Jeden z lepszych serników jaki jadłam. Smakiem zaczarował wszystkich. Sernik jest puszysty. Polecam dla kawoszy i nie
VioletoweKucharzeniegodzinie w domu unosił się obezwładniający zapach domowego ciasta, które na pewno podbije też Wasze serca. Jest bardzo proste w wykonaniu - składniki tylko miesza się w misce, długo pozostaje świeże (wiem to, dzięki sprytnie zakamuflowanemu kawałkowi, który ukradkiem schowałam przed resztą domowników), wilgotne, aromatyczne - idealne! Postanowiliśmy, że dołączy do naszych wielkanocnych wypieków, a że do Wielkanocy jeszcze daleko ;), dziś Synek
KUCHARNIANie ma w naszym domu żadnych świąt bez sernika, makowca i pasztetu i mojej Mamy I nie ważne, czy to Wielkanoc, czy Boże Narodzenie
Moje Kuchenne Rewelacjektórzy lubią szpinak, a także dla tych, którzy chcą go polubić. Roladę przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Idealna na imprezę czy lekką kolację, a także jako przystawka na Wielkanocny stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Składniki 200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego – ( 450 g szpinaku mrożonego) 2 czubate łyżki mąki 4 jajka (oddzielnie białka(...)blat (papierem do góry) i delikatnie go zdejmujemy, roladę zostawiamy do wystudzenia. Serek przekładamy do miski, dodajemy chrzan, posiekany koperek lub natkę pietruszki, mieszamy i wykładamy na wcześniej upieczone ciasto. Na wierzch wykładamy plastry łososia. Zaczynamy zwijać roladę (dłuższym bokiem), powoli i dość ciasno. Owijamy ją ponownie papierem lub folią spożywczą i wstawiamy do lodówki (30 min wystarczy). Gotową roladę
To co lubię - gotuję i polecamskładniki na naleśniki (2 szt): 2 jajka 1 łyżka sera żółtego, startego na drobnych oczkach 1 łyżka mąki (płaska) 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej tłuszcz
Domowy Smak JedzeniaPasztet ten - zapewne wart zachodu ze względu na jego niepowtarzalny smak, wspaniały do chleba, z ćwikłą lub chrzanem śmiało można nazwać go królem wielkanocnego stołu lub
kgwjanczewoZajączki w piekarniku rosły jak szalone, bo przecież na drożdżach były robione. Uszy im w różne strony odstają, a oczka, nos z rodzynek mają. Migdałowe zęby
Moniki SmakołykiWielkanoc co raz bliżej moja propozycja to ciasteczka kruche idealnie pasujące na słodkie prezenty . Składniki: 350 g mąki pszennej 200 g cukru pudru 180 g schłodzonego
Wypieki Ulipotraktowałam go jak nieudane wytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba, z masłem i wędliną lub kwaśną śmietaną. Odgrzany w plastrach na maśle idealnie pasuje do kwaśnego mleka. W Tarnogrodzie, gdzie poprzednio mieszkałam, żadne świąteczne okazje typu chrzciny, komunie, wesela, święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia nie mogły się
To co kochamrolady nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Nie dość, że smakuje cudownie, to jeszcze wygląda jak milion dolarów ;) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki: Ciasto szpinakowe: 40 g. świeżego szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej
Delicious Placewytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba, z masłem i wędliną lub kwaśną śmietaną. Odgrzany w plastrach na maśle idealnie pasuje do kwaśnego mleka. W Tarnogrodzie, gdzie poprzednio mieszkałam, żadne świąteczne okazje typu chrzciny, komunie, wesela, święta Wielkanocne
To co kochamwykwintna tarta, idealna na rodzinne uroczystości. Przed świętami wielkanocnymi przedstawiałam Wam pomysł na elegancki mazurek w podobnej tonacji smakowej. Przepis znajdziecie TUTAJ . Deser zachwyca smakiem, a jednocześnie zaskakuje prostotą wykonania. Jest to jedna z tych tart, która znajduje się w moim popisowym repertuarze :) Oryginalna receptura oczywiście autorstwa Pani Doroty z mojewpieki.com :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru pudru
Chocolate Muffin Blogazurek wielkanocny można bardzo szybko przygotować i nie trzeba do tego jakichś specjalnych umiejętności cukierniczych. Poza tym, jest wiele sposobów na uproszczenie przygotowań więc warto zadbać żeby pojawił się na świątecznym stole :). Mazurek w skrócie to spód, nadzienie i dekoracja. Spód może być z ciasta kruchego, drożdżowego itp.. Jeśli nie macie piekarnika możecie go przygotować mieląc
SzczyptaSmaQKonkurs "Wielkanocne wypieki" zakończony. Napłynęło wiele ciekawych zgłoszeń na mniej lub bardziej świąteczne słodkości, za które bardzo Wam dziękuję. Często oglądając zdjęcia i czytając przepisy żałuję, że nie da się spróbować choć kawałeczka.... A może kiedyś zrobię konkurs, na który trzeba będzie przysłać kawałek ciasta żebym mogła ocenić organoleptycznie ? To by dopiero była zabawa ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPrzepis na jajka faszerowane buraczkami z dodatkiem chrzanu. Jeśli lubicie faszerowane jajka to te powinny Wam przypaść do gustu. Mają piękny kolor więc przy okazji mogą
To co lubię - gotuję i polecam