ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:259/1040)

Sernik "czekoladowa dama" 174

Goplana 2 łyżki sera mascarpone Dekoracja: 30 g startej klasycznej gorzkiej lub mlecznej czekolady Goplana-jak kto woli :) 50 g startej białej czekolady Goplana 8-10 sztuk czekoladowych pralin Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę krupczatkę wymieszać z kakao i startą gorzką klasyczną czekoladą Goplana , dodać pokrojone zimne masło, wsypać cukier,wlać wodę i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno tortownicy

Wanilia i Kardamon
Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka 643

akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera się ją z miękkim masłem. Dzięki temu masa jest puszysta i lekka. Najczęściej na wierzchu ciasta znajduje się polewa czekoladowa, ale zachęcam, by zamiast niej zrobić o 1/4 więcej masy z kaszy manny i rozsmarować ją na wierzchu, a potem posypać siekanymi orzechami. Dzięki temu smak ciasta pozostanie delikatny(...)wierzchu, odkładamy najpierw 1/5 masy). Na masie kładziemy trzeci placek, na nim drugą połowę masy, a na niej ostatni placek. Wierzch polewamy polewą czekoladową lub rozsmarowujemy na nim odłożoną część masy. Posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Przełożone ciasto odstawiamy w chłodne miejsce na noc by zmiękło. Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka Tradycyjnie już zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Babeczki z kremem czekoladowym 110

pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 156

dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków tortu. Wierzch tortu ozdobić startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto mleczna kanapka 230

przepis :-) Składniki na ciasto kakaowe: ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju Składniki na mleczną masę: ½ szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku (niebieskiego pełnego) 2/3 szklanki cukru 350 g miękkiego masła lub margaryny 16 g cukru waniliowego Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej(...)przerywając miksowania.  Gdy składniki połączą się dodać cukier waniliowy i mleko w proszku. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na jedną część ciasta i równomiernie rozsmarować. Całość przykryć drugą połową. Przygotować polewę czekoladową: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niej rozpuszczone również masło i wszystko wymieszać. Gorącą jeszcze polewą polać wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki na minimum

Na słodko lub wytrawnie
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 113

bakalie. Na blogu znajdziecie także inne wielkanocne słodkie inspiracje: Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym(...)spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto "3 Bit" 159

500ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 2 x budyń waniliowy puszka masy kajmakowej gotowe wiórki czekoladowe (lub starta gorzka czekolada - dla mniej słodzących)   Przygotowanie: Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Foremkę do pieczenia ciasta (u mnie duża prostokątna) smarujemy margaryną. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec miksowania dodać cukier(...)puder. Układamy kolejno: herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, budyń, herbatniki i bita śmietana. Ja budyń nakładam jeszcze ciepły, lepiej się rozprowadza. Kajmak również o temp. pokojowej. Wierzch ciasta posypać wiórkami czekoladowymi lub czekoladą startą na tarce o dużych oczkach. Gotowy deser przykryć folią aluminiową i chłodzić w lodówce. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, aby herbatniki fajnie zmiękły

Alutka-Gotuje
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 116

Masa budyniowa czekoladowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić(...)części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją herbacianą i wyłożyć cały słoik dżemu wiśniowego. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym

Ciastka - domowe słodkości
Sernik czekoladowy. 129

jest wilgotny, kremowy, słowem taki, jak lubię. Dużym plusem jest też brak pęknięć na wierzchu ciasta, przez co ładnie się prezentuje. Masę serową podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam rozpuszczoną czekoladę deserową, a do drugiej mus z owoców leśnych. Dominującym smakiem jest tu czekoladowy, a lekko kwaśna nuta owocowa dobrze go uzupełnia. Namawiam do eksperymentowania i tworzenia swoich ulubionych(...)prze sito. Mus wymieszać z pozostałą masą serową. Na spód z ciastek Oreo wyłożyć czekoladową warstwę, na nią delikatnie łyżka po łyżce owocową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na kratkę. Poniżej wstawić blaszkę wypełnioną wodą. Piec w taki sposób około godziny. Wierzch ciasta powinien być ścięty. Można również tortownicę wstawić bezpośrednio na blachę z wodą. Trzeba wówczas dokładnie

zadanie-gotowanie
Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 115

łyżek bitej śmietany. Ciasto najlepsze na drugi nawet trzeci dzień. Inspiracją do wykonania tego torciku był przepis na ciasto marchewkowe z tej strony klik . Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym Potrzebujemy na ciasto ·         280g mąki pszennej, ·         2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Leśny Zakątek
Makowiec na biszkopcie 474

lekko uchylonych drzwiczkach), a gdy wystygnie, wyjmujemy je odwracając na drugą stronę (biszkopt powinien być na dole). Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą (np. czekoladową, kakaową, kajmakową). Ciasto można udekorować wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką. Post Makowiec na biszkopcie pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tropikalne ciastko czekoladowe z ananasem 203

Dziś na śniadanie połączenie czekolady i tropikalnego ananasa :) Propozycja dla osób, którym znudziły się korzenne aromaty lub po prostu ich nie lubią. Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :) Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao   Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny

Chocolate Muffin Blog
Tort na różowe przyjęcie 149

lekko przestygnie dodajemy do niej odłożoną wcześniej kremówkę. Po wymieszaniu nakładamy masę czekoladową na dolny krążek biszkoptu. Rozprowadzamy równo zachowując około 1 cm marginesu od krawędzi ciasta. Następnie na warstwę czekoladową nakładamy warstwę różową. Wygładzamy i przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Do osobnej miseczki odkładamy różową masę na środkową warstwę, dodajemy do niej rozgniecione maliny. W razie potrzeby dosładzamy. Masę malinową

Przysmaki Karolki
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 151

babka piaskowa z lukrem Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym

Kulinarne przygody Gatity
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 325

porem i pestkami Chleb młynarza Chleb oliwkowy Na słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania