zawierają masę witamin no i są nasze rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja
Cynamonowe szczęściePiernik, który zawsze się udaje, natomiast jego tajemnicą jest posmak śliwkowy. Dzięki suszonym śliwkom i powidłom śliwkowym, którymi przekładamy piernik.Takie ciasto długo poleży i można powiedzieć ,że z czasem nabiera wytrawnego smaku. SKŁADNIKI Na dwie średnie keksówki 250 g mąki pszennej 200 g suszonych śliwek 150 g cukru 120 g miodu 120 g masła 50 ml mleka
W kuchennym oknie EwyProste w wykonaniu i szybkie ciasto z owocami, które zawsze się udaje i równie dobrze smakuje. Delikatne i lekkie jogurtowe ciasto, dzięki dodatkowi oleju i soczystych brzoskwiń jest odpowiednio "mokre". Na pewno posmakuje także dzieciom :) Składniki: 4 jajka 250 ml oleju 250 g cukru 350 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml jogurtu naturalnego 16 g cukru
MyCookBook.pldzisiaj podstawowy przepis na tradycyjnego mazurka, który zawsze się udaje :D Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru pudru 2/3 kostki margaryny 2 zółtka 2-3 łyżki śmietany 18% (gdy ciasto nie będzie się kleiło) szczypta soli Dodatkowo: 200 g kajmaku polewa czekoladowa bakalie (płatki migdałowe, orzechy, morele, itp.) Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić
Malinowo w kuchniBabka, która zawsze się udaje. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać masę krówkową, przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników. Formę
O kuchni z uczuciemKolejne szybkie ciasto, które chyba wszystkim zawsze się udaje. Szybkość wykonania, dużo owoców, jeszcze więcej kruszonki i popołudniowa kawka staje się dużo przyjemniejsza :-) Polecam to ciasto nie tylko tylko ze względu na szybkość wykonania ale także za super smak. Jak większość ciast na maślance lub jogurcie z dodatkiem oliwy jest ono bardzo wilgotne, nam takie ciasta bardzo odpowiadają
Smaczne ZdrowePyszne i puszyste ciasto na pizze, które zawsze się udaję. Idealne z każdymi dodatkami. Dzięki drugiemu wyrastaniu jest mięciutkie. Składniki: - na zaczyn 3 łyżki letniej wody 20 g świeżych drożdży Szczypta cukru - pozostałe na ciasto 500 g mąki pszennej ( użyłam 650) 275 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy zaczyn drożdżowy łyżeczka cukru 2 łyżeczki drobnej soli Przygotowanie: Zrobić
Wołowina od rekinaDziś przepis z idealnymi proporcjami na ciasto z mikrofali które zawsze się udaje. Wiem że dla niektórych mikrofala to zło, ale myślę że dla osób które mieszkają same lub nie mają piekarnika to będzie świetny szybki deser. Jest to przepis podstawowy ale polecam do ciasta dodać łyżkę dżemu i posypać go cukrem pudrem ;) Dodam że w przepisie
Pychotkaaaobiad niedzielny jako pierwsze danie dzisiaj były pyszne pierogi :) W przepisie podaję sposób na ciasto do pierogów, które się zawsze udaje. Jako nadzienie smaczna biała kiełbasa i biały miękki ser. Jako okrasa do pierogów stosuje mój sprawdzony i super szybki sposób nie wymagający gotowania, za to uwielbiany przez całą rodzinę . SKŁADNIKINa ciasto500 g mąki1 jajko220 ml gorącej(...)cebuli200 g wędzonej mozzarelli lub innego białego sera2 łyżki tartego sera typu Parmezan lub Grana Padanogałka muszkatołowasól Na okrasę 3 serki w plasterkach o smaku śmietankowymSPOSÓB PRZYGOTOWANIANajpierw ciasto : zagotować 220 ml wody i odstawić na 10 minut. Po upływie tego czasu wyspać mąkę na stolicę dodać 1 jajko, łyżkę oliwy z oliwek, płaską łyżeczkę soli, gorącą wodę
