ciasto ze śliwkami Ten wypiek udaje się zawsze i jest szczególnie godny polecenia osobom zapracowanym, które na sporządzenie ciasta mają dosłownie tylko chwilę. ciasto z tortownicy, czyli co nam będzie do pieczenia potrzebne 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3/4 kostki masła 4 jajka 600 g śliwek 3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo tortownica
Kuchnia Babci BasiSkrzętnie zapisany w notatniku i, jak się okazało, tak samo skrzętnie… schowany. Na niedzielę doczekał się przypomnienia. Ogólnie babki zawsze cieszą się popularnością, a takie jak ta, która zawsze się udaje – wybitnie na to zasługują. Składniki: - 6 jaj (rozmiar L) - 250g miękkiego masła - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków* - 2 szklanki skrobi kukurydzianej (można zastąpić mąką ziemniaczaną(...)polewą z czekolady też będzie wspaniała (ale oczywiście wtedy robimy bez lukru różanego). Jej zaletą jest to, że przygotowuje się ją bardzo szybko i zawsze się udaje. Jest to jedno z niewielu ciast, przy których trzeba się bardzo postarać, aby je… zepsuć. Na niedzielę, do kawy, herbaty, kubka mleka… i nie tylko. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Babka
mojewypiekiinietylkodłuższej nieobecności spowodowanej urlopem, wracam z przepisem na deser, który zawsze się udaje i zawsze wybornie smakuje. Dodatkowo, podany np. z lodami, jest ucztą dla podniebienia:) Apple crumble to ciasto, o które nie trzeba się martwić, czy wyrośnie i którym może się popisać nawet największy antytalent cukierniczy. SKŁADNIKI (na formę 24cm) 3-4 jabłka 1 opakowanie cukru waniliowego cynamon
ZofianaJedno z najbardziej klasycznych ciast, którego korzenie sięgają czasów PRL-u, nadal cieszące się niesłabnącą popularnością. Przepis jest w mojej rodzinie od wielu lat. Moja mama dostała go od znajomej z pracy pod koniec lat 80-tych. Ciasto jest pyszne, proste, zawsze się udaje i ma bardzo smaczną polewę, której resztki w dzieciństwie uwielbiałam wyjadać z garnuszka :) Ja wzbogaciłam murzynka
MyCookBook.plbitą śmietaną, czy po prostu bez dodatków. Czekolada sprawia, że deser jest bardziej kuszący i obłędnie pachnie! Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje! 500g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego (czubata) Kruszonka: 50g masła 50g cukru 75g mąki pszennej Dodatkowo: 30-50g czekolady (użyła białej, mlecznej
Di gotujeoprzeć. Rewelacyjnie smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków. Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje! (3-4 porcje) 3 jabłka (o wadze około 500g bez obierania) Kruszonka: 70g mąki pszennej 50g masła/margaryny 45g cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo
Di gotujeczasu, bo nigdy im nie wychodzą itd... Myślę, że przede wszystkim trzeba chcieć, nie szukać wymówek, a szukać korzyści, szukać łatwych i prostych przepisów, które zawsze wychodzą. To ciasto jest właśnie takie, zawsze się udaje jest banalnie proste, przygotowanie zajmuje 10 minut. To co pieczemy dziś? Zapraszam! SKŁADNIKI: - 0,5 szklanki płatków owsianych - 0,5 szklanki płatków jęczmiennych błyskawicznych
SMYKWKUCHNIChciałabym się z Wami podzielić przepisem na biszkopt kakaowy, który zawsze się udaje. Jest on podstawą do wielu ciast. Przygotowanie nie jest zbyt trudne.składniki:6 jajek1,5 szkl. cukru1 szklanki mąki1/3 szkl. mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki kakaoBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ucieramy ponownie na sztywną masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Do masy wsypujemy
SMYKWKUCHNIktóry zawsze się udaje. Możemy dodac różne dodatki - rodzynki albo sezonowe owoce.składniki:4 szklanki mąki125 g margaryny1 szklanka cukru1 szklanka mleka50 g drożdży5 jajekaromat rumowy600 g owoce dowolnych owoców mogą być maliny, truskawki, borówki, jeżyny, śliwki, wiśnieSkładniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Drożdże rozkruszyć i zasypać cukrem odstawić. Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Gdy drożdże się(...)dokładnie wymieszać. Potem dodać mleko, aromat rumowy i rozpuszczoną margarynę, odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce. Następnie wymieszać i dodawać porcjami mąke wszystko dokładnie mieszać drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 25x28 natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Na wierzchu ułożyć owoce i delikatnie je wcisnąć w ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Potem wstawić
Monia miesza i gotujeniedzielnej kawusi jak i na świąteczny stół. Uwielbiam to ciasto więc co najmniej raz w roku musi się pojawić,zawsze się udaje,zawsze szybko znika...mało tego...to pierwsze ciasto,które upiekłam będąc nastolatką więc mam do niego sentyment. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamusi i w takiej wersji go podaję. Składniki(...)nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą. Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto do zrobienia "na prędce". Jedno z tych ciast, których przygotowanie nie wymaga wiele czasu i które zawsze się udają. 2 szklanki mąki1,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia5 dużych jajek2 łyżki wody2 łyżki octu1 opakowanie cukru wanilinowegoowoceWszystkie składniki oprócz owoców włożyć do jednego naczynia i dokładnie wymieszać łyżką. Wylać do wyłożonej papierem blaszki lub dużej tortownicy
Praktyczna plpieczeniu! Chyba zdążyliście już zauważyć, że lubię takie szybkie ciasta, najlepiej ucierane, z dodatkiem mokrych owoców takich jak jabłka czy gruszki. Ciasta, które robi się szybko i nie trzeba się martwić czy na pewno wyjdą, bo zawsze się udają! Tym razem też takie proponuje wilgotne ciasto, z ziarenkami prawdziwej wanilii i hiszpańskiej czekolady. Do tego nasze polskie gruszki, słodziutkie
SMYKWKUCHNIbywa, dość długo wypróbowywałam rożne przepisy. Białka osobno , później żółtka i odwrotnie- żółtka ubić później dodać białka. Czasami się udało, ale nie zawsze. Przepis, który prezentuję dzisiaj jest dość prosty i zawsze się udaje. SKŁADNIKI6 jajek1,5 szklanki maki pszennej0,75 szklani mąki ziemniaczanej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukru3 łyżki oleju3 łyżki wodyWYKONANIEJajka ubić z cukrem(...)Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia. Po trochę mąkę wsypywać do masy- mieszać. Dodawać również partiami olej i wodę. Mieszać tak, by wszystkie składniki się połączyły.Wlać do formy ( jeśli mniejsza, ciasto będzie wysokie) Ja piekłam w formie 30 cm. na 20 cm. dość duża.Piec w temperaturze 180 ok 40 min.SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie EwyZaletą tego tortu jest jego ciasto. Nie biszkopt a ucierane, którego nie trzeba nasączać i zawsze się udaje. Jest pyszne, maślane w smaku. Tort przygotowywałam na roczek Lili, więc jak na dziecięcy tort przystało musiał być słodki z wierzchu i w środku. Czekoladę mleczną możesz zastąpić gorzką i dodać kapkę alkoholu- będzie idealne również dla gości 18 + Składniki
Wielki apetytnajważniejsze przepis który zawsze się udaje, sernik jest puszysty i nigdy nie opada. Do tego pyszny, przyjemnie słodki, z bakaliami na wierzchu.Składniki:1 kg Twarożku sernikowego Hanusia Mlekovita 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka Dobrej Gospodyni Mlekovita1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy.Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy upieczone ciasto, smarujemy masą kajmakową. Orzechy włoskie tłuczemy na drobniejsze kawałki, mieszamy z żurawiną i rodzynkami. Wykładamy na wierzch ciasta. Zapraszam na stronę Mlekovity: http://www.mlekovita.com.pl/php/Zapraszam również
Z Majeczką w kuchni