ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:401/762)

NALEŚNIKI A'LA SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ 121

zwykłych naleśników powstał deser a'la ciasto, który można pomylić z szarlotką 😉 Deser należy do dość słodkich, a to ze względu na bezę, której nie da się odchudzić z cukru, bo po prostu nie wyszłaby. Dlatego zrezygnowałam z posłodzenia naleśników oraz nadzienia jabłkowego, a jedynie dałam go do kruszonki. Jeżeli Wasze jabłka są bardzo kwaśne to również możecie posłodzić(...)mlekiem i wodą mineralną. Następnie dodajemy mąkę ze szczyptą soli i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Nadzienie: Jabłka obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki z jabłkami 130

pieczenia oraz cukrem i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam. Obieram jabłka ze skórki (albo i nie), kroję je w niewielkie kawałki i dodaję do ciasta, mieszam delikatnie. Wylewam trochę oleju na patelnię i ją rozgrzewam, smażę placuszki z obu stron na wolnym ogniu

Gotuj Się Kto Może
Szarlotka cytrynowa z nutą cynamonu 172

zmiksować. Wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Zarobić gładkie ciasto. Tortownicę o wymiarach 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wylepić dno formy. Pozostałą część schłodzić na czas przygotowania nadzienia. Dodatkowo: 1 słoik jabłek prażonych 2 łyżeczki cynamonu 1 galaretka cytrynowa 1 opakowanie cukru waniliowego Jabłka umieścić w garnku i  podgrzać, dodać cukier, cynamon(...)galaretkę. Mieszać, cały czas podgrzewając, aż galaretka się rozpuści. Tak przygotowane nadzienie wyłożyć na wylepioną tortownicę. Wyjąć pozostałe ciasto z lodówki i rozwałkować na kształt tortownicy. Przykryć nadzienie i zlepić brzegi. Nakłuć dokładnie widelcem. Piec 60 minut w 180*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami... 189

solą, wlać olej i w trakcie mieszania hakiem wlewać gorącą mocno wodę około 3/4 litra, zależy ile mąka wody wchłonie, wyrabiać z kilka minut na jednolite gładkie zwarte ciasto, kulę zawinąć w worek foliowy na 15 minut, kule podzielić na 3 porcje, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować cienki placek i szklanką wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać(...)solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym smalcu ze skwarkami, jabłkiem, cebulą i czosnkiem lub z czym się lubi - pyszne, delikatne ciasto pierogowe z aromatycznym farszem............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mufinki z kardamonem 126

wypróbować, a pomysł na takie połączenie znalazłam  tutaj ..Mufinki były pyszne..ale jak dla mnie za słodkie...a może to dlatego, że zamiast musu z jabłka dałam dżem malinowy..Ta porcja ciasta wystarcza na 9 mufinek..więc jak ktoś chce zrobić więcej lub mniej to trza zmienić proporcje..ja oczywiście zrobiłam z większej porcji.. 120 g mąki(...)ogniu, aż do uzyskania jednolitej masy. Przelać do miski, dodać mus jabłkowy (zrobiony z 1 jabłka) i wymieszać, żeby wszystko ładnie się połączyło. Dodać drożdże i mieszać, aż się rozpuszczą. Na końcu dodać mąkę i pokrojone orzechy i dokładnie zmiksować [ mieszałam łyżką] .Napełnić ciastem foremki na muffinki i zostawić na godzinę [ u mnie tylko 20 minut] do wyrośnięcia. Piec

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z orzechami 126

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Otrzymaliśmy więc skrzynkę jabłek. I zgadnijcie, jaka była nasza pierwsza myśl… Szarlotka! Oto nasze spojrzenie

CRAVEmonkey
Brzoskwiniowe róże 261

Kiedyś natknęłam się w internecie na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłek. Stwierdziłam jednak, że skorzystam z leżących w domu brzoskwiń i to je właśnie przygotowałam w cieście francuskim. Składniki: Płat ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym z mlekiem żółtkiem i posypujemy cukrem z prawdziwą wanilią. Dzielimy wzdłuż szerszego boku na 10 części.  Brzoskwinie myjemy, dzielimy na ćwiartki a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki z orzechami laskowymi 150

złego” cholesterolu (LDL), dzięki czemu wpływa korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i krążenie więc nie da się ukryć, że ma znakomite właściwości zdrowotne. Składniki: Ciasto na babeczki: - 200g mąki pszennej tortowej - 100g musu z jabłek - 70g drobnego cukru trzcinowego - 50g mielonych orzechów laskowych - 40g oleju laskowego Oleje Świata - 100ml wody - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchenne Wariacje
Szarlotka sypana migdałami 121

