ciasta wielkanocne - 3578 przepisów (strona:167/239)

Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 159

można też je upiec z przepisu   babkę majonezową   lub   pomarańczową babkę . N ajważniejsze, żeby mieć odpowiednią formę, ja piekłam w silikonowej. Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 12 babeczek  Składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 550 20 dag rozpuszczonego masła starta skórka(...)Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Małymi porcjami dosypujemy mąki i proszek do pieczenia cały czas delikatnie mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do silikonowej foremki na mini babeczki i pieczemy około 30 minut. Po 15 minutach babeczki wyjmujemy

Kulinarne przygody Gatity
Kozia Pascha 65

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Kozia Pascha 74

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Kozia Pascha 108

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Wafle kakaowe 130

Smaki dzieciństwa… Wafle kakaowe robione z mleka w proszku pojawiały się w moim życiu od najmłodszych lat. Bardzo często były robione na święta Bożego Narodzenia

Blog kulinarny S9.PL
Wafle kakaowe 146

Smaki dzieciństwa… Wafle kakaowe robione z mleka w proszku pojawiały się w moim życiu od najmłodszych lat. Bardzo często były robione na święta Bożego Narodzenia

Blog kulinarny S9.PL
Mazurek wielkanocny z białą czekoladą 128

Wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnych ! 500 gram mąki orkiszowe kostka masła 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru kilka sztuk orzeszków piniowych biała czekolada 1/2 łyżeczki szafranu 100 ml śmietanki kremówki  Masło posiekaj z mąką, cukrem pudrem i proszkiem dopieczenia. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Rozwałkuj spód na mazurek. Boki możesz udekorować wycinając foremką

AZgotuj!
Żurek nie tylko na Wielkanoc 127

6-8 30 min Łatwe Przystępne Przepis na tradycyjny żurek, który od lat gości na Wielkanocnym stole. Żurek jest jednym z najstarszych polskich dań i od

PysiaGotuje.pl
Tarta kakaowa z białą czekoladą i jajeczkami 152

masą z białej czekolady w wersji wielkanocnej przygotowałam, bo słodkie jajeczka do niej dodałam.  Po przestygnięciu kroi się znakomicie i smakuje wyśmienicie.  Jest słodka, kremowa, delikatna i mocno czekoladowa. Jeśli wzorki z gorzkiej czekolady wg własnej inwencji przygotujecie, to z pewnością jej smakiem i wyglądem rodzinę na święta oczarujecie. Przygotowanie: Składniki: ciasto na formę

Moniki Smakołyki
Kozia Pascha 150

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Mazurek marcepanowy 149

ostatnio była na szkoleniu z Mazurków Wielkanocnych i przepis na ten mazurek przyniosła ze szkolenia z panią Bożeną Sikoń. Składniki wystarczają na jeden mazurek o wymiarach 16 * 16 cm. Pracy jest przy nim troszeczkę, ale jest tego wart, bo jest wspaniały. Składniki : Spód kruchy: 350 g mąki krupczatki (jest najlepsza do ciasta kruchego) lub pszennej

Lili w kuchni
Mazurek migdałowy 162

Święta Wielkanocne to nie tylko baby ale i oczywiście wymyślne i słodkie mazurki. Cóż może być lepszego niż migdały połączone z karmelem. Moja mazurkowa propozycja na tegoroczne święta to mazurek z migdałów. Jestem pewna, że każdy miłośnik migdałów, nie będzie się mógł od niego oderwać. Składniki: Ciasto: 4 białka 300 g całych migdałów 200 g cukru olejek migdałowy Wierzch

Mama Gotuje
Słodkie środy - Wielkanocne maślane baranki 124

zabrać się za ich pieczenie ...  Wielkanocne maślane baranki SKŁADNIKI: 400 g mąki wrocławskiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru pudru 150 g masła 2 jajka PRZYGOTOWANIE: Na stolnice przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i mieszamy. Następnie wbijamy jajka i dodajemy pokrojone twarde masło.  Zagniatamy ciasto (można dodać łyżkę kefiru, jeżeli ciasto

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babka drożdżowa 173

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepsza babka drożdżowa! Miękka, bardzo puszysta i delikatna. Polana lukrem cytrynowym. W środku z rodzynkami i skórką pomarańczową

Marta Gotuje