ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:186/1040)

ciasto czekoladowe na białkach 135

dodajemy pozostałą część i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki/ keksówki (ok. 30 cm długości), wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) a boki natłuszczone i oprószone kaszą manną. Pieczemy w 170-180 st. C, do tzw. suchego patyczka, przez ok. 30-40 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
torcik migdałowo czekoladowe 168

delikatnie mieszamy np. przy pomocy szpatułki. Ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do dwój jednakowych torownic (ok.17 cm średnicy) wyłożonych (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 st. C przez ok. 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie obydwa przecinamy na dwa blaty. składniki na masę czekoladową: 250 ml mleka 1 żółtko 1 łyżka mąki

Domowy Smak Jedzenia
Mleczna kanapka 433

masą z dodatkiem mleka w proszku. Jakie to było dobre.. Nie czekałam długo i sama wyprodukowałam takie ciastko, właśnie mleczną kanapkę! Zależało mi na tym, by ciasto było mocno czekoladowe, a masa delikatna a jednocześnie mocno mleczna, z wyczuwalnym smakiem mleka w proszku. Jak wyszło? Oceńcie sami! Zerknijcie na przepis, polecam bardzo! Ciemne ciasto: 3/4 szklanki cukru 3 łyżki(...)dodać 2 szklanki mleka w proszku. Wszystko miksować do dokładnego połączenia składników. Masę wyłożyć na jeden blat ciasta, przykryć drugim, lekko dociskając. Wstawić do lodówki,by masa stężała. Ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Piernikowy torcik czekoladowy z pomarańczowo-śliwkową nutą 180

można użyć odrobinę aromatu pomarańczowego lub skórkę z ½ pomarańczy i dodać 2 łyżki wódkę) Do przełożenia: 3/4 szklanki powideł śliwowych około 10 suszonych śliwek skórka z połowy pomarańczy Ganache czekoladowy: 1 szklanka śmietany 32% 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i przyprawę korzenną przesiewamy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej(...)masa była bardziej zbita możecie dodać pół łyżeczki mąki ziemniaczanej. Ciasto przecinamy wzdłuż na pół. Przekładamy powidłami. Wierz oraz boki pokrywamy dokładnie kremem czekoladowym. Przechowujemy w lodówce, przed podaniem najlepiej wyciągnąć wcześniej ciasto aby doszło do temperatury pokojowej

Mania Gotowania
Tarta z kremem straciatella i jeżynami 179

Uwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych  2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram(...)przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone ciasto kruche, na wierzch układamy jeżyny

Bajeczna Kuchnia
Tort czekoladowy z wiśniami 114

przygotowanej formy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez 40 minut ( do suchego patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić i przekroić na trzy blaty. Krem - z budyni czekoladowych, mąki ziemniaczanej, cukru i mleka ugotować bardzo gęsty budyń. Nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystudzenia(...)wyłożyć pierwszą część kremu czekoladowego, nakryć kolejnym krążkiem biszkoptu i nasączyć sokiem z wiśni. Wyłożyć drugą część kremu i nakryć ostatnim krążkiem biszkoptu, również nasączyć. Ostatnią częścią kremu czekoladowego przesmarować całe ciasto - góra i boki. Czekoladę deserową zetrzeć na tarce o średnich oczkach i oprószyć cały tort. Udekorować czekoladkami. Tort czekoladowy z wiśniami udekorować czekoladkami. Włożyć do lodówki na kilka/kilkana

WSZYSTKO SMACZNE
Wegańskie brownie z ciecierzycy 205

cudownie czekoladowe, dekadenckie wręcz ciasto swoje korzenie ma w Ameryce Północnej (pierwsza wzmianka o nim pochodzi z 1904 roku), obecnie znane i lubiane jest na całym świecie. Nic dziwnego, podawane na przyjęciach robi furorę swoim czekoladowym smakiem. Jeżeli gościsz bezglutenowców lub sama starasz się ograniczać spożycie pszennej mąki, dobrze się składa, ponieważ ta wersja nie zawiera glutenu. Co prawda(...)płynną czekoladowo-daktylową masę i za pomocą dużej łyżki dokładnie połącz wszystkie składniki ciasta. Na koniec wmieszaj syrop klolowy oraz posiekane wcześniej migdały/orzechy włoskie i czekoladę. Ciasto będzie dość sztywne.  Czekoladową masę przełóż do przygotowanej formy. Piecz 30 minut. Przestudzone brownie oprósz delikatnie cukrem pudrem.  8-10 porcji

Roślinna - blog wegański
Mini babeczki do święconki 180

koszyczku wielkanocnym znaleźć się powinny: jajka, wędliny, chleb, sól i pieprz, chrzan, baranek ( cukrowy, z ciasta...lub czekoladowy ), a także wielkanocne ciasta. Najczęściej słodkim elementem koszyczka jest kawałek baby drożdżowej. Można też włożyć małe babeczki z ciasta ucieranego lub piaskowego. udekorowane, będą jednocześnie elementem upiększającym nasz koszyczek. Mam dla Was przepis na ekspresowe mini babeczki do koszyczka. Zdążycie jeszcze zrobić(...)mąką. Ciasto wlewać do wysokości 3/4 foremki. Babeczki piec w 180 stopniach C przez około 20 minut. Upieczone babki ostrożnie wyjąć z foremek, ułożyć na kratce  i pozostawić do ostygnięcia. Z ostygniętych babeczek odciąć wystające elementy. 2. Cukier puder wymieszać z sokiem cytrynowym, na jednolity, gładki lukier. Lukrem oblewać babeczki. Wierzch babeczek dowolnie udekorować cukrowymi lub czekoladowymi posypkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Muffiny czekoladowe 123

szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju + 2 łyżeczki oleju 1 jajko 3/4 szklanki czekoladowych groszków do ciasta lub pokrojonej czekolady 1/4 szklanki czekoladowych groszków do posypania lub pokrojonej czekolady opcjonalnie 1 łyżeczka esencji waniliowej WYKONANIE: Zaczynamy od wymieszania wszystkich suchych składników w misce: mąkę, cukier(...)muffiny nie powinno być idealnie rozmieszane, ponieważ po upieczeniu zrobi się kluchowate. Następnie wkładamy papilotki lub silikonowe pojemniczki do formy na muffiny. Wypełniamy je do 3/4 wysokości ciastem i posypujemy groszkami czekoladowymi lub kawałkami mlecznej czekolady. Muffiny pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200'C na opcji góra-dół. Studzimy je na kuchennej kratce. Smacznego

Calzonella.com
Zebra budyniowo - krówkowa 171

cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 220 g masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto(...)gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia masy. Wyłożyć masę na ostudzone ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć masę krówkową, udekorować ciasto kratką z polewy czekoladowej. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook

Kuchnia Danusi
Kostki w polewie czekoladowej i kokosie 424

Kostki w polewie czekoladowej i kokosie SKŁADNIKI: CIASTO 100 g masło, 3 łyżki miód, 3 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 szkl cukier, 2 i 1/2 szkl mąka, 1 opak gotowa polewa, 400 g wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Mąkę wysypać do miski, dodać masło miód, proszek do pieczenia i cukier, zagnieść ciasto.   Brytfannę do pieczenia ciasta wysmarować tłuszczem(...)Ciasto wyłożyć do brytfanny, włożyć do piekarnika, piec w 180 stop. przez około 40 minut.   Upieczone ciasto kroimy na kawałki, zanurzamy kawałki ciasta w rozpuszczonej polewie czekoladowej i obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Odstawiamy kokoski do lodówki do schłodzenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
CIASTO WZ- KA 683

dodatkowo: powidła śliwkowe polewa czekoladowa Wykonanie: Rozpuścić margarynę, dodać wodę i kakao oraz pól szklani cukru, zagotować , mieszając aby nie było grudek. Przestudzić. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, dodawać po trochu masę kakaową, następnie dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. NA sam koniec dodajemy pianę, mieszamy. Pieczemy ok 50 minut w 170 st. Gotowe ciasto ostudzić, przekroić na połowę(...)Dodać ja do mocno ubitej kremówki z cukrem pudrem.  Na dól dajemy jeden placek kakaowy, wykładamy ubitą śmietanę, przykrywamy kolejnym plackiem, smarujemy powidłami, na wierzch wylewamy polewę czekoladową.Ostudzone ciasto kroimy w kostki. Możemy udekorować kleksami ubitej kremówki każdy pokrojony kawałek

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache 304

Posmarować połową rozgotowanych truskawek. Na truskawkach ułożyć warstwę bitej śmietany nie rozsmarowując jej jednak do samych brzegów ciasta. Na wierzch śmietany położyć resztę rozgotowanych truskawek. Przykryć drugim płatem ciasta. Posmarować wierzch czekoladowym ganache. Wierzch ciasta udekorować dużą ilością świeżych owoców jagodowych. Całość tuż przed podaniem obsypać cukrem pudrem. Smacznego! Tort jest najsmaczniejszy w dniu przygotowania. Ja upiekłam biszkopt dzień wcześniej(...)ciasto składałam na kilka godzin przed podaniem. Gotowy tort trzymać w lodówce. Należy jednak wyjąć go ok 30 minut przed podaniem, aby osiągnął temperaturę pokojową. Artykuł Czekoladowy tort z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladowym ganache pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 247

miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru  Słoik powideł śliwkowych , lub innego ulubionego dżemu Lśniąca polewa czekoladowa: 125 g masła 5 łyżki cukru 3 łyżki kakao  3 łyżki śmietany 12% lub mleka  1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody Wykonanie : Ciasto piernikowe: Jajka ubijamy z cukrem na gęstą , jasną masę . Następnie  wciąż  miksując ciasto dodajemy kolejne(...)blat ciasta piernikowego  - pół słoiczka powideł  -połowa kremu budyniowego  drugi blat ciasta piernikowego - druga połowa  powideł - reszta  kremu budyiowego - trzeci blat ciasta piernikowego  - polewa czekoladowa  Tak przygotowane ciasto najlepiej odstawić na całą noc by całość się zespoliła . Smacznego  ;) Polecam

Malinowa Kawiarenka
CiAsTo mAślanE z MaliNami pOd cZekOladoWą PiankĄ 209

wszystko podgrzewamy aż zgęstnieje, a maliny się rozpadną białka ubijamy z cukrem na pianę, kakao rozpuszczamy w wodzie, stopniowo dolewamy do powstałej piany ciasto podpiekamy przez około 15 minut, następnie na wierzch wylewamy masę malinową oraz czekoladową piankę i zapiekamy jeszcze przez 10 - 15 minut podajmy schłodzone! SMACZNEGo

Luźna Kuchnia