepis na babeczki można modyfikować na wiele sposobów, na pewno pojawi się tu mnóstwo nowych wariantów babeczkowych, bo te zniknęły w mgnieniu oka.  *na 12 sztuk Składniki(...)masła 2 jajka na krem: 300 g gęstego serka owocowego (użyłam Almette)  szklanka malin łyżeczka cukru dodatkowo: szklanka posłodzonej herbaty malinowej (wystudzonej) Przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. W osobnej misce wymieszać jajka, kefir i masło. Zawartość obu misek połączyć rózgą krótko do połączenia składników. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada z jabłkami 99

Rolada z jabłkami, która nie wymaga żadnej dodatkowej masy, ani kremów. Jest szybka, tania i bardzo prosta do przygotowania. Ciasto jest puszyste i znacznie lżejsze od rolad z kremami. Pyszne! Cynamonowe kawałki jabłek świetnie uzupełniają teksturę delikatnego biszkoptu. Jeśli lubicie tradycyjny biszkopt z jabłkami to jestem pewna, że rolada jabłkowa także przypadnie Wam do gustu. Rolada z jabłkami: 6 jabłek

Poezja smaku
DYNIOWY 3 BIT 131

oraz żółtka. Wymieszać. Dodać cukier, bułkę tartą, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, kakao oraz olej i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Ciasto wylać do formy i piec 20 min  temp 180 st. Wystudzić.  Przygotowujemy krem z dyni: Połowę mleka podgrzać z cukrem do rozpuszczenia się cukru. W drugiej połowie mleka rozpuścić budyń, mąkę, żółtka oraz puree(...)warstwę wylewamy krem z dyni. Na krem z dyni układamy biszkopty a na nie smarujemy dżem truskawkowy. Dżem przykryć 2 warstwą herbatników. Na sam wierzch wylewamy krem śmietanowy i przykrywamy go pokruszonym ciastem biszkoptowym. Odłożyć ciasto do lodówki na kilka godzin. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
Mazurek kawowy 290

Mazurek kawowy to połączenie ciasta kruchego, konfitury wiśniowej oraz kremu kawowego, powstałego z połączenia masła, białej czekolady i naparu kawowego. Ze względu na krem, należy go przechowywać w lodówce, a przed podaniem lekko ocieplić. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Mazurek kawowy Składniki: CIASTO KRUCHE 150g mąki pszennej 80g masła 30g cukru pudru 1-2 łyżki zimnej wody(...)konfiturę lekko ostudzić, a następnie rozsmarować na kruchym cieście, schłodzić - zaparzyć mocną kawę, używając 60ml wody, ostudzić - w misce umieszczonej nad parą wodną umieścić masło, połamaną na mniejsze kawałki czekoladę oraz napar kawowy - składniki podgrzewać do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji - masę pozostawić do ostygnięcia, gdyż gorąca jest bardzo rzadka - gęstniejący krem (można przyspieszyć jego gęstnięcie, chłodząc go w lodówce) przełożyć

Smakołyki Bereniki