Szarlotka sypana albo ciasto dla leniwych.:) Myślę, że ta druga nazwa doskonale pasuje, bo zbyt dużo pracy nie trzeba włożyć aby upiec to pyszne ciasto. Tak, tak moi drodzy nie dość, że nie trzeba się zbytnio napracować to jeszcze jest niezłym ciachem:))) Jedyna poważna praca to obranie i starcie jabłek a reszta to sama przyjemność. Mieszamy wszystkie sypkie składniki(...)pieczenia( tylko dno) Jabłka mieszamy ze szczyptą cynamonu, sokiem z cytryny i cukrem. Masę z sypkich produktów dzielimy na 3 części. Jedną z części wysypujemy na dno równomiernie rozprowadzamy, wykładamy połowę jabłek. Posypujemy drugą warstwą sypkich produktów, wykładamy jabłka i ostatnia warstwa sypka. Zimne masło ścieramy na tarce z dużymi oczkami na wierzch ciasta. Dodatkowo posypujemy migdałami

gotuj ze mną
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #19 Najlepsze ucierane z malinami i kruszonką 305

ciacho z malinami, ponieważ mam je jeszcze pod ręką, ale wy możecie skorzystać z jakichkolwiek innych owoców. Mogą to być jabłka czy gruszki, pojawiające się już truskawki czy nawet wiśnie z kompotu (ale odsączone). Samo ciasto wychodzi idealne i nie ma na nim nawet śladu zakalca, jest puszyste i jednocześnie nie jest suche. Serdecznie polecam!!! Ciasto ucierane z malinami

Relaxtime
Krucha szarlotka 160

żółtek 200 g margaryny/masła cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki śmietany Jabłka: 2 kg jabłek 1 cukier waniliowy 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka cynamonu Sposób wykonania: 1. Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części, Jedną wyłożyć na blaszkę.   2. J abłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach

Kuchnia domowa Ani
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 187

posmaku cytrynowo- orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica(...)szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 15 dag surowych pistacji-nie solonych! 120 ml oleju 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki  agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone

Wanilia i Kardamon
Mini-Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) 313

domieszką aromatycznego cynamonu oraz delikatnym, rozpływającym się w ustach ciastem. Szarlotki w postaci słodziutkich tartaletek to oryginalnie, ciekawe podanie klasycznego jabłecznika będącego powiewem dzieciństwa, babcinych wypieków i zbliżającej się jesiennej aury.  Proste, a jednocześnie przepyszne babeczki których nie sposób sobie odmówić...  Mini - Szarlotki (Babeczki z Jabłkami) - Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła (schłodzonego) 1/3 szklanki(...)przykryciem często mieszając (ok. 2 godziny).  Pod koniec duszenia dodajemy cynamon i cukier (jego ilość zależy od słodkości jabłek, im kwaśniejsze tym więcej trzeba go dodać). Smażymy całość jeszcze kilkanaście minut już bez przykrycia. Odstawiamy do wystudzenia. Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało

Słodka Strona
Ciasto Shrek 391

pszennej  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 2 łyżki oleju  - kilka kropel aromatu cytrynowego do ciast  Masa I:  - Duża butelka Pysia lub Kubusia zielonego (kiwi jabłko banan)  - 3 budynie śmietankowe (lub 2 duże)  Masa II:  - 400 mln śmietanki deserowej 30%  - 1 galaretka agrestowa lub kiwi(...)gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Następnie wylać na masę. Przed wylaniem galaretki, można na górę ułożyć połówki zielonych winogron bez pestek. Ciasto wstawić do lodówki, aby wszystko zastygło. Przepis na dużą prostokątną formę. Składamy: biszkopt, masa I, Delicje, masa II, winogrona, galaretka

Kuchcik gotuje
Skubaniec 87

króluje w naszej rodzinie od dawna. Zmienia się tylko jego wnętrze: czerwone porzeczki z agrestem i truskawkami, wiśnie z morelami, jabłka z malinami lub jeszcze inna kombinacja. W każdej wersji jest to niezawodny sposób na połączenie kruchego ciasta i sezonowych owoców prosto z ogródka pod bezową pierzynką

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania