ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:178/1040)

Gruszki na okrągło 189

pieca na 20-25 minut. Po wyjęciu wystudzić , wyłożyć na paterę i kroić. Gruszki w czekoladzie z orzechami na cieście francuskim. Składniki. 150 g ciasta francuskiego 2 gruszki 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru Masa czekoladowa. 70 g cukru 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki kakao(...)orzechów laskowych 100 g masła 1 jajko Wykonanie. Umyte gruszki obrać ,pokroić w ósemki i wyciąć gniazda nasienne. Mikserem utrzeć  na masę  wszystkie składniki masy czekoladowej. Z ciasta francuskiego wykroić krążek o średnicy 23 cm i wyłożyć  nim dno formy. Wyciąć pasek o szerokości 2 cm i nałożyć  wokół brzegu  krążka. W środek wyłożyć masę

Kulinarny karnet Christophera
Brownie z fasoli (wegańskie, bezglutenowe) 257

matką wynalazków... Tak, popełniłam dziś ten przepis bo chodziło za mną coś czekoladowego. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, śmiem nawet twierdzić, że jest to najlepsze wegańskie brownie ever. Ciasto jest mega czekoladowe, nie jest ciężkie i śmiało można sięgnąć po kolejny kawałek bez wyrzutów sumienia - słodzone jest daktylami i niewielką ilością ksylitolu. Spróbujcie i koniecznie podzielcie się opinią(...)temperatury 180°C.  Fasolę odsączyć na sicie i wypłukać. Następnie przełożyć ją do dużego naczynia malaksera, dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz czekolady) i wszystko zmiksować na gładką masę. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem roślinnym i wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać połamaną czekoladą. Piec przez ok. 40 min. Po Po wystudzeniu włożyć blachę z ciastem na ok. pół

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 413

Wilgotne biszkoptowe blaty o smaku krówki, słodki miodowo- jajeczny  krem, zwieńczenie całego ciasta to czekoladowa rozpływająca się w ustach pianka. Brzmi pysznie…. Pomysł na to ciasto powstał z inspiracji wieloma innymi przepisami, strasznie bałam się, co z tego mi wyjdzie, zdałam się tylko na swoje wyobrażenie smaków-nie zawiodło mnie!  Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę(...)miodu lipowego płynnego ½ kg sera  mascarpone 60 ml likieru adwokat Pianka czekoladowa: 350 ml śmietany kremowej 1 tabliczka deserowej czekolady Kakao naturalne do oprószenia Ażurki czekoladowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto krówka: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą lśniącą pianę, dodając w trakcie nie przerywając miksowania cukier, a na końcu żółtka, mąkę tortową przesiewamy z proszkiem

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy mazurek z m&m's 101

wałeczków. (Należy pamiętać, by brzeg nie był za płytki, by masa czekoladowa później z niego nie wypływała). Brzeg mazurka można zabezpieczyć folią aluminiową (zapobiegnie to późniejszemu wypływaniu masy czekoladowej spomiędzy kuleczek). Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu zostawić na 10 minut w piekarniku, a następnie wyjąć i wystudzić.     Wykonanie masy(...)dodać cukier i czekoladę połamaną na kawałki i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10 minut, by masa trochę przestygła. Wystudzonego mazurka posmarować powidłem śliwkowym. Lekko ciepłą masę czekoladową wylać na ciasto i rozprowadzić ją po całej jego powierzchni. Na Masie ułożyć m&m'sy wg własnego pomysłu. Warto układać w miarę regularne wzory, które ułatwią późniejsze krojenie mazurka

Mania Wypiekania
Wuzetka - ciasto WZ 146

cukru 2 łyżki oleju rzepakowego krem: 400ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru sok z połowy cytryny 200ml dżemu porzeczkowego Polewa czekoladowa: 100g czekolady deserowej 50ml śmietanki czekoladowe groszki do dekoracji Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, ubijać na mikserem do uzyskania sztywnej piany, ciągle ubijając wsypać cukier, następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem, wsypać(...)dekoracji), przykryć drugim blatem. Z wierzchu ciasto polać ciepłą polewą, wstawić do lodówki na kilka godzin. Resztę kremu przełożyć do rękawa z końcówką-gwiazdką. Ciasto podzielić na 8 kwadratowych kawałków, każdy udekorować różyczką kremu i czekoladowym groszkiem. Smacznego

Obiad gotowy
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 1519

makiem Makowe babeczki z kremem Serniki:   Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec(...)kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj var widgetParams = "{ 'Id':'d7d1ea2d-ad03-48d5-9974-0efdc87ef100','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params;

Cynamonowe szczęście
Tort Czekoladowo Wiśniowy 298

zgęstnienia, a następnie wrzucamy wiśnie. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Na dolny biszkopt wykładamy masę wiśniową i w takiej postaci całkowicie studzimy. Następnie na wiśnie kładziemy 2/3 masy czekoladowej. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (lub wódką wymieszaną z syropem wiśniowym). Calosc pokrywamy pozostałą masą czekoladową.  Tort możemy udekorować bita śmietaną, wisienkami koktajlowymi i startą czekoladą. Moje posty

Słodka Strona
Tarta podwójnie czekoladowa z gruszkami zakrapianymi whiskey 169

Zdecydowanie coś dla fanów mocno czekoladowych deserów. Ciasto jest kruche, krem intensywnie czekoladowy z delikatnym akcentem mlecznej słodyczy, a gruszki cudownie aromatyczne i słodkie. Ciasto zniknęło z talerzy niesamowicie szybko :) SKŁADNIKI ciasto: 100 g masła 1/3 szklanki brązowego cukru 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu duża szczypta soli 1 jajko krem: 100 g gorzkiej czekolady

DefinicjaSmaku
delikatne ciasto czekoladowo kokosowe na białkach 94

foremki typu keksówka. Pieczemy w ok. 170-180 st. C do tzw. suchego patyczka przez ok. 45 min. Po upieczeniu wyciągamy z foremki, odstawiamy do wystudzenia. Ciasto możemy dowolnie udekorować np. polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Domowy Smak Jedzenia
Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę 122

Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę to pyszne ciasto. Jest słodka, lekko ciągnąca, po prostu przepyszna. Taka jesienna tarta orzechowo czekoladowa. Zazwyczaj podpiekam spód do tarty , a w dzisiejszym przepisie schłodziłam jedynie ciasto i od razu piekłam z nadzieniem. Jest to możliwe, jeśli do ciasta dodam proszek do pieczenia. Tarta orzechowo czekoladowa jest pyszna. Efekt jest niesamowity. Nic dziwnego, że Amerykanie(...)próbowałam utworzyć falbankę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 55 minut. Wyjmij tartę z piekarnika, przestudź, a następnie wstaw do lodówki na godzinę. Zimne ciasto pokrój na kawałki.   The post Tarta orzechowo czekoladowa na niedzielę appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami 123

łyżki kakao 2 łyżeczki cukru waniliowego pół szklanki mleka w proszku Dodatkowo: obrane ze skórki migdały lub orzechy laskowe. Jak zrobić ciasteczka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami Wszystkie suche składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Dodać masło, rozbełtane jajko, całość wyrobić na gładkie, jednolite ciasto i odstawić na około 15 minut do lodówki. Z ciasta formować niewielkie kulki, nieco większe(...)przygotowanym kremem wypełniamy "skorupki" orzeszków i sklejamy ze sobą. Możemy do środka włożyć migdał lub orzech laskowy. Wypełnione kremem ciasteczka orzeszki odstawiamy do lodówk. Jak przygotować ciasto na orzeszki i krem czekoladowy w robocie Kohersen Mycook  Ciasto na orzeszki: Wszystkie składniki ciasta umieścić w naczyniu głównym. Ustawić czas 1 minuta, obroty 5. Gotowe ciasto wyjąć za pomocą łopatki, uformować

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową 223

karnawałowym. Eklerki często przygotowujemy również na ostatki, ciastka te są bardzo proste w przygotowaniu, a wyglądają efektownie i również smakują wyśmienicie. Eklerki z Delikatną Masą Budyniową i Polewą Czekoladową - Składniki: Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklanka mąki pszennej szklanka wody szczypta soli łyżka cukru łyżka wódki Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru(...)żółtka cukier waniliowy 150 ml śmietanki kremówki 30% Polewa Czekoladowa: 90 g czekolady gorzkiej 60 g masła Eklerki z Delikatną Masą Budyniową i Polewą Czekoladową - Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę zagotowujemy z masłem po czym wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy starając się rozetrzeć wszelkie grudki.  Całkowicie studzimy. Następnie ciasto solimy, dodajemy cukier oraz alkohol i miksujemy stopniowo

Słodka Strona
Tort czekoladowo - malinowy 279

składniki ze sobą. Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu czekoladowego. Następnie układamy drugą część ciasta i również ją nasączamy ponczem i przekładamy cały krem malinowy na ciasto. Na krem dajemy trzeci kawałek ciasta i również go nasączamy ponczem(...)Przekładamy połowę kremu czekoladowego (który został), na ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki. Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy kremem czekoladowym boki tortu. Tort dajemy znowu do lodówki na pół godziny i po tym czasie możemy dekorować. Najlepszym rozwiązaniem jest, aby tort spędził całą

Serce zamknięte w formie pyszności
Mleczna kanapka 277

sztywna pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Zmiksować. Dodać olej i dalej miksować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłozyć do formy o wymiarach 25*34 cm (wcześniej wyłożona papierem do pieczenia) i piec około 20-25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA MLECZNA MASĘ(...)Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny przed planowanym podaniem, masa dość twardnieje, ale u mnie nikomu

Blondynka Gotuje