zaparzyć gorącą wodą, dodać curry i zagnieść ciasto. Mięso podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulą, przestudzić, przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natka pietruszki. Z ciasta ryżowego kształtować placki, nakładać farsz, zlepiać kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Tradycyjna Kuchniamieszamy i czekamy chwilę, aż otręby spęcznieją w tym czasie rozgrzewamy teflonową patelnie, którą lekko przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek smażymy placki (na jeden placek 1 łyżka ciasta) pod przykrywką, na małym ogniu SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprzyprawiamy wg. smaku do szpinaku dodajemy pozostałe składniki i miksujemy prze około minutę odstawiamy ciasto na 2-3 minut żeby otręby spęczniały smażymy placki/około 1 łyżka ciasta na jeden placek/ (dość długo na jednej stronie zanim zaczniemy przewracać) na rozgrzanej teflonowej patelni na małym ogniu (przed każdym plackiem przecieramy patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym olejem) idealnie smakują z gęstym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsztywno resztę składników (całe jajko, żółtko, mąkę migdałową, owsianą, sodę, jogurt) miksujemy tak przygotowane ciasto dodajemy do białka i miksujemy na najniższych obrotach placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym) na małym ogniu gotowe pancakes przekładamy czekoladowym kremem bananowym SMACZNEGO ! ! ! ;) PS. poproszę o komentarze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćśmietankę na później np. do sosów;)) do serka dodajemy jajka, len, otręby, mieszamy i ostawiamy na około 3-5 minut, żeby masa spęczniała placuszki smażymy (około łyżka ciasta na jeden placek) na teflonowej patelni (lekko przetartej olejem rzepakowym/przed każdym plackiem) na małym ogniu gotowe placki konsumujemy z karmelowym dipem <3 SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćminuty dodajemy twarożek,mąkę miksujemy na jednolitą masę na sam koniec dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkokosa cynamon 100g dojrzałego banan Sposób przygotowania: Banana rozduszamy widelcem na miazgę mieszamy ze sobą wszystkie smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej oliwą, na jeden placek około łyżka ciasta SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćgotowy lukier biały pisak do dekoracji ciastek wstążka Z podanych składników zagniatamy dość szybko ciasto. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. po czym, rozwałkowujemy ciasto na cienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi. Ja używam do tego zwykłej rurki
Farmażonypodane z sosem pomidorowym . Mojemu przyszłemu mężowi, jako zdeklarowanemu fanowi ziemniaków, bardzo przypadły do gustu. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Placki ziemniaczane z nadzieniem z kaczki (4 porcje, 16 placków) Składniki na ciasto: 1 kg ugotowanych do miękkości ziemniaków 2 jajka 120-140 g mąki sól Składniki na farsz: 500 g upieczonej/ugotowanej kaczki lub mięsa
karmelowyserki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami. Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji. Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę. Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenmasła Wykonanie: Żółtka, cukier waniliowy i cukier puder ucieram na puch. Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam i siekam nożem. Dodaje roztrzepane żółtka z cukrem i wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję na cienki placek i wykrawam za pomocą kieliszka niewielkie kółka. Foremki smaruję tłuszczem, wykładam ciastem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp.180'C na 10-12 minut, do zrumienienia
Ciasteczkowy Potwórrozgnieść widelcem. Dodać płatki owsiane, kakao i dodatki (u mnie jagody i posiekana biała czekolada). Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Następnie, łyżką nakładać porcje ciasta. Formować okrągłe placki. Piekarnik nagrzać do 150C (z termoobiegiem). Piec ok 30 minut. Studzić na kratce. Smacznego
CookYourselfpokrojone twarde masło. Zagniatamy ciasto (można dodać łyżkę kefiru, jeżeli ciasto wyjdzie za twarde). Ciasto owijamy w folię i chłodzimy min pół godziny w lodówce. Następnie ciasto wałkujemy na placek o grubości około 3 mm. Foremką w kształcie baranka wycinamy ciasteczka. Ciasteczka przekładamy na blachę do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 15 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiporcje 1 kostka masła szklanka gęstej śmietany 3 szklanki mąki słoiczek konfitury jagodowej cukier puder przepis Mąkę dokładnie siekamy z margaryną ,dolewamy po trochu śmietanę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy cienkie placki, kroimy na małe kwadraciki , nakładamy konfiturę i zawijamy rurki . Układamy spojeniem do dołu na posmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy na złoty kolor i obficie posypujemy cukrem pudrem
Smakowite Dania