Truskawki w syropie

Truskawki w syropie

Truskawki w syropie

   Truskawek ciąg dalszy.Tym razem truskawki w syropie.Do wykorzystania np. do ciasta drożdżowego bez zagniatania, ciasta z owocamilub innych ciast i deserów.Składniki:-2 kg truskawek-0,75 l wody-2 szklanki cukru-2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego   Tryskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy i odsączamy.Wodę zagotowujemy z cukrem, dosypujemy kwasek cytrynowy.Do wrzątku wrzucamy truskawki.   Gotujemy 3 minuty.   Truskawki przekładamy do słoików i zalewamy syropem.Zakręc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, słoik, ciasto, syrop, cytryna, przetwory, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, deser, desery, ciasto z bezami, ciasto z truskawkami, deser z owocami, ciasto cytrynowe, deser owocowy, ciasto owocowe

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.