ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:260/1040)

Mazurek Czekoladowy 204

Mazurek ten jest bardzo czekoladowy ale niezbyt słodki. Ciasto to jest bardzo proste w wykonaniu. Gorzka czekolada w polewie świetnie pasuje do słodkich kandyzowanch pomarańczy. Jeśli chcemy aby to ciasto było bardzo słodkie trzeba dodać cukru do polewy. Przepis podany do upieczenia mazurka w blaszce 21x26 cm. Składniki na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 100 g cukru pudru

Mama Gotuje
Sylwestrowe menu 221

szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskim Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzy Anulla

Fabryka pomysłów
Ciasto makowe - Piegusek 292

pyszne ciasto makowe, czyli piegusek. Ciasto wychodzi puszyste, lekkie i miękkie. Sam biszkopt jest dosyć słodki, ale fajnie kontrastuje z mniej słodką, a nawet lekko gorzką polewą czekoladową, więc w całości ciasto nie jest zbyt słodkie. Lekko się domyśleć dlaczego ciasto nazywa się piegusek, czyżby te malutkie kropeczki maku nie przypominają piegów? Ciasto makowe "Piegusek" - przepis: Przepis na dużą blachę(...)Szklanka kefiru (250 ml) 0,5 szklanki śmietany 18%  2 szklanki mąki (340 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa czekoladowa: 75 g masła 6 łyżek kakao  4 łyżki cukru  8 łyżek mleka Jak zrobić ciasto makowe Piegusek? W rondelku wodę i mleko doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mak i gotujemy na średnim ogniu

Kuchnia Łukasza
ciasto tortowe 296

rozpuścić czekoladę. Kremówkę ubić na sztywno i wmiksować do niej wystudzoną czekoladę.  Na kakaowym biszkopcie rozsmarować masę czekoladową. Wyrównać i od razu przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub posmarować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka na patyczku 173

dawna kusiły mnie ciasteczka na patyczku tzw. cake popsy, aż w końcu się zmobilizowałam i zrobiłam. Oczywiście środek naszego ciasteczka może być dowolny ( jednak najlepsze będzie tutaj ciasto babkowe, biszkoptowe itp). Ciasteczka które mam dla Was dzisiaj nie są zbytnio słodkie a to dzięki dodatku polewy z gorzkiego kakao. Idealne nie tylko na urodziny najmłodszych ale także jako fajna(...)minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto wystudź a następnie bardzo dokładnie rozkrusz. Do pokruszonego ciasta dodaj 110 g serka typu Almette (śmietankowy), oraz 5 łyżek kremu czekoladowego, wszystko dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być zwarte. Następnie uformuj je w kulki i wsadź do lodówki na około 20 minut.  W tym czasie przygotuj polewę. Wszystkie składniki umieść w garnuszku

Krakowskie smaki Ani
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 246

pośrodku. Jeśli chodzi o smak to postanowiłam zestawić cytrusy (limonkę i cytrynę) z prażonym kokosem oraz wanilią. Babkę dodatkowo wzbogaca nadzienie na bazie marmolady różanej oraz lśniąca polewa czekoladowo-kajmakowa. Aby ciasto nie wyschło podczas długiego pieczenia zbyt bardzo, to podczas jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki :  220 g mąki pszennej(...)łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 limonki  5 ml ekstraktu waniliowego 3 łyżki marmolady różanej  Na polewę:  4-5 łyżek kajmaku o smaku czekoladowym  posypka czekoladowa Decorada od Delcty :  Karmel Wykonanie :  Uwaga jeśli chcemy uniknąć zakalca to wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę

vaniliowoczekoladowa
Piernik z duszonymi jabłkam 185

Smaczne i wilgotne ciasto do kawy.  Składniki: 4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 4 jajka 4 łyżki kakao 2 łyżki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 kostka margaryny 1 litr duszonych jabłek Dodatkowo: polewa czekoladowa posypka cukrowa Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z cukrem,dodajemy margarynę,wszystko razem ucieramy razem.Dodajemy kakao,cynamon, mąkę wymieszaną(...)pieczenia i sodą ,ucieramy.Na końcu dodajemy duszone jabłka i dokładnie mieszamy.Dwie duże keksówki wykładamy papierem do pieczenia ,przelewamy do nich ciasto.Pieczemy ok. godziny w temperaturze 180 stopni.Po upieczeni ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką cukrową

Bajeczna Kuchnia
Kinder Country 458

kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3 szklanki płatków prażonej pszenicy, szklanka płatków kukurydzianych, szklanka płatków czekoladowe kulki, 250 g mascarpone, 660 ml kremówki (śmietana 30%), 150 g serka naturalnego, 3/4 szklanki cukru pudru, tabliczka białej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, Wykonanie: Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Następnie przygotowujemy masę jasną:  Pokruszoną czekoladę(...)naturalny. Całość dokładnie miksujemy i dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy oraz garść szklanki płatków czekoladowe kulki. Masę mieszamy łyżką i nakładamy na drugą warstwę herbatników. Ciasto posypujemy pozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem. Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np: Ciasto Bounty , Czarny las , King , Knoppers , Snickers

paapilotkaa
Przekładaniec czekoladowo-migdałowy 163

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.     Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa

Kucharzyca
Wuzetka 592

Wami podzielę. Ale zanim to nastąpi mam dla Was przepis na taką moją wuzetkę – czyli musi być prosto, smacznie i z ogólnodostępnych składników. Ciasto biszkoptowe zrobiłam na bazie przepisu na biszkopt czekoladowy , ale dodałam do niego rozpuszczone masło i to jest strzał w 10! Dzięki temu spody są idealnie wilgotne i sprężyste, nie zgniatają się pod ciężarem masy śmietanowej(...)śmietany i rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy do pozostałej ubitej śmietany i energicznie miksujemy. Masę śmietanową wykładamy na spód czekoladowy i wyrównujemy szpatułką. Przykrywamy drugim blatem ciasta i nasączamy ponczem. Ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki, w międzyczasie przygotowujemy polewę. Śmietanę kremówkę zagotowujemy, ściągamy z kuchenki, dodajemy pokrojoną na drobne kawałki czekoladę

Ciastkozercy
Ciasto z brzoskwiniami i masą pomarańczowo - śmietanową 218

potrzeba zbyt wiele. Wystarczy uśmiech ukochanej osoby. Promyk słońca. I książka. I kawa. I znowu ciasto. Ostatnio słodzę Wam nieustannie;) To już ostatnie z cyklu moich wypieków urodzinowych. Masa pomarańczowa z brzoskwiniami, do tego śmietana i warstwa herbatników polanych grubo polewą czekoladową. Dobre. Bardzo dobre :) Przepis pochodzi stąd ( klik ), jednak został przeze mnie nieznacznie zmieniony. Porcja na dużą blachę Składniki(...)odstawiamy na chwilę. Wykończenie : Herbatniki maczamy w soku pozostałym po brzoskwiniach i układamy obok siebie na wierzchu ciasta. Można do soku dodać wódkę, jeśli ktoś lubi. Na końcu ciasto polewamy polewą czekoladową i odstawiamy w chłodne miejsce. Ostatnią już kawą, jaką było nam dane przetestować dzięki współpracy nawiązanej ze sklepem 1000 smaków świata , jest Kawa Arabica Etiopia Sidamo

My simple kitchen
ciasto trójniak 923

maku (użyłam zmielonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatkowo: polewa czekoladowa wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy stopniowo żółtka oraz olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 1 łyżkę mąki(...)ciasto jasne wykładamy ciasto kakaowe a następnie ciasto z makiem. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy, ja posypałam posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Metrowiec 191

aromat rumowy 1 łyżka kakao 2 łyżki soku z cytryny dżem owocowy lub powidła polewa czekoladowa Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć(...)kromki smarować masą i dżemem, przekładać ustawiając równo na długiej tacy lub deseczce na przemian, ciemne, jasne aż do wyczerpania. Na koniec posmarować boki ciasta. Schłodzić po czym ciasto polać polewą czekoladową. Kroić ukośne plastry

Gotowanie jest łatwe
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 214

brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy 1/2 masy orzechowej(...)Następnie wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. Następnie równomiernie rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Polewamy polewą czekoladową.   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia