ciasta i placki - 8245 przepisów (strona:160/550)

Ciemny placek z jabłkami 149

Ciemny placek z jabłkami t o ciast o kaka owe z p okr oj onymi w k ostkę jabłkami. Wyk onanie jest bardz o pr oste i c o najważniejsze zawsze wych odzi. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Sojowe placuszki z... frytkownicy! 205

natłuszczenia foremek Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu. Frytkownicę nagrzać do 200 stopni (ustawić minutnik na 5 minut). Ciasto umieścić w foremkach na placki położonych na blaszce  i piec około 15 minut we frytkownicy beztłuszczowej (ja używam modelu Purifry Multi Health od Russell Hobbs ) Po tym czasie wyjąć i podawać póki

Poranek na słodko
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 185

stopniach ok 45-50 min - do suchego patyczka. Krem: Mascarpone ubijamy z cukrem. Dodajemy po łyżce serek kremowy i masło. Dodajemy kawę i starte orzechy. Ostudzony placek przekrawamy i smarujemy kremem. Wierzch ciasta posypujemy startymi orzechami i kostką czekolady. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-marchewkowe-kremem-kawowym-bazie-mascarpone/ BosowKuchni     Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
pierogi z ziemniakami,twarogiem, pieprzem, majerankiem... 192

oleju podsmażyć, wystudzoną wlać do ziemniaków, wsypać pieprz grubomielony, kucharka, majeranek i wszystko dobrze wymieszać ciasto podzielic na trzy części, na stolnicy podsypanej mąką każdą część ciasta rozwałkować na dość cienki placek, szklanką wycinać kółka, na każde kółko nakładać farsz i zlepiać pierogi, wkładać do gotującej się wody z olejem, solą i po wypłynięciu na wierzch gotować na średnim

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 167

kosteczkę, wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej (2 łyżki). Zeszkliłam i dodałam do kaszy razem z rozkruszonym   serem. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wymieszałam.   Z ciasta odkrawałam kawałki, rozwałkowałam na placki i wykrawałam z niego krążki. Na każdy krążek kładłam łyżeczkę farszu. Zlepiłam brzegi pierogów i odstawiłam na ściereczkę.   W rondlu zagotowałam wodę z solą (1 łyżeczka

Kuchnia u Krysi
Placuszki z białą czekoladą bez cukru :) 125

cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż z każdego placka z dwóch stron.  Podawaj z ulubionymi dodatkami

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 231

Doskonałe, kwaskowo-słodkie, proste ciasto z rabarbarem.... Lubicie? Na pewno lubicie. A dzięki temu przepisowi polubicie jeszcze bardziej - nie tylko jeść, ale i piec. Ciasto robimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierogi z żółtym serem+ film 168

dodajemy żółtko, stopniowo wlewamy gorącą wodę i wszystko mieszamy łyżką żeby się nie poparzyć. Zawartość miski przekładamy na stolnicę posypaną mąką i dłońmi wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na dość cienki placek a następnie szklanką wycinamy z niego krążki. Na każdym krążku układamy porcję nadzienia około łyżeczki i formujemy pierogi zlepiając ich brzegi. Pierogi gotujemy w garnku z osolonym

Smakowite Dania
Przepis podstawowy na naleśniki 246

wodę gazowaną i jajka, miksujemy. Ja często używam zwykłej ręcznej trzepaczki. Ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu, np. oleju. Poruszamy patelnią, aby rozlać ciasto (cienki, w miarę okrągły placek). Smażymy z obu stron. Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z domowym dżemem. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie

Słodkie okruszki
Pierogi z żółtym serem+ film 244

dodajemy żółtko, stopniowo wlewamy gorącą wodę i wszystko mieszamy łyżką żeby się nie poparzyć. Zawartość miski przekładamy na stolnicę posypaną mąką i dłońmi wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na dość cienki placek a następnie szklanką wycinamy z niego krążki. Na każdym krążku układamy porcję nadzienia około łyżeczki i formujemy pierogi zlepiając ich brzegi. Pierogi gotujemy w garnku z osolonym

Smakowite Dania
Bułeczki cynamonowe + film 218

potrzeby podsypujemy odrobiną mąki ( ciasto możemy również wyrobić ręcznie). Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek w kształcie prostokąta, wierzch smarujemy miękkim masłem, posypujemy równomiernie cukrem oraz cynamonem a  następnie rolujemy wzdłuż dłuższego boku, rulon kroimy na kawałki o grubości około

Smakowite Dania
Pyszna szarlotka klasyczna 260

szczyptą soli i 0,5 szk. cukru. Podpieczony spód ciasta posypujemy bułką tartą. Na górę wykładamy jabłka i wykładamy na górę pianę. Ścieramy drugą część ciasta i posypujemy nią górę placka. Pieczemy jeszcze ok 30-40 min. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/pyszna-szarlotka-klasyczna/ BosowKuchni   Artykuł Pyszna szarlotka klasyczna pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Serowe oponki 140

przecisnąć przez praskę, można zrobić to dwa razy. Mąkę przesiać na blat lub stolnicę, dodać ser, żółtka, cukry, ocet, śmietanę i sodę. Zagnieść na gładkie ciasto. Po kawałku rozwałkowywać na placki grubości około 1 cm i wykrawać kółka np. szklanką, a następnie środek wykrawać np. kieliszkiem lub nakrętką od butelki. Wykrojone środki można zagnieść na nowo lub smażyć

talerz przyjemności
Faworki 166

łyżki śmietany - cukier puder do posypania - olej do smażenia Przygotowanie: Mąkę wsypać na stolnicę, zrobić wgłębienie. Dodać pozostałe składniki dokładnie ugniatać przez około 20 minut. Ciasto bardzo cienko rozwałkować na placki jednakowej grubości. Pokroić je na pasy radełkiem lub nożem, zrobić w środku każdego paska nacięcie i przewinąć. Uformować faworki i przykryć ściereczką, aby nie wyschły. Smażyć w szerokim

Kulinarne życie
,,Ciasto z melonem’’ 426

sztywno z cukrem pudrem. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt kakaowy i wyrównujemy. Złożenie ciasta: Na orzechowe upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę melonową, przekładamy plackiem białym i wstawiamy do lodówki aby stężało. Masę dyniową wykładamy na placek biały i przekrywamy plackiem kakaowy, smarujemy kremem śmietanowym. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Placek orzechowy -tężejąca wkładka melonowa- placek biały

Podróż w kulinaria

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję