To już czas na świąteczne wypiekanie i ozdabianie pierniczków. W tym roku moje serce skradły pomarańczowo-piernikowe ludziki. Chociaż mniejsza o kształt, użyjcie takiego jaki lubicie
Fitsweet.meSporo czasu spędziłam wykrawając świąteczne pierniczki, bo chciałam wypróbować różne opcje. Każdy z tych przepisów jest nieco inny, ale myślę, że warto spróbować :) Mimo, że niestandardowe
FitKot"Ostatnimi czasy, zaczęłam robić trochę więcej ciastek, chyba dlatego, że łatwiej wrzucić je do torby i zabrać ze sobą w podróż. Został ostatni miesiąc przed moją
Słodkie PrzyjemnościTo już czas na świąteczne wypiekanie i ozdabianie pierniczków. W tym roku moje serce skradły pomarańczowo-piernikowe ludziki. Chociaż mniejsza o kształt, użyjcie takiego jaki lubicie
Fitsweet.meNowy Rok przyniósł nam zmiany. Przywitaliśmy Zosię. Nareszcie. Czekaliśmy na nią długich 9 miesięcy. Przepełnieni miłością i strachem zastanawialiśmy się czy podołamy, czy pamiętamy wszystko
OliveandThymeW tym roku postanowiłam przełamać lęk przed pieczeniem pierniczków. Przełamałam. Mało tego, jak zaczęłam je piec, nie mogłam przestać :) Pierniczki "Prawie jak Alpejskie" - strzał w
Blondynka GotujeMuffinki , których głównym składnikiem nadającym smaku i charakteru jest serek ricotta . To dzięki niemu po upieczeniu przypominają w smaku mini serniczki, są lekko wilgotne, kremowe. Olejek
Kolorowy PrzepisownikTych ciastek właściwie nie planowałam piec przed świętami, ale do swojego przepisu na składane ciacha z powidłami wykorzystałam zmielone orzechy laskowe i efekt trochę przeszedł moje
FitkotUwielbiam smak tych pierniczków. Pieczę je bardzo wcześnie i zazwyczaj zdążę zjeść z rodziną przez samymi Świętami :-) Ale to nic nie szkodzi, bo nie wymagają one
Passions hobbies lifeRolada z indyka faszerowana cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta Składniki: ok 700g – 1 kg filetu z indyka 10dkg wędzonego boczku – w
Blog z ApetytemJakie pierogi kojarzą Wam się z Wigilią? Mi z kapustą i grzybami, koniecznie odsmażane Ale mojemu mężowi już niekoniecznie. U niego na północy, często jadało się
Mieszam w GarnkuŚwięta co raz bliżej, dlatego dzisiaj słodki król bożonarodzeniowego stołu – pyszny sernik piernikowy. Delikatny, kremowy, aromatyczny klasyk wzbogacony przyprawami korzennymi i domowymi pierniczkami. Kwintesencja świątecznych
Fitsweet.meMania pieczenia ciasteczek ma się dobrze, powiedziałabym nawet, że ewoluuje. Dzisiaj co prawda nic - po pobudce o czwartej trzydzieści, cichym buncie auta, które postanowiło nie ruszać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeW dużym, ciemnym lesie mieszkały sobie migdałowe misie ... Dlaczego migdałowe? Bo były to misie, które najbardziej na świecie kochały migdały ... Nie tylko z tego powodu
Garniec MagaliePrzeświątecznych katastrof ciąg dalszy. Dziś rano, po nocnych rozkminach postanowiłam zamówić świąteczne prezenty przez Internet. Oczywiście zanim wybrałam odpowiednie rzeczy minęło sporo czasu, przez co nie
365 dni dookoła kuchni