zielonacukinkaNieskomplikowane ucierane ciasto, które zawsze wychodzi i udaje się nawet wybitnie słabym kucharzom. Słodkie i kwaśne jednocześnie, z delikatnym aromatem skórki pomarańczowej. Można je przygotować z każdymi owocami lub po prostu ze skórką otartą z cytrusów. Aby nie wyszedł zakalec, warto stosować się do pewnych reguł. Kluczem jest odpowiednia temperatura składników oraz dokładne ich ucieranie. Przede wszystkim masło, którego używamy(...)powinno być średnio miękkie, ani nie za twarde ani nie rozpływające się. Należy je długo i cierpliwie ucierać, szczególnie po dodaniu jajek. Pamiętajcie też, aby odpowiednio dostosować czas pieczenia do wielkości formy ( powinna być wypełniona do 2/3 objętości). Gotowość ciasta sprawdzajcie, wbijając w nie drewniany patyczek do szaszłyków - po wyjęciu, powinien być suchy. Nie można piec zbyt długo
cool and mintylubić pysznego, kruchutkiego, DOMOWEGO mazurka z nadzieniem, które za każdym razem może być inne?:))) Toż to czysta rozkosz!:D Dziś podam Wam przepis na najlepsze kruche ciasto do mazurka, które zawsze się udaje i smakuje wspaniale! A z odpowiednim dodatkiem, np. kajmakiem, zachwyci największego przeciwnika mazurków:) I muszę tu jeszcze koniecznie dodać, że dekoracja mazurka, którą widzicie na zdjęciach(...)puszka kajmaku (masy krówkowej) bakalie: np. migdały, żurawina, kandyzowany ananas, itp., rozpuszczona gorzka czekolada WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki muszą się dobrze połączyć, ciasto będzie jednolite i elastyczne, nie powinno kleić się do rąk. Uformuj kulę, przełóż
Słodko-Słony Świat IlonyBardzo, bardzo aromatyczne i bardzo proste ciasto cynamonowe. Szybkie ciasto z czekoladą, które zawsze się udaje. A moja córka określiła je mianem "niebiańskie" :) Innej rekomendacji nie trzeba ... SKŁADNIKI (na keksówkę 26x12 cm) 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 łyżeczki cynamonu 2 jajka 2 łyżki płynnego miodu 150 ml oleju(...)sodę przesiewamy. Dodajemy resztę składników (oprócz czekolady i cukru pudru) i miksujemy na gładką masę. Wrzucamy dość grubo posiekaną czekoladę i mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-55 minut - do suchego patyczka. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Bardzo łatwe i smaczne ciasto na zimno, które zawsze się udaje i ładnie wygląda. Torcik jest delikatny, lekki i fajnie komponuje się smakowo. Dla urozmaicenia można dodać świeże owoce. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Masa serkowa: 330g serka homogenizowanego truskawkowego 200g słodkiej śmietany (22-36%) 3 łyżki cukru(...)masy.) Połowę masy rozsmarować na biszkoptach i wstawić do lodówki, aby lekko stężała. (Resztę masy trzymać w temperaturze pokojowej). Po tym czasie na masę przelać połowę galaretki (lekko ściętej). Ciasto ponownie wstawić do lodówki, aby galaretka zastygła. Następnie na galaretce rozsmarować resztę masy i po stężeniu polać pozostałą galaretkę. Ciasto schłodzić w lodówce. (U mnie było gotowe już po kilku
Di gotujezimno. Naleśniki zawinięte w ruloniki wypełnione domowymi powidłami ze smacznych śliwek. Oczywiście można je wypełnić słodkim dżemem o każdym innym smaku. Zaczynamy od ciasta na naleśniki, które zawsze się udają. Składniki : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody (najlepiej ciepłej lub gazowanej) 4 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju szczypta soli olej do smażenia Wszystkie składniki
prawdziwe jedzeniegarnku rzymskim karczek pieczony z polędwicą Ciasta: ciasto czekoladowe na białkach ciasto marchewkowe Moniki moje tiramisu szybka szarlotka z posypką z migdałami babka czekoladowo- migdałowa babka która się zawsze udaje mocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki i smaczny sernik
Proste Potrawy