ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:176/1040)

Comber czekoladowy z domowymi lodami 212

Mocno czekoladowy comber nasączony wiśniówką. Jeśli dołożycie do tego lody domowej roboty, to stworzycie naprawdę niesamowity deser, który posmakuje każdemu. Pierwszy raz robiłam samodzielnie lody przy

Bullio
Słonecznikowiec 687

krem był jeszcze bardziej puszysty warto wcześniej samą masę również zmiksować). 2/3 słonecznika dodajemy do powstałej masy i mieszamy do wymieszania składników. Na dolną część ciasta wykładamy powstały krem i przykrywamy górną częścią. Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy tylko składniki się rozpuszczą polewamy czekoladą górę ciasta, równomiernie rozprowadzamy i posypujemy pozostałą częścią słonecznika

Słodka Strona
Brownie z ziemniakami 151

Ciasto z dodatkiem ziemniaków... Brzmi ciekawie, prawda? ;) Mocno czekoladowe, wilgotne, puszyste. Długo zachowuje świeżość, idealne z kubkiem mleka lub filiżanką mocnej, aromatycznej kawy. Najlepiej smakuje właśnie w taką pogodą, gdy za oknem szaro i deszczowo ;) Aż chciałoby się przenieść w jakieś inne miejsce, może w góry? Tak, to dobry pomysł, tym bardziej, że teraz można znaleźć szereg ciekawych ofert

Domowa cukiernia Ewy
Przepisy na Wielkanoc 2087

Wasz stół świąteczny - jak będzie wyglądał? Jeśli jeszcze szukacie inspiracji to poniżej znajdziecie  ponad 50 pomysłów na sałatki, ciasta, mięsa, jajka... BABKI i CIASTA Babka zebra  Babka cynamonowa   Babka czekoladowa(...)likierem kawowym Babka cytrynowa Babka trio Keks Keks w białej polewie Piaskowiec Pisanka Wielkanocne ciasto Ciasto marzenie - z jabłkami i toffi   Ciasto Shrek     Kostka czekoladowa z bananami  Ciasto Kubanka Kubuś bez pieczenia Ciasto Kilimandżaro   Ciasto cappucino bez pieczenia Ciasto King bez pieczenia Ciasto 3bit bez pieczenia Jabłecznik z połówkami jabłek SERNIKI Sernik z łezką Sernik

Lena Gotuje
SERNIKOBROWNIE Z MANGO I MALINAMI 116

pyszne i bardzo podzielne - już mały kawałek wystarczy, aby się nasycić.  Masa czekoladowa szybko gęstnieje dlatego polecam zrobić masę serową przed czekoladową.  Należy pamiętać, aby nie przekraczać czasu pieczenia nawet jeśli wydaje nam się, że ciasto nie jest upieczone. Zgęstnieje podczas chłodzenia. SKŁADNIKI SPÓD BROWNIE 200 g gorzkiej czekolady  200 g masła 150 g cukru 3 jajka(...)proszkiem do pieczenia. Mieszamy krótko, do połączenia składników. Wykładamy do blaszki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki rozmiksowujemy w malakserze, do połączenia składników w gładką masę. Ostrożnie wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch wykładamy maliny, zgrubnie rozgniecione z cukrem. Wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 35 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia

cool and minty
Ciasto czekoladowe z burakami 411

robić wypieki z warzywami ano można. Robiłam już ciasto z cukinią , szpinakiem a to jest z buraczkami. Wszystkie te ciasta są pyszne i ciężko zdecydować, które najlepsze. Ciasto z buraczkami jest mocno czekoladowe, wilgotne, aromatyczne i długo zachowuje świeżość. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino o smaku truskawki Monte Santi. Składniki: Składniki suche: 1 szkl mąki orkiszowej jasnej(...)minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Krem: Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, brzegi posypać czekoladowymi wiórkami. Ja piekłam ciasto w tortownicy silikonowej z ceramicznym dnem więc nie wykładałam papierem

Ala piecze i gotuje
MURZYNEK KAWOWY Z MIGDAŁAMI NA BĄBELKACH 164

wodę mineralną stąd nazwa "na bąbelkach", dzięki temu ciasto stało się mega puszyste. A oprócz tego część mąki wymieniłam na zmielone migdały i zmniejszyłam ilość kakao na rzecz kawy. Ciasto wyszło genialne! Zachęcam Was gorąco do takiego eksperymentu 😊   Składniki: 4-5 żółtek 3/4 szklanki cukru  1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 szklanka zmielonych migdałów (część migdałów może być(...)keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 30-35 min. Studzimy. Czekoladę gorzką topimy z masłem w kąpieli wodnej. Stopioną czekoladą polewamy ostudzone ciasto i posypujemy dropsami czekoladowymi. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczny przekładaniec z czekoladowym kremem 127

Dzisiejsze ciasto to lekki pierniczek przekładany czekoladowym kremem. A że święta coraz bliżej, więc czas odświeżyć stare przepisy  SKŁADNIKI: ciasto:  1 szklanka cukru 300 g mąki 1 szklanki mleka 150 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sodki 2 łyżeczki dowolnego dżemu 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 2 łyżki kakao Podane składniki włożyć do miski, utrzeć mikserem na głdką masę

Z Marcepanem
Tort z cukierkami i kremem czekoladowo-truskawkowym otoczony wafelkami w czekoladzie 326

najbliższym czasie pojawią się także wpisy wielkanocne:)  Dzisiaj mam dla Was prawdziwą bombę! Przepyszny tort z dwoma kremami czekoladowym oraz truskawkowym. Całość przykryta kolorowymi drażetkami oraz czekoladowymi wafelkami. Gwarantuję Wam, że dzieci będą zachwycone! tortownica o średnicy 24cm Biszkopt:  6 jajek,  3/4 szklanki cukru,  czubata szklanka mąki pszennej,  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku(...)200g kremu czekoladowego np. Nutella,  słodka herbata do nasączenia.  Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym. Wierzch oraz boki ciasta posmarować kremem czekoladowym. Dekoracja:  wafelki w czekoladzie, np. WW, Pryncypałki około 45 sztuk,  150g kolorowych drażetek lentilek. Boki tortu obłożyć wafelkami, układając je ciasno, jeden przy drugim. Do środka

Z miłości do słodkości
Waniliowa babka z polewą czekoladową 188

jeszcze żadnych owoców sezonowych a jabłeczniki już mi się trochę przejadły. Dawno nie piekłam ciast ucieranych więc czemu nie tym razem.... to klasyczna babka z przepisu mojej Mamy ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmodyfikowała :)  Babka dzięki śmietanie jest bardzo wilgotna, delikatny smak wanilii i masła przypomina mi dzieciństwo...wszystko przełamane gorzką polewą z czekolady.    Przepis(...)wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut (do suchego patyczka). Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę, mieszamy i odstawiamy. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i polewamy polewą czekoladową, ja polewam gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Smacznego

Wypieki Rene
Ciasto potrójnie czekoladowe 564

cudowne dni. Oglądam zdjęcia słodkich wypieków i wyobrażam sobie ich smak. Gdy zdarzy się, że patrząc na fotografię prawię czuję jego smak, nie szukam dalej!  Ciasto potrójnie czekoladowe (przepis na małą tortownice) Ciasto: 100g margaryny 100g cukru 100g mąki 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki powideł śliwkowych(...)czekoladą. Żelatynę mieszamy z 20ml wody, następnie dodajemy likier kawowy i podgrzewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, następnie dodajemy przestudzoną masę czekoladową i rozpuszczoną w likierze kawowym żelatynę. Mus wylewamy na ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Mus biały:  Czekoladę łamiemy w kostki, umieszczamy w rondelku razem z masłem i topimy

Zapiski Młodej Żony
Czekoladowo-ananasowe ciasto ekspresowe. Ciasto idealne na świąteczny i sylwestrowy stół. 136

Dziś mam dla Was szybkie, wilgotne ciasto czekoladowo-ananasowe. Wykonanie zajmie Wam dosłownie parę minut. Dzięki zastosowaniu uroczych i smacznych dekoracyjnych kuleczek zbożowych w różowej posypce, ciasto nabrało świątecznego charakteru. Natomiast dodatek ananasowych kosteczek nadaje mu miękkość i oryginalny smak. No cóż... uwielbiam ananasy, dlatego nie mogłam się oprzeć, by nie wykorzystać mojej mikołajkowej puszki w kulinarnym eksperymencie ;) Zachęcam(...)minut. Stan upieczenia można sprawdzić patyczkiem. Po wyłączeniu piekarnika ciasto zostawiamy na 5 minut przy uchylonych drzwiczkach - zapobiega, to nadmiernemu pękaniu ciasta. Wystudzone i wyciągnięte z keksówki ciasto polewamy odstawioną wcześniej masą czekoladową (3/4 szklanki). Gdy polewa zacznie zastygać (powinna być jeszcze delikatnie lepka, aby swobodnie "przyczepić" dekorację) ciasto dowolnie zdobimy przy użyciu zbożowych kuleczek w różowej posypce

Słodkie okruszki
Czekoladowe brownie z wiśniami 132

Czekoladowe brownie z wiśniami – wilgotne, ciężkie i pyszne ciasto na każdą okazję. Wiśnie i czekolada komponują się tutaj idealnie, a czekoladowy smak pogłębia jeszcze polewa, którą brownie jest oblane. Składniki: 3 tabliczki czekolady o dużej zawartości kakao (dałam jedną gorzką i dwie mleczne) 300 g cukru 200 g masła 140 g mąki pszennej 4 jajka 4 czubate łyżki kakao około(...)śmietanę. Całość mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji, kiedy na powierzchni polewy pojawią się pęcherzyki powietrza, zdejmujemy z ognia. Polewę przestudzamy przez około 20 minut i polewamy nią ciasto. Artykuł Czekoladowe brownie z wiśniami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki cynamonowe 110

drugie uwielbiam wszystko to co drożdżowe na słodko. Po trzecie uwielbiam cynamon. A po czwarte... koniecznie musicie upiec te bułeczki, są boskie ! Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Czas przygotowania:  180 minut Składniki  na 20 bułeczek Ciasto: 250 ml letniego mleka 50 g drobnego cukru trzcinowego 20 g świeżych pokruszonych drożdży 90 g topionego masła 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej(...)dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto wykładamy na omączony blat, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach  25 x 40 cm o grubości 8 mm. Na całej powierzchni ciasta rozsmarowujemy czekoladową masę, następnie ciasto zwijamy w rulon, wzdłuż dłuższego boku. Rulon kroimy ostrym nożem na plastry o grubości 2 centymetrów. Ruloniki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Mleczna Droga 785

pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 24cm x24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. Biszkopty nasączam likierem czekoladowym. 2. Masa mleczna: Mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Wlewam zimne mleko. Ucieram. Następnie(...)dodaję mleko w proszku. Wszystko razem ucieram. Masą mleczną przekładam upieczone biszkopty. 3. Orzechy laskowe prażę na suchej patelni. Uprażone orzechy siekam nożem. Wierzch ciasta smaruję kremem orzechowo- czekoladowym. Gotowe ciasto posypuję orzechami laskowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania