ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:263/1040)

4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 211

biszkoptu ponieważ chciałam żeby ciasto było bardzo wilgotne. Zdecydowałam się na ciasto buraczane i był to strzał w dziesiątkę. Intensywne, kakaowe świetnie komponowało się z czekoladowo-kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc(...)intensywny jak planowałam ale coś tam chyba widać ;) Częstujcie się! ciasto: 2 duże upieczone buraki 1,5 szklanki mąki owsianej bg 0,25 szklanki mąki kokosowej 1 łyżka surowego kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki […] Artykuł 4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 152

Hiper proste ciasto. Kokosowo-czekoladowo-marchewkowe. Znalezione u  Konsti  i z wdzięcznościa wykorzystane. Bo nie ma chyba nic prostszego, niż wypiek wymagajacy tylko zamieszania wszyskich składników i wylania masy do foremki... Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki:   (keksówka 20/8cm) 200 g mąki

Lejdi of the house
karpatka królewska 213

mojej rodzinie karpatka to ulubione ciasto. Zawsze robię dużą porcję, bo znika ona błyskawicznie. Aby trochę zmienić tradycyjną wersję dodałam krem kakaowy i trochę polewy czekoladowej. Wyszło tak jak lubimy- chrupiące ciasto z dużą ilością kremu.  *porcja na dużą blaszkę z piekarnika: Składniki: na ciasto: 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 190 g masła 1 i 1/2 szklanki(...)reszcie mleka rozmieszać żółtka, mąkę, cukier i budyń (do drugiego dodać kakao). Wlać na gotujące mleko, ugotować gęsty budyń i wystudzić. Najpierw utrzeć krem czekoladowy: miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Wyłożyć na jeden blat ciasta. tak samo przygotować jasny krem i delikatnie rozsmarować na ciemnym kremie. Przykryć drugim ciastem. Posypać cukrem pudrem. Czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybki piernik bananowy 194

łyżki masła rozpuszczam w kąpieli wodnej), dekoracyjne groszki czekoladowe marki Delecta Białka jaj ubijam na sztywno, dodaję stopniowo cukier nada ubijając oraz żółtka. Banany rozgniatam na papkę, dodaję do ubitych jajek (nie mieszam), dodaję rozpuszczone masło, przesianą mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia oraz kakao. Teraz całość dokładnie, lecz krótko, mieszam. Ciasto przekładam do wyłożonej(...)papierem do pieczenia keksówki i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez 60 minut, następnie wyciągam z formy i studzę na kratce. Po przestudzeniu polewam ciasto przygotowaną polewą czekoladową i dekoruję czekoladową posypką marki Delecta. Smacznych i udanych Świąt życzy Wam Klaudia

Mango Papaja
Kakaowe ciastka z kremem czekoladowym 243

pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem i dodać jogurt naturalny. Połączyć z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto. Następnie na rękę wziąć trochę ciasta, rozpłaszczyć, na środek nakładać odrobinę kremu czekoladowego. Formułować kule, spłaszczyć. Zresztą ciasta postępować analogicznie.  Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Placuszki z malinami i czekoladą. 166

podwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie z kwaśnym to dobre połączenie. Dodam, że placuszki wychodzą bardzo puszyste i możemy je przygotować dosłownie w pół godziny. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej

Izabelawkuchni
Ciasto Meluzyna 856

minuty. Odstawiam do całkowitego przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Masę wykładam na wierzch przygotowanego ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto posypuję płatkami czekoladowymi i wstawiam na godzinę do lodówki. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
francuskie wiatraczki – ekspresowe 182

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 12 łyżeczek gęstego powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego 1 białko wykonanie: Ciasto rozwijamy i kroimy na 12 jednakowych kwadratów lub wg własnego uznania. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy nacinamy po przekątnej nie nacinając środka. Na każdym środku nakładamy po małej łyżeczce powidła lub marmolady lub kremu czekoladowego. Składamy co drugi

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Królewiec mojej mamy 149

Studzimy budyń. W misce miksujemy masło, dodajemy po 1 łyżce budyniu nadal miksujemy.   Przekładamy ciasto następująco: ciemne ciasto, 1/2 budyniowej masy, biszkopt, 1/2 budyniowej masy, ciasto białe. Można polać polewą czekoladową -szczególnie polecam polewę deserową Helio

MojaQchnia.pl
Ciasto czekoladowe, bez jajek, ale za to z coca-colą... 198

Powiem szczerze, że nawet nie wiem, jak smakowało - zniknęło do ostatniego okruszka, razem z dwiema towarzyszacymi wielkimi tacami ciast: waniliowym z kremem mascarpone i czekoladowym z kremem czekoladowym (i kropelka aromatu do ciasta o smaku, a jakże, coli).  Żeby nie dodawać sobie niepotrzebnego bałaganu to przyjęciowe posypałam tylko cukrem pudrem. Domowemu dostała się luksusowa polewa z czekolady.  Wyszło

Lejdi of the house
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 197

ciasta. Wrażenia nie do opisania. W składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę

Różne smaki w kuchni
Babeczki koszyczki 181

babeczki koszyczki będą piękną ozdobą świątecznego stołu. Interesujące zwłaszcza dla dzieci ze względu na wygląd oraz dekoracje z żelków i czekoladowych jajeczek. Babeczki na bazie klasycznego ciasta ucieranego z dodatkiem drobinek czekoladowych, lekkie i puszyste, z przepisu Doroty z Moich Wypieków. Polecam!       Babeczki koszyczki   Składniki na 8 sztuk:    Na babeczki: 110 g masła

Smak mojej kuchni
Stefanka 197

Przepis na Stefankę znalazłam na blogu Domowe Wypieki. Przepis bardzo mnie zaciekawił, ponieważ bardzo lubię   takie połączenia. Kruche ciasto, powidła,   beza, no i krem czekoladowy… czego można chcieć więcej :) Ciasto trochę zmodyfikowałam, przede wszystkim zredukowałam ilość cukru. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciacho jest pyszne i bardzo efektowne.   Przypomina mi mazurka. Można zrezygnować z piany z białek

Mania Gotowania
Sernik z gruszkami 424

cząstkami gruszek. Ciasta kruchego wyszła mi dość spora porcja, dlatego pozostałą część ciasta wyłożyłam na wierzch. Można również wybrać inny wariant i już nie posypywać góry ciastem a np. polać polewą czekoladową (wtedy należałoby zmniejszyć porcję na ciasto kruche o połowę). W smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy

coolinarnastrefa.blogspot.com