ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:264/1040)

Placuszki z malinami i czekoladą. 143

podwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie z kwaśnym to dobre połączenie. Dodam, że placuszki wychodzą bardzo puszyste i możemy je przygotować dosłownie w pół godziny. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej

Izabelawkuchni
Ciasto Meluzyna 832

minuty. Odstawiam do całkowitego przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Masę wykładam na wierzch przygotowanego ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto posypuję płatkami czekoladowymi i wstawiam na godzinę do lodówki. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
francuskie wiatraczki – ekspresowe 162

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów lub wg własnego uznania. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy nacinamy po przekątnej nie nacinając środka. Na każdym środku nakładamy po małej łyżeczce powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego. Składamy co drugi

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Królewiec mojej mamy 118

Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio

MojaQchnia.pl
Ciasto czekoladowe, bez jajek, ale za to z coca-colą... 180

Powiem szczerze, że nawet nie wiem, jak smakowało - zniknęło do ostatniego okruszka, razem z dwiema towarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli).  Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się luksusowa polewa z czekolady.  Wyszło

Lejdi of the house
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 181

ciasta. Wrażenia nie do opisania. W składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę

Różne smaki w kuchni
Babeczki koszyczki 167

babeczki koszyczki będą piękną ozdobą świątecznego stołu. Interesujące zwłaszcza dla dzieci ze względu na wygląd oraz dekoracje z żelków i czekoladowych jajeczek. Babeczki na bazie klasycznego ciasta ucieranego z dodatkiem drobinek czekoladowych, lekkie i puszyste, z przepisu Doroty z Moich Wypieków. Polecam!       Babeczki koszyczki   Składniki na 8 sztuk:    Na babeczki: 110 g masła

Smak mojej kuchni
Stefanka 179

Przepis na Stefankę znalazłam na blogu Domowe Wypieki. Przepis bardzo mnie zaciekawił, ponieważ bardzo lubię   takie połączenia. Kruche ciasto, powidła,   beza, no i krem czekoladowy… czego można chcieć więcej :) Ciasto trochę zmodyfikowałam, przede wszystkim zredukowałam ilość cukru. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciacho jest pyszne i bardzo efektowne.   Przypomina mi mazurka. Można zrezygnować z piany z białek

Mania Gotowania
Sernik z gruszkami 407

cząstkami gruszek. Ciasta kruchego wyszła mi dość spora porcja, dlatego pozostałą część ciasta wyłożyłam na wierzch. Można również wybrać inny wariant i już nie posypywać góry ciastem a np. polać polewą czekoladową (wtedy należałoby zmniejszyć porcję na ciasto kruche o połowę). W smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy

coolinarnastrefa.blogspot.com
francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami 158

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ulubiony krem czekoladowy truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone) dodatkowo: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Biszkoptowe z kremem dyniowym 182

cukier, a następnie żółtka. Wlać całą wystudzoną mieszankę i dokładnie zmiksować na wolnych obrotach miksera. Dodać mąkę wymieszaną z przyprawą do piernika, proszkiem i sodą. Wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto przelać do formy o wymiarach 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na 2 blaty. Krem dyniowy(...)wymieszać i odstawić do wystudzenia. Wykonanie: Pierwszy blat ciasta nasączyć połową kawy. Posmarować powidłami. Wyłożyć krem dyniowy. Na krem położyć drugi blat ciasta, nasączyć resztą kawy. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową, wyrównać. Posypać orzeszkami i oprószyć cynamonem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Torcik serowy z czereśniami 211

przywodzi o pokuszenie użycia ich w różnych ciastach, tak powstał ten przepyszny w smaku serowy torcik z nutą kokosu, prawdziwa kwintesencja lata! Ciasto: Tortownica o śr 22 cm 3 jajka ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka budyniu czekoladowego 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju 3 łyżki cukru pudru Poncz: 100 ml wody 50 ml likieru(...)świeżej melisy do dekoracji Wykonanie: Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy mikserem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodając cukier puder , olej i żółtka, do ciasta dodajemy mąkę przesianą z budyniem czekoladowym oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie rózgą mieszamy ciasto do połączenia. Wylewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno i pieczemy Okło 25-30 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Sernik wielkanocny z polewą czekoladową 187

Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Chciałbym Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt,pełnych nadziei oraz miłości,pogodnego nastroju,oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,wśród rodziny i przyjaciółi

kulinarnyJa
Ciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia. 178

niego podeszłam, a okazało się, że rodzinka była zachwycona. Okazuje się, że nie trzeba godzinami stać "przy garach", wystarczy 10 minut i pyszne ciacho gotowe! Polecam!!! Składniki na ciasto kajmakowo-czekoladowe bez pieczenia  na blachę o wymiarach 24x28 cm 1,5 dużej paczki herbatników (ja użyłam maślanych, pełnoziarnistych) 1 puszka masy kajmakowej (masa krówkowa) 1 opakowanie kremu czekoladowego(...)całą masę kajmakową (2 łyżki zostawiamy). Na masę wykładamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy masę czekoladową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, połowę masy przekładamy na herbatniki i równomiernie ją rozprowadzamy. Układamy kolejną warstwę herbatników i resztę kremu. Wierzch oprószamy kakao (ja dałam niesłodzone, by zrównoważyć słodycz ciasta). Do reszty masy kajmakowej dodajemy 2-3 łyżki wrzątku, dokładnie mieszamy i polewamy nią

Rozpustne gotowanie
Ciasto Krówka 155

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe  Białka oddzielić(...)dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz

Camilla w kuchni
Babka "Coco Jambo" 189

pieczenia 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mleka kokosowego polewa czekoladowa Masło ucieramy na miękki puch. Dosypujemy cukier z cukrem waniliowym i ucieramy aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i dolewamy mleko kokosowe. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej(...)mąkę formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy godzinę czasu ( u mnie trwało to troszkę dłużej - najlepiej piec do tzw. suchego patyczka). Upieczone i wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi

My simple kitchen