ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:453/762)

Muffinki z jabłkami, mocno odchudzone... 166

proszkiem do pieczenia. 4. W osobnej misce lub dzbanku roztrzep widelcem: jajko, olej, jogurt i cukier, a  na końcu dodaj pokrojone jabłko. 5. Wlej mokre składniki do suchych i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. 6. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki. Wstaw do piekarnika i piecz około 15-20min, aż patyczek wetknięty w środek patyczek będzie suchy

Lejdi of the house
Tarta z budyniem i jabłkami 375

Tarta z budyniem i jabłkami. Uwielbiam piec tarty, choć przyznam szczerze, że do mistrzowskich umiejętności mi daleko Najpiękniejsze tarty piecze moja koleżanka Agnieszka. Te jej kruche

Słodkie okruszki
Racuchy drożdżowe z jabłkami 145

przelać do mąki. Ponownie dokładnie wymieszać. Miskę przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30-40 minut.   Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w średnią kostkę. Dodać je do wyrośniętego ciasta i wymieszać. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nie placki z obu stron na złoto. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Simply Food
MUFFINY DYNIOWO-JABŁKOWE 131

pieczenia, sodę, cynamon oraz sól, mieszamy i odstawiamy w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, cukier, olej, puree z dyni oraz tarte jabłko do suchych składników dodajemy mokre i całość krótko mieszamy tylko do połączenia składników ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do ¾   ich wysokości, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175ºC około 20-25minut do suchego patyczka. Źródło

Słodkie zapomnienie
MUFFINKI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 119

sody 2 łyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy na 180 st. C ustawienie góra dół. Jajka, cukier, olej i jabłka mieszamy ze sobą, najlepiej użyć rózgi do jajek. Sypkie składniki przesiewamy, łączymy z ciastem i mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut do suchego patyczka. Smacznego :) MAŁA RADA

Pani na deser
Racuchy gryczane z jabłkami i truskawkami 129

przesiać do miski, dodać sodę oczyszczoną, wymieszać. Dodać zmiażdżonego banana, mleko i jajko i wymieszać składniki rózgą na jednolitą masę bez grudek. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Włożyć do ciasta i wymieszać. Wykładać po około łyżce ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez około 1,5 minuty na złoty kolor. Przewrócić

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Szybki jabłecznik z budyniem i maślaną kruszonką 104

Lekko kwaśne jabłka, waniliowy budyń i maślana kruszonka – idealna równowaga. Kocham cynamon, dlatego polecam spróbować również taką wersję. Posyp na jabłka sporą ilość cynamonu i odrobinę brązowego cukru. Miłośnicy cynamonu oszaleją, uwierzcie mi . To ciasto zawsze kojarzy mi się z latem, wakacjami i kiedy jeszcze chodziłam do szkoły – z wolnym, beztroskim czasem, na podwórku pełnym dzieciaków

Słodkie Gotowanie
Placki św. Franciszka 146

bardzo postne.  500 g maki około 250 ml mleka pół szklanki rodzynek lub drobno pokrojonego suszu z jabłek lub gruszek płaska łyżeczka soli łyżka zmielonych owoców jałowca           Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie placki grubości 1 cm (w oryginalnym przepisie 2cm). W miarę możliwości wepchnąć głębiej rodzynki, aby nie przypalały się

Praktyczna pl
Sernik bezglutenowy z kokosową bezą 134

dodatkiem jabłka pod kokosową bezą. Pyszny sernik z ricotty z jabłkiem to ciekawe połączenia. A do tego chrupiąca beza kokosowa. Mniam Składniki: 500 g ricotty 3 jajka + 2 białka 4 czubate łyżki cukru pudru + 2 łyżki 1/4 łyżeczki zmielonej laski wanilii 1 czubata łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1 duże jabłko 1/2 szkl wiórków kokosowych(...)jajka, cukier puder i mieszamy. Następnie dodajemy laskę wanilii, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, mieszamy. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w małą kosteczkę. Pokrojone jabłko dodajemy do masy sernikowej i mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godz i 30 minut w 180 stopniach. W między

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pełnoziarniste muffiny 115

szklanki ksylitolu/cukru; - 1 łyżeczka sody oczyszczonej; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli morskiej; - 1 łyżka malibu luk słodkiego likieru; - garść orzechów brazylijskich; - 1 jabłko; - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 1 łyżka oleju kokosowego do przygotowania polewy. Przygotowanie ciasta :   - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąkę pełnoziarnistą, oliwę, wodę, sodę oczyszczoną, cukier/ksylitol, sól, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką

MintTaste
Jabłka pod orzechową kruszonką 208

Jabłka są niewątpliwie jednym ze smaków jesieni <3 Uwielbiam je w każdej postaci. Do ciast najlepsze są antonówki lub szara reneta. W połączeniu z kruszonką, orzechami, cynamonem, lodami i bitą śmietaną stanowią idealną kompozycję :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
GRYCZANE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM 174

przełamana! 😏 Składniki na 1 porcję ciasto: -60 g mąki gryczanej -łyżeczka oleju -woda farsz: -50 g twarogu chudego -1 jabłko* Przygotowanie: 1. Mąkę i olej wstępnie przemieszać, dodajemy stopniowo zimnej przegotowanej wody do uzyskania lejącej konsystencji i smażymy naleśniki 2. Twaróg z jabłkiem zmiksować i wypełniamy nasze naleśniczki :) *jeśli liczycie kalorie możecie dać mniej jabłka lub zamienić

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 325

pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik

Kulinarne przygody Gatity
Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 98

moim domu są zawsze, bo nigdy nie wiadomo kiedy wpadnie ktoś na kawkę. W dodatku każdy z domowników uwielbia wszelkiego rodzaju ciasta, batony, czekolady. Więc słodkości nigdy za wiele! Z racji tego, że mam mnóstwo jabłek postanowiłam do kawki zrobić racuchy. Robi się je bardzo szybko a w dodatku są bardzo smaczne. Składniki: 1 jajko 2 łyżeczki proszku

My World by Dagmara Rek
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 165

Przepisy podzielone są na pory roku. Zaczynamy jesienią z kremem selerowym z gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania