ciasta drozdzowe - 8631 przepisów (strona:112/576)

Placuszki z serka waniliowego z czekoladą 211

Placuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kruszonka do ciasta 320

Idealna kruszonka do ciasta składa się z grudek o różnej fakturze. Mój przepis na prostą kruszonkę jest bardzo uniwersalny. Jest to kruszonka do ciast drożdżowych, do szarlotek, ciast ucieranych i kruchych.  Czytaj dalej, a dowiesz się jakiego cukru najlepiej użyć do zrobienia kruszonki. Dowiesz się także co jeszcze można dodać do ciasta na kruszonkę, by wzbogacić jej smak oraz

AniaGotuje.pl
Serowy drożdżowiec z rabarbarem i nutą imbiru 165

Serowe, drożdżowe ciasto z orzeźwiającym, kwaskowym rabarbarem połączonym ze słodko-ostrym świeżym imbirem, otulone chrupiącą kruszonką to świetny pomysł na łatwe w przygotowaniu, szybkie sezonowe ciasto. Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 110g masła extra 42g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 2 jajka 1/2 szklanki mleka  szczypta soli Masa serowa: 250g sera białego 2 żółtka 2 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 151

Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe   * Ciasta bez pieczenia   * Ciasta i ciastka biszkoptowe   * Ciasta i ciastka czekoladowe   * Ciasta i ciastka drożdżowe   * Ciasta francuskie i półfrancuskie   * Ciasta i ciastka gotowane   * Ciasta kruche i półkruche   * Ciasta i ciastka z makiem   * Ciasta z owocami   * Ciasta i ciastka ptysiowe

Zrób to smacznie
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 265

Możesz np. zrobić z nim pyszne kruche paszteciki ! 11. Zamrażamy ciasta świąteczne na Sylwestra Mało osób wie, że większość ciast idealnie nadaje się do mrożenia. A w szczególności serniki,ciasta drożdżowe, babki, torty, ciasta z kremami. Nie polecam mrozić bezy i ciast z galaretką. W Święta zawsze mamy nadmiar ciast, więc zamiast zmarnować i wyrzucić najlepiej zamrozić (w odpowiednim momencie

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 1033

wykorzystałam sprzęt kuchenny, który otrzymałam od marki Ambition . We wpisie znajdziecie moją opinię na jego temat, a na końcu niespodziankę idealnie wpasowującą się w klimat przedświątecznych przygotowań! Zrezygnujcie z ciasta drożdżowego na rzecz ciasta filo, a zobaczycie jak szybko można przygotować paszteciki do barszczu. Zrobienie farszu to też kilka chwil - czerwona soczewica szybko się gotuje, a wykorzystanie mrożonego szpinaku oszczędza

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffiny z czekoladowo-orzechowym wnętrzem 200

mąkę. Powstanie mieszanka konsystencją zbliżona do kruchego ciasta. Mi najlepiej mieszanie szło widelcem. Następnie posypać czekoladową kruszonką i wgnieść ją niezbyt dokładnie w środek (tak jak wgniatamy rodzynki w ciasto drożdżowe). Powstanie marmurek. Ciasto nie jest zwarte, kruszy się, ale to nic nie szkodzi. Wgłębienia formy muffinkowej wyłożyć papilotkami i napełnić je masą. Żółtko wymieszać z wodą i pędzelkiem posmarować

Posadzone i zjedzone
Figi - co z nimi zrobić 185

Figi - kilka pomysłów na wykorzystanie fig :) babeczki śmietankowe z figami ciasto drożdżowe z figami ciasto z figami i serem figi - jak zapiekać figi w cieście francuskim figi w cieście francuskim, na słodko Figi zapiekane z czekolada i szynką dojrzewającą Figi zapiekane z gorgonzolą figi zapiekane z karmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami

królestwo garów
Brioche z rabarbarem i truskawkami 226

BRIOCHE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI posypane słodką kruszonką. Pyszne, a... Artykuł Brioche z rabarbarem i truskawkami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Panettone 152

skórką cytrynową, pomarańczową, wiśniami. Całość polewamy łyżką masła, odstawiamy. W dużej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce ubijamy trzepaczką wszystkie składniki mokre. Do suchych wlewamy mokre, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Do zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców

Gotowanie i blogowanie
Topielec z truskawkami i borówkami pod kruszonką 162

Topielec to bardzo smaczne i szybkie no i oczywiście proste do zrobienia ciasto drożdżowe. Do tego ciasta możecie użyć dowolne owoce. Ja dałam truskawki i borówki. A dlaczego nazywa się topielec ? A pewnie dlatego, że ciasto wkłada się do zimnej wody i czeka aż wypłynie. To znak, że jest gotowe do włożenia do blaszki. Zapraszam do zapoznania się z przepisem

Ewa w kuchni
Pleśniak z jabłkami i powidłami / Polish Moldy Cake 239

Uczciwie przyznam, że nie przepadam za ciastami z dużą ilością maślanych mas, a w moim domu największą popularnością cieszą się ciasta drożdżowe, lub właśnie ciasta kruche w różnej konfiguracji. Dziś proponuję ciasto, które jest chyba naszym ulubionym. Klasyczny pleśniak na kruchym cieście, z powidłami, wzbogacony cynamonowymi jabłkami i pianką z białek – zawsze wszystkim smakuje. Znalazłam ten przepis dawno, dawno

karmelowy
Panettone - włoskie dobro narodowe 157

skórką cytrynową, pomarańczową, wiśniami. Całość polewamy łyżką masła, odstawiamy. W dużej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce ubijamy trzepaczką wszystkie składniki mokre. Do suchych wlewamy mokre, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Do zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców

Gotowanie i blogowanie
Ciasto drożdżowe - uniwersalny, sprawdzony przepis 118

Prosty przepis na pyszne ciasto drożdżowe :) Wykorzystuje go w słodkich i słonych wypiekach (pizza) Składniki: 25 dag mąki 8 dag cukru 1 jajko 2 łyżki masła 2 dag drożdży ½ szklanki mleka Drożdże rozrobić w odrobinie mleka z łyżeczką cukru i mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką z ciepłym mlekiem i rozczynem drożdżowym. Wyrobić

Tradycyjna Kuchnia
Liebster Blog Award 132

pieczenia. Mnie nie miał nikt tego nauczyć, bo kiedy mogłam uczyć się od mamy, to nie byłam zainteresowana gotowaniem i pieczeniem. Wszystkiego nauczyłam się sama, poprzez wykonanie parudziesięciu ciast drożdżowych, ucieranych czy ciasta na pierogi 9. Co lubisz robić w wolnym czasie? Interesuję się fotografią, więc ROBIĘ, obrabiam i publikuję zdjęcia. 10. Jaki jest Twój ulubiony cytat? Śpieszmy się kochać

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania