Szybkie w wykonaniu ciasto do którego składniki praktycznie zawsze są w domu, przepis znalazłam na blogu Moje Kucharzenie. Składniki : pół kostki margaryny 1 szklanka cukru pudru
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaMurzynek najlepszy właśnie pod taką nazwą znalazłam przepis nutelli na Wż. Ciasto jest proste i szybkie w wykonaniu. Kakaowa polewa , która wsiąka w ciasto nadaje mu
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniadynią Płonący tort dyniowy Sernik z dynią na kakaowym spodzie Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem Sernik z dyni z polewą o smaku toffi Ciasto czekoladowe z dynią i migdałami
Z miłości do słodkościwaniliowy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy powoli roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Następnie dodajemy stopniowo wymieszaną mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Takie czekoladowe ciasto wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy przez godzinę w lodówce lub przez 15 minut w zamrażarce. Następnie formujemy kuleczki, obtaczamy je w cukrze pudrze. Układamy je na blaszce wyłożonej
Aga w kuchnipapryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Zapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek
Chilli Czosnek i OliwaKażdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiemy wszyscy jak bardzo tuczące, niezdrowe i kaloryczne potrafią być nasze ulubione słodkości. Dlatego postanowiłam zrobić własne, czekoladowe ciasto, które osłodziłam duużą ilością czekolady. Oczywiście gdyby pominąć czekoladę, nasz piernik byłby najmniej kalorycznym deserem jaki znam. Uznałam jednak, że jak szaleć to szaleć... A czekolada przecież tak bardzo poprawia humor! Składniki: 200 gram
Mango PapajaCzekoladki z solą morską, cukrem kokosowym i lawendą. Moje ulubione to te słone, znajomi zachwycali się kwiatami. Wszystkich trzeba było spróbować :) Pierwsze w historii ciasto czekoladowe z patelni. Sądziłam, że piekarnik nie działał (oczywiście działał, ale to długa i wstydliwa historia), co uznałam za idealną okazję do przetarcia nowych, kulinarnych ścieżek ;) Połamane, bo połamane, ale było pyszne
sama złodyczostatnio niepohamowaną ochotę na słodycze. Korzystając z sezonu na owoce przygotowałem dzisiaj pyszną tartę z malinami, pachnącą wanilią i cynamonem z posypką czekoladową. Ciasto jest pyszne, efektowne i niezwykle proste do przygotowania. Nieskromnie napiszę, że nie zdarzyło mi się jeść lepszej, a próbowałem wielu. Do przygotowania tarty użyłem: 250 gram mąki tortowej (typ 450), 150 gram masła śmietankowego, 3 torebek
Wyprawy kulinarnemasę karmelową i smaku trufli. Nie pamiętam gdzie ją kupiłam, chyba w biedronce ale nie jestem pewna. To akurat nie jest najważniejsze, najważniejszy jest smak, w połączeniu w czekoladowym ciastem jest rewelacyjna. Myślę, że babeczki długo nie wytrzymają i bardzo szybko znikną. Polecam takie małe słodkości w oczekiwaniu na święta. Składniki na 14 muffinków: 150 g masła
ciastkarnia na kruchym spodziepiec czy gotować? Wolę piec, gdyż bez słodyczy niestety nie umiem żyć J 3. Ulubiony deser lub ciasto? Bardzo ciężko wybrać ale chyba nie umiałabym odmówić ciasta czekoladowego i tortu. 4. Co jest dla Ciebie najcenniejsze? Moja rodzina, przyjaciele i radość w życiu. 5. Impreza w klubie czy domówka ze znajomymi
Mania GotowaniaPrzepis , który od razu skradł moje serce. Odkąd odkryłam go tydzień temu gościł już u nas dwukrotnie. Moje biszkopty zawsze były bez dodatku proszku
Smaczne Zdrowepieczenia 90 g oleju 30 g groszków czekoladowych (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę, cukier i proszek wymieszać w misce. Dodać zmiksowane truskawki i olej i wymieszać. Na koniec dodać groszki czekoladowe. Ciasto przełożyć do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Piec w 190 stopniach przez około 20 - 25 minut
Sto kolorów kuchniwydaje mi się, że to wina bananów, a dałam dwa naprawdę duże. W każdym bądź razie nie zmienia to smaku ciasta :). Masa serowa jest przepyszna! Będę ją używać do ciast czekoladowych. Sądzę, że sprawdzi się genialnie. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryzrobiłam w swojej krótkiej karierze. Według znajomych przesadzam... (w tym miejscu pozdrawiam moich dzisiejszych biesiadników :)). Uległam namowom, więc post się pojawił. Proszę bądźcie wyrozumiali :). A teraz trochę o zaletach. Ciasto czekoladowe wyszło cudnie puszyste; właśnie to stało się jego największym minusem, ponieważ ciężko było rozsmarowywać masę. Masa miętowo-czekoladowa. Naprawdę smaczna i godna polecenia. